5 titkos tipp a tulipánok hosszantartó virágzásához, tulipánok hosszantartó virágzása praktikák

hirdetes

5 titkos tipp a tulipánok hosszantartó virágzásához

VN
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Sajnos a tulipánszezon rövid, de van mód a virágzás meghosszabbítására. Ki ne szeretné a csodaszép tulipánokat? Szerintünk mindenki titkos vágya, hogy minél tovább csodálhassa őket a gyönyörű tavaszi napsütésben? Ezért most megosztunk veletek néhány titkos trükköt, amik segítenek majd a tulipánok hosszantartó virágzásába, így te is sokáig gyönyörködhetsz majd kerted legszebb ékeiben idén!

Tulipánok hosszantartó virágzása

Tippek a tulipán hosszan tartó virágzáshoz

Olyan első osztályú tanácsokat hozunk, amit egyenesen holland kertészektől hallottunk. És hát kik értenének jobban a tulipánokhoz, mint a tulipánok holland nagymesterei? Ha szeretnéd te is, hogy hosszasan gyönyörködhess a tulipánjaidban, akkor fogadd meg az alábbi tippeket!

#1.Építsd ki a megfelelő talajt a tulipánok számárára!

A tulipánok igénylik a jó minőségű talajt, amiből tudnak megfelelően táplálkozni. Alkalmazz műtrágyát, talajtakarót és egyéb komposzttermékeket a humusz növelésére. Fontos megjegyezni, hogy az sem mindegy, hogy milyen minőségű talajjavítókat alkalmazunk, törekedj a megfelelő minőségre, keresd a bio minősítésű kiszereléseket a kereskedésekben! Csak szerves trágyát alkalmazz, amik nem tartalmaznak sókat, mert ezek a talajban felhalmozódva károsíthatják a talajt. 

#2.Kora ősszel ültesd el a tulipánokat!

A tulipánok ültetésének legjobb ideje a kora ősz, hiszen ez biztosítja, hogy a hagymáknak legyen idejük a gyökérszerkezet kialakítására a fagyok előtt. Sokan úgy gondolják, hogy decemberben elültethetik a hagymákat, az is bőven elegendő, de ez nem így van. Egyébként, ha csak most jutott eszedbe, hogy te tulipánt akarsz tavasszal kertedben, de ősszel erre nem gondoltál, és nem ültettél, akkor van egy titkos praktikánk, aminek segítségével tavaszra lehetnek tulipánjaid: tulipán ültetése tavasszal.

hirdetes

#3.Válassz megfelelő tulipánfajtát!

Sok féle tulipán van, nemcsak színben, és formában, hanem nyílásuk idejében, időzítésében is különbözhetnek. Vannak kora tavaszi, tavaszi és késő tavaszi fajták. Néha a virágzási idők fel vannak tüntetve a csomagoláson, de ha nem, akkor is könnyedén utána tudsz nézni az interneten, vagy rá is kérdezhetsz a virágkereskedésben. Válogasd úgy össze a tulipánokat, hogy legyen ilyen is és olyan is, így sosem fogy majd ki a kerted friss, csodaszép tulipánokból a tavasz folyamán. Ismered az Éj királynője tulipánt? Ez egy majdnem fekete tulipán, hosszú szárral, amely csodálatos, ráadásul május vége felé virágzik, így egy tökéletes zárása lehet a tulipánszezonnak.

hirdetes

#4. Ne távolítsd el a tulipánleveleket a virágzás után!

A levelek táplálják a hagymát a következő évre. Ne húzd le a leveleket, amíg össze nem zsugorodnak azok, ez általában 6-8 hétig tart. Sok ember számára ez nagy kérés, mert már mást ültetnének, érthető, hiszen senki sem szeret virág nélküli leveleket bámulni, de ezt meg kell tenned, annak érdekében, hogy csodaszépek legyenek jövőre is a tulipánjaid!

#5. Csak jó minőségű tulipánhagymákat vásárolj!

Nem azt jelenti, hogy csakis drága tulipánhagymát kell venni, de arra figyelj, hogy hol, kitől veszed, és mennyire ellenőrzött terméket vásárolsz.  Ügyelj a hagyma méretére! A méret egyértelműen számít, de nézd meg mennyire sértetlen a hagyma, vannak e rajra apró hegek, zsugorodások, vagy penészfoltok.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-03-20

5 tipikus tavaszi ültetési hiba, amit kerülj el!

Itt a tavasz, irány a kert, és dobjunk össze egy csodaszép kertet, amire később büszkék lehetünk, nem igaz? Vagy ácsi, és gondoljuk át ezt az egészet!

2023-03-16

Az esővíz gyűjtése jót tesz a növényeknek, a környezetnek és a pénztárcádnak – így készíthetsz esővíz hordót

Az esőhordó otthoni elkészítése egyszerűbb, mint gondolnád, és több okból is kifizetődő. Nagyszerű módja, hogy fenntarthatóbbá válj, és csökkentsd a vízszámlát

2023-03-23

9 gyönyörű húsvéti virág és a jelentésük

A húsvéthoz hagyományosan sok gyönyörű virág kapcsolódik, mindegyiknek megvan a maga egyedi jelentése. Tekintsd meg listánkat ezekről a csodálatos virágokról!

2023-03-23

Ez a 10 legjobb illatú virág a világon

Te is észrevetted már, hogy két különböző virágnak véletlenül sincsen ugyanolyan illata? De vajon melyik virágnak van a legjobb, legkellemesebb illata a világon?

2023-03-22

Így építs raklapkertet 5 egyszerű lépésben- a legújabb filléres ötlet, ami meghódította a világot

Szeretjük a kreatív, egyedi kerti ötleteket - de az igazi hab a tortán, ha valami ezzel egy időben olcsó, és könnyedén kivitelezhető is, a raklapkert ilyen!

2023-03-23

Nő nem marad szárazon a Hollókői Húsvéti Fesztiválon idén sem! – Mutatjuk a gazdag 4 napos folklór programot!

Ha húsvét, akkor Hollókői Húsvéti Fesztivál, ami az életöröm és a hagyományok ünnepe! Nincs más hely Magyarországon, ahol a hagyományok így életre kelnének!

2023-03-20

Függő virágok? Ez a 7 virág mutat a legjobban lógó virágkosarakban!

A gyönyörű virágokkal teli függő kosarak mindenképpen különleges, vonzó megjelenést kölcsönöznek majd a kis otthonod környékének ezekkel a csodás virágokkal.

2023-02-24

Késő van már a lemosó permetezéshez?

Mikor van ideje a lemosó permetezésnek és mikor késő már elvégezni? Cikkünkben bővebben kifejtjük mikor kell elvégezni a gyümölcsfák lemosó permetezését.

További cikkek ebben a témában


Agrárgépészet Házi kert növény Növénytermesztés Növényvédelem Ünnep virág virágtermesztés