Télen is virágok: mini virágoskert befőttesüvegben télre: mini virágoskert készítése befőttesüvegben

Télen is virágok? Készíts mini virágoskertet befőttesüvegben!

VN, NA
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Vannak azok az elvetemült virágmániások (mi magunk is), akik egészen egyszerűen nem tudják feldolgozni, hogy vége van a napfényes, sok virágos nyárnak, és ősszel, télen, még a legnagyobb fagyokban is virágokat szeretnének látni. Hát azoknak a befőttesüvegben létrehozott mini kert lesz idén télen is a befutó. Igen jól érted, lehet egy virágzó kerted, miközben kint repkednek a mínuszok, és szállingózik a hó, csak arra kérünk, hogy majd a karácsonyfa mellől mindenképpen pakold el, mert együtt a kettő nem fog jól mutatni! wink   

Mini virágoskert befőttesüvegben télre

Virágoskert készítése befőttesüvegből

Már csak egy nagy kérdés megválaszolása maradt hátra: mégis hogyan készíthetek virágoskertet befőttesüvegből? Már mutatjuk is a választ. Néhány dologra oda kell majd figyelned, de a kialakuló látvány, mesés tündérkertre hajazó mini virágoskert megéri majd az odafigyelést. Először is arra nagyon oda kell figyelni, hogy olyan magokat, vagy hagymás növényeket ültessünk, amik nem nagyon nőnek magasabbra 10 cm-nél. Az is fontos, hogy mekkora befőttesüvegre esik a választásunk, 2 liter a minimum, ennél csak nagyobb jöhet számításba. nagyon izgalmas szórakozás egy-egy ilyen mini kertet berendezni, különböző növényekkel telepakolni, mondhatni élettel megtölteni.

Milyen növényeket tegyünk a mini virágoskertbe?

Vissza a virágokhoz: milyen növények jöhetnek szóba a mini kert kapcsán? Jó választás lehet a miniprimula, miniharangvirág, apró krókusz. Nemcsak tavaszi virágokat, hanem fás szárú növényeket is ki lehet egy befőttesüvegben hajtattni. Tehát akár rózsát is tehetünk a kertünkbe, legyen az mini-, vad- vagy tearózsa. Nagyanyáinktól lehet ezt a trükköt ellesni, aminek a titka, hogy a befőttesüveget lefelé kell fordítani. A hibiszkus is szeretni fogja a befőttesüvegbeli életet! Fontos azonban, hogy fás szárú növényeket csak akkor gyökereztetünk sikeresen, ha az ág megfelelő részét vágjuk le, azt, amelyik még zöld. Ezután le kell vágni a levelek nagy részét is, körülbelül 90%-át, valamint kellő figyelmet kell fordítani arra is, hogy a földet nem szabad hagyni kiszáradni. Amikor már új levelek nőttek ki a búra elhagyható.

Jácint a minikertben

Hogyan kerül a jácint a befőttesüvegbe más tavaszi virágokkal együtt? Régóta nagyon népszerűek az üvegből készült jácinthajtató vázák, már nagymamáink is használtak ilyesmiket, azzal a különbséggel, hogy ők egy régi üvegpoharat használtak erre a célra, nekünk megteszi a befőttesüveg is. Csupán arra kellett figyelni, hogy a hagyma ne álljon vízbe, ezért azok a poharak a legjobbak, amik lefelé szűkülnek, és így megakadályozható, hogy a hagyma leérjen a pohár aljára, ahol a víz áll. De az üvegpohárba tehetünk földet is, amelyben bármilyen hagymás növényt hajtathatunk, tulipánt is. Nagyon jól fog mutatni, egy varázslatos mini virágoskert jöhet létre, ami igazi tavaszi hangulatot varázsol majd.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-06-11

Ezek a muskátli leggyakoribb betegségei, így kerüld el őket

Ismerd meg a muskátlik leggyakoribb betegségeit és tanuld meg, hogyan védekezhetsz ellenük! Ezzel a tudással muskátlijaid egészségesek és gyönyörűek maradnak!

2024-05-31

Ismerd meg a méhek kedvencét, az orvosi angyalgyökeret

Fedezd fel az orvosi angyalgyökér varázsát a saját kertedben! Ültess egy növényt, amely nemcsak a méhek kedvence, hanem számos gyógyhatással is bír.

2024-05-30

Ezeket a növényeket gyakran csipkedd meg, hogy bőséges termésed legyen

Növények csipkedése okosan: kövesd kertészünk tippjeit a növények szebb virágzása és bőséges termése érdekében, mutatjuk a legjobb tanácsokat a sikerhez!

2024-05-16

5 különleges májusi virág, aminek illatától még a szomszéd is megrészegül

Fedezzük fel együtt a legkülönlegesebb és legjobb illatú májusi virágokat, melyeknek illata valóban részegítő tud lenni, hiszen annyira kellemesek és finomak!

2024-06-12

Top 5 szívós növény kora nyárra, amivel feldobhatod a kertedet

Megtörnéd a zöld kerted látványát virágzó növényekkel kora nyáron? elhoztuk neked a top 5 strapabíró növényt, amik a kora nyári időszakban a legpompásabbak.

2024-06-11

Ellepték a hangyák a kertem, mit tegyek?

A hangyák nem feltétlen ártalmas lények, azonban, ha ellepik a kertedet, az bosszantó tud lenni, ez esetben kövesd a kertészünk tanácsait a hangyák ellen!

2024-06-12

Teljes útmutató a komposztáláshoz kezdőknek: Az alapok lépésről lépésre

Szívesen belevágnál az otthoni komposztálásba de nem tudod, hogyan? Itt a teljes lépésről lépésre követhető útmutató az otthoni komposztálás elkezdéséhez.

2024-06-11

Csiga ellen természetesen: egy kertész hasznos tanácsaival

A csigák bosszantó állatok a kertben, ezért érdemes módjával, de ritkítani őket, de természetesen! Semmiképpen se bántsuk a csigákat, kövessük ezeket a tippeket.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

gazdasági társulás

jogi személyek gazd. célkitűzésű közös tevékenysége. Alapvető feltétele a közös... Tovább

kacsa vírusos májgyulladása

kórokózója enterovírus; fogékony naposkacsa-állományokban hirtelen jelentkezik, tömeges... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert virág