Ez a lamantin megélte a 66 éves kort

hirdetes

66 éves lett ez a lamantin

Petra

Egy lamantin átlagosan tíz évig él, viszont ez az állat több mint ötven évvel élte túl fajtársait. Kész csoda, hogy ez a lamantin ilyen szép kort élt meg!

Lamantin

Snooty, a 66 éves lamantin július 21-én ünnepelte születésnapját. A „kis” lamantin azért is ennyire különleges, mert ő a legidősebb lamantin a világon. Ugyanis a lamantinok átlagosan maximum 10 évig élnek. Viszont ez az életkor, amit ez az állat megélt, egy igazi csoda! Snooty egyébként fogságban született és nevelkedett is. Ez is az oka annak, hogy nem engedték vissza a vadállatok közé, hisz képtelen lenne ezután a kényelmes és biztonságos élet után alkalmazkodni a vadon törvényeihez és nap mint nap élet-halál harcot vívni a természettel. Abban a tökéletesen hűtött medencében viszont biztonságban van és kitűnő ellátásban részesül.

 

Viszont ezt a floridai állatkertet, ami otthont ad Snootynak, sokszor megvádolták azzal, hogy kicserélték az állatot és hogy Snooty már régóta halott. Hogy van-e alapja ezeknek a gyanúsításoknak, vagy nincs, azt nem tudni.

Lamantin

Snooty egyébként 1948-ban született és már régóta ebben floridai állatkertben él. Elképesztő, hogy milyen szép kort megélt! Már ha mindez igaz, amit az állatkert állít. Egyébként a lamantinnak egyáltalán nem megy rosszul a sora, ugyanis az őt körülvevő emberektől rengeteg figyelmet kap, ami nem is csoda. Hisz ő egy igazi csoda ezzel az életkorral! Az állat folyamatosan diétázik, vagyis az ételei többnyire salátából, sárgarépából, kelkáposztából, káposztából, brokkoliból és más, válogatott zöldségekből állnak. Így a lamantin egészségesen táplálkozik, ami talán sokban hozzájárulhatott ahhoz, hogy ilyen sokáig él.

Lamantin

A lamantin születésnapját meg is ünnepelték, mert ez nem egy akármilyen születésnap volt. Snooty még tortát is kapott, ami persze többnyire zöldségekből állt. Így megadták a módját ennek a különleges napnak, amit Snooty a tökéletesen hűtött medencében hűsölve töltött el. Az állat rendkívül jó körülmények között él. Ez valószínű, sokban hozzájárult ehhez a szép korhoz, amit megélt. Más állatokon is észre lehet venni, ha sokat foglalkoznak velük, mert sokkal élénkebbek és általában tovább is élnek. Érdemes megfigyelni például a papagájokat, akiket állatkereskedésből visznek haza. Ha néhány hónap múlva találkoznánk ezekkel az állatokkal, rájuk sem ismernénk, mert sokszor annak a hatására, hogy jó körülmények közé kerülnek, csodálatos átalakuláson mennek keresztül. Sokkal egészségesebbek lesznek és szinte megfiatalodnak.

Lamantin

Ha erről az oldalról nézzük, talán mégse tűnik kitalációnak az, hogy ez a lamantin 66 éves. Nem tudhatjuk, mi rejlik ezekben az állatokban, hogyha a legjobbat próbáljuk kihozni belőlük.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Egerszegi-féle altalajtrágyazás

rossz vízháztartású, főleg homoktalajokra javasolt eljárás. Lényege, hogy szerves v.... Tovább

aromás szénhidrogének

váltakozó egyes és kettős kötéseket tartalmazó hattagú, csak szénatomokból felépített... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek