Télen is virágok: mini virágoskert befőttesüvegben télre: mini virágoskert készítése befőttesüvegben

hirdetes

Télen is virágok? Készíts mini virágoskertet befőttesüvegben!

VN, NA
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Vannak azok az elvetemült virágmániások (mi magunk is), akik egészen egyszerűen nem tudják feldolgozni, hogy vége van a napfényes, sok virágos nyárnak, és ősszel, télen, még a legnagyobb fagyokban is virágokat szeretnének látni. Hát azoknak a befőttesüvegben létrehozott mini kert lesz idén télen is a befutó. Igen jól érted, lehet egy virágzó kerted, miközben kint repkednek a mínuszok, és szállingózik a hó, csak arra kérünk, hogy majd a karácsonyfa mellől mindenképpen pakold el, mert együtt a kettő nem fog jól mutatni! wink   

Mini virágoskert befőttesüvegben télre

Virágoskert készítése befőttesüvegből

Már csak egy nagy kérdés megválaszolása maradt hátra: mégis hogyan készíthetek virágoskertet befőttesüvegből? Már mutatjuk is a választ. Néhány dologra oda kell majd figyelned, de a kialakuló látvány, mesés tündérkertre hajazó mini virágoskert megéri majd az odafigyelést. Először is arra nagyon oda kell figyelni, hogy olyan magokat, vagy hagymás növényeket ültessünk, amik nem nagyon nőnek magasabbra 10 cm-nél. Az is fontos, hogy mekkora befőttesüvegre esik a választásunk, 2 liter a minimum, ennél csak nagyobb jöhet számításba. nagyon izgalmas szórakozás egy-egy ilyen mini kertet berendezni, különböző növényekkel telepakolni, mondhatni élettel megtölteni.

Milyen növényeket tegyünk a mini virágoskertbe?

Vissza a virágokhoz: milyen növények jöhetnek szóba a mini kert kapcsán? Jó választás lehet a miniprimula, miniharangvirág, apró krókusz. Nemcsak tavaszi virágokat, hanem fás szárú növényeket is ki lehet egy befőttesüvegben hajtattni. Tehát akár rózsát is tehetünk a kertünkbe, legyen az mini-, vad- vagy tearózsa. Nagyanyáinktól lehet ezt a trükköt ellesni, aminek a titka, hogy a befőttesüveget lefelé kell fordítani. A hibiszkus is szeretni fogja a befőttesüvegbeli életet! Fontos azonban, hogy fás szárú növényeket csak akkor gyökereztetünk sikeresen, ha az ág megfelelő részét vágjuk le, azt, amelyik még zöld. Ezután le kell vágni a levelek nagy részét is, körülbelül 90%-át, valamint kellő figyelmet kell fordítani arra is, hogy a földet nem szabad hagyni kiszáradni. Amikor már új levelek nőttek ki a búra elhagyható.

hirdetes
hirdetes

Jácint a minikertben

Hogyan kerül a jácint a befőttesüvegbe más tavaszi virágokkal együtt? Régóta nagyon népszerűek az üvegből készült jácinthajtató vázák, már nagymamáink is használtak ilyesmiket, azzal a különbséggel, hogy ők egy régi üvegpoharat használtak erre a célra, nekünk megteszi a befőttesüveg is. Csupán arra kellett figyelni, hogy a hagyma ne álljon vízbe, ezért azok a poharak a legjobbak, amik lefelé szűkülnek, és így megakadályozható, hogy a hagyma leérjen a pohár aljára, ahol a víz áll. De az üvegpohárba tehetünk földet is, amelyben bármilyen hagymás növényt hajtathatunk, tulipánt is. Nagyon jól fog mutatni, egy varázslatos mini virágoskert jöhet létre, ami igazi tavaszi hangulatot varázsol majd.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-09-27

Unod a megszokottat? Itt van 5 nagyon különleges árvácska fajta

Az árvácskák nyáron, tavasszal, és ősszel is ültethetőek. Tedd színessé a keretedet a legszebb, legkülönlegesebb árvácskákkal. Fekete, fehér, vagy piros?

2023-09-26

5 őszi virág a veranda, terasz tökéletes dekorációjához

Kiüríteni a nyári cserepeket, és elrakni a garázs mélyére az ősz beköszöntével? Na még mit nem! Vannak csodaszép őszi virágok is, amik feldobják a verandákat...

2023-09-19

Klímával fűtesz? - Ilyen hatással lesz a szobanövényekre!

A klímaberendezések hajlamosak kiszárítani a levegőt, ami negatívan befolyásolhatja a szobanövényeket. A száraz levegő stresszt okozhat a növényeknek.

2023-09-19

A Balaton-felvidék 5 mesés kirándulóhelye, amely ősszel is elkápráztat

Ha beköszönt az ősz akkor én személy szerint, imádom felfedezni a Balatont, a friss levegő és őszi illat, ami ilyenkor az erdőkben és a hegyekben érződik, mind-mind magával ragad

2023-09-19

Termesszünk dísztököt, hogy tudjunk mivel dekorálni a szezon alatt!

Az őszi időszak egy igazi ajándék a kertészek és a dekoráció kedvelői számára. Ebben az időszakban megjelennek az aranyszínű falevelek, a melegítő teák és a színpompás dísztökök.

2023-09-26

A tuja őszi ápolása - ezeket a lépéseket ki ne hagyd!

Az alábbiakban részletesen bemutatjuk a tuja őszi gondozásának lépéseit, amiket nem hagyhatsz ki, ha azt szeretnéd, hogy csodás legyen egész évben tujád.

2023-09-27

Eperfa metszése: októberben neki is állhatunk!

Az eperfa metszése októberben elérkezik, a cikkben megmutatom, a szakszerű lépéseit az eperfa metszésnek és azt is, hogy miért most kell megmetszeni az eperfát!

2023-09-27

Így védekezz az leggyakoribb őszi kertészeti betegségek és kártevők ellen

Az őszi időszakban számos betegség és kártevő is felüti a fejét. Ahhoz, hogy megőrizzük növényeink egészségét, fontos ismernünk és kezelnünk ezeket a problémákat

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

martilapu (Tussilago farfara L.)

a fészkesek családjának csövesvirágúak alcsaládjába tartozó évelő, kúszó gyöktörzsű,... Tovább

ló külső testalakulása

összes háziállataink közül a lótenyésztésben lehet leginkább a külső formából... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert virág