notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Állatvédők is elfogadták az új tömőházat

Hirdetés

Állatvédők is elfogadták az új tömőházat

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Tiszakécskén, pontosabban Kerekdombon Font Sándor az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottságának az elnöke átadta Magyarország legkorszerűbb tömőházát a napokban. A két, egyenként ötszáz négyzetméteres csarnok három hét alatt épült fel. Itt kulturált körülmények között tartják és tömik a libákat.
Állatvédők is elfogadták az új tömőházat

Tiszakécskén, pontosabban Kerekdombon Font Sándor az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottságának az elnöke átadta Magyarország legkorszerűbb tömőházát a napokban. A két, egyenként ötszáz négyzetméteres csarnok három hét alatt épült fel.

Több mint másfél évig várt Szántó István arra, hogy megvalósítsa a korszerű, minden igényt kielégítő tömőházat. A Szántó 2002 Kft. ügyvezető igazgatója szerint a Négy Mancs Alapítvány keltette hisztéria megbillentette benne ezt a szándékot. Az alapítvánnyal kapcsolatban megjegyezte, hogy az állatvédelem égisze alatt tevékenykedő, meglehetősen kártékony társaság. Ők nem az állatok szempontjait tartják szem előtt, hanem az üzleti érdekeket.

Hirdetés


Végül mégis nekikezdett a 170 millió forintos beruházásnak. Ötven százalékos támogatást kapott, a többit hitelből finanszírozta. Az állatvédelmi előírásokat, elvárásokat, az uniós irányelveket is maximálisan figyelembe véve, augusztusban kezdtek hozzá a tömőház megépítéshez. A 3552 liba egyidejű tömésére alkalmas tömőházban egy libára 0,19 négyzetméter terület jut. Az épület klimatizált, számítógép figyeli a hőmérsékletet, páratartalmat, légcserét és az ideális állapothoz igazítva szabályozza azokat. A tömőgépek francia gyártmányúak, amit szintén számítógép vezérel. A tömőcső lágy gumi, olyan átmérőjű, ami nem sérti az állatok nyelőcsövét. A trágyakezelés is az előírásoknak megfelelően történik.

Hirdetés

 


Kulturált körülmények között tartják és tömik a libákat

 


Szilágyi István a Fehérkereszt Állatvédő Liga kurátora elmondta, hogy az elmúlt időszakban több támadás érte Magyarországot a haszonállatok tartásával kapcsolatban. Megjegyezte, hogy mielőtt kampányolni kezdenek valami ellen, figyelembe kell venni azt, hogy hány embernek ad munkát, és mekkora népgazdasági hasznot hoz. Az itteni tömés a legkíméletesebb, kulturált körülmények között tartják és tömik a libákat.

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
622 902
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
622 902
Közösség

oxigén (O)

a —>periódusos rendszer VI. a. csoportjába tartozó színtelen, szagtalan, vízben... Tovább

Fortuna Állatvédõ Egyesület

Állatvédõ szervezet Kricskovicsné Gerencsér Éva Cím: Budapest Karácsony S. u. 24. 1083... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 181

Átlagos értékelés: 4.8