El lehet ültetni a tulipánhagymákat tavasszal?-Elültetheted a tulipánhagymákat tavasszal, és még idén virágzik!

hirdetes

Elültetheted a tulipánhagymákat tavasszal, és még idén virágzik- Ez a trükkje!

VN
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Tudtad, hogy ha tavaly ősszel kihagytad a tulipánhagymák elültetését, idén tavasszal még elültetheted őket? És ami még jobb, hogy még idén kivirágzik? A tulipán gyönyörű kiegészítője a tavaszi kertnek. Ők az elsők között virágzó növények, amelyek a hosszú téli szezon végét követően kelnek ki. Vastag zöld lombozatukkal és színes virágzatukkal minden bizonnyal üdvözlendő jele annak, hogy közeleg a jobb idő. Bár hagyományosan a tulipánhagymákat még ősszel el kell ültetni, ha te kihagytad ezt, még gyorsan pótolhatod, mutatjuk hogyan!

tulipán ültetése tavasszal trükkök

Mikor kell elültetni a tulipánhagymákat?

Az első és legfontosabb, hogy a tulipánhagymákat őszi talajba ültetve segít megvédeni őket a tél veszélyeitől. Az őszi talajba ültetéssel a hagymáknak lehetőségük van a tél biztonságos lehűlésére is. Ez a hűtési folyamat rendkívül létfontosságú a tulipánok számára. Sajnos enélkül egyszerűen nem tudnak kihajtani és virágozni kora tavasszal. De mi van akkor, ha mi elfelejtettük ősszel elültetni a tulipánokat? Lehet ezt pótolni? Annak ellenére, hogy az őszi ültetés minden bizonnyal a legnépszerűbb módja a tulipánhagymák tavaszi virágzásra ültetésének – nem ez az egyetlen módja. Egy apró trükkel kora tavasszal is el lehet ültetni a tulipánokat, és azok virágozni is fognak.

hirdetes

Hogyan ültessen tulipánokat tavasszal?

A tulipánhagymák tavasszal ültetése ősz helyett egy kicsit több erőfeszítést és tervezést igényel. De egy dolog biztos: ezt biztosan nem nehéz megcsinálni, tehát ne aggódj, menni fog! A siker valójában azon múlik, hogy az hagymáknak ugyanolyan hűtési időt biztosítsunk, mint a földben. Ezután helyezzük csak a hagymákat a földbe vagy cserépbe, hogy továbbra is kihajtson és virágozzon. Ezt szem előtt tartva nézzük meg a folyamatot, kezdve a tulipánhagymák hűtésével! 

hirdetes

Lapozz, és mutatjuk mi a trükkje a tulipánhagymák tavaszi elültetésének! Mutatjuk a tulipán tavaszi ültetésének teljes folyamatát!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-03-23

Ez a 10 legjobb illatú virág a világon

Te is észrevetted már, hogy két különböző virágnak véletlenül sincsen ugyanolyan illata? De vajon melyik virágnak van a legjobb, legkellemesebb illata a világon?

2023-03-24

Túl árnyékos a kerted? - ezek a kültéri növények imádják az árnyékot

Ha túl árnyékos a kerted, akkor se búsulj, mert ezek a növények imádják az árnyékot, ezért érdemes a listából legalább egyet elültetned az árnyékos kertedbe!

2023-03-22

Húsvétozás Noszvajon – 2 napos ingyenes gyerekprogram a Noszvaji gazdaházban

Ha húsvétra keresel egy remek programot az egész családnak és a gyerekeknek, akkor nem is kell messzebb utaznotok 2023. húsvét hétvégéjén! Húsvét Noszvajon!

2023-03-22

Így építs raklapkertet 5 egyszerű lépésben- a legújabb filléres ötlet, ami meghódította a világot

Szeretjük a kreatív, egyedi kerti ötleteket - de az igazi hab a tortán, ha valami ezzel egy időben olcsó, és könnyedén kivitelezhető is, a raklapkert ilyen!

2023-03-21

Olcsó, újrahasznosított, kreatív kerti ötletek, amiket imádni fogsz

Olyan egyszerű, de nagyszerű, kreatív kerti ötletek jönnek, amik annyira mutatósak, hogy szinte már elájulunk tőlük, mégis némelyik egy forintba sem kerül!

2023-03-20

Függő virágok? Ez a 7 virág mutat a legjobban lógó virágkosarakban!

A gyönyörű virágokkal teli függő kosarak mindenképpen különleges, vonzó megjelenést kölcsönöznek majd a kis otthonod környékének ezekkel a csodás virágokkal.

2023-03-23

9 gyönyörű húsvéti virág és a jelentésük

A húsvéthoz hagyományosan sok gyönyörű virág kapcsolódik, mindegyiknek megvan a maga egyedi jelentése. Tekintsd meg listánkat ezekről a csodálatos virágokról!

2023-03-22

Így ne gyomlálj! - 5 gyomlálási hiba, amely sokkal nehezebbé teszi a kertészkedést

A gyomlálás nem tűnik bonyolult dolognak, viszont vannak alapszabályok, amiket jó, ha betartasz. Ezeket a hibákat pedig jobb elkerülni, csak nehezítik a dolgod!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

aranyzab (Trisetum flavescens R. et Sch.)

a ->pázsitfüvek családjához tartozó, viszonylag alacsony növésű szálfű (->fűfélék). Jó... Tovább

infantilizmus

az egész szervezet vagy valamely részének korábbi (szó szerint: gyermekkori) fejlődési fokon... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek virág