El lehet ültetni a tulipánhagymákat tavasszal?-Elültetheted a tulipánhagymákat tavasszal, és még idén virágzik!

Elültetheted a tulipánhagymákat tavasszal, és még idén virágzik- Ez a trükkje!

VN
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Tudtad, hogy ha tavaly ősszel kihagytad a tulipánhagymák elültetését, idén tavasszal még elültetheted őket? És ami még jobb, hogy még idén kivirágzik? A tulipán gyönyörű kiegészítője a tavaszi kertnek. Ők az elsők között virágzó növények, amelyek a hosszú téli szezon végét követően kelnek ki. Vastag zöld lombozatukkal és színes virágzatukkal minden bizonnyal üdvözlendő jele annak, hogy közeleg a jobb idő. Bár hagyományosan a tulipánhagymákat még ősszel el kell ültetni, ha te kihagytad ezt, még gyorsan pótolhatod, mutatjuk hogyan!

tulipán ültetése tavasszal trükkök

Mikor kell elültetni a tulipánhagymákat?

Az első és legfontosabb, hogy a tulipánhagymákat őszi talajba ültetve segít megvédeni őket a tél veszélyeitől. Az őszi talajba ültetéssel a hagymáknak lehetőségük van a tél biztonságos lehűlésére is. Ez a hűtési folyamat rendkívül létfontosságú a tulipánok számára. Sajnos enélkül egyszerűen nem tudnak kihajtani és virágozni kora tavasszal. De mi van akkor, ha mi elfelejtettük ősszel elültetni a tulipánokat? Lehet ezt pótolni? Annak ellenére, hogy az őszi ültetés minden bizonnyal a legnépszerűbb módja a tulipánhagymák tavaszi virágzásra ültetésének – nem ez az egyetlen módja. Egy apró trükkel kora tavasszal is el lehet ültetni a tulipánokat, és azok virágozni is fognak.

Hogyan ültessen tulipánokat tavasszal?

A tulipánhagymák tavasszal ültetése ősz helyett egy kicsit több erőfeszítést és tervezést igényel. De egy dolog biztos: ezt biztosan nem nehéz megcsinálni, tehát ne aggódj, menni fog! A siker valójában azon múlik, hogy az hagymáknak ugyanolyan hűtési időt biztosítsunk, mint a földben. Ezután helyezzük csak a hagymákat a földbe vagy cserépbe, hogy továbbra is kihajtson és virágozzon. Ezt szem előtt tartva nézzük meg a folyamatot, kezdve a tulipánhagymák hűtésével! 

Lapozz, és mutatjuk mi a trükkje a tulipánhagymák tavaszi elültetésének! Mutatjuk a tulipán tavaszi ültetésének teljes folyamatát!
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-05-21

Így alakítottam ki kerti tavat egy dézsából egyszerűen

Alakíts ki kerti tavat te is egyszerűen dézsából: mutatom a legjobb tippeket és tanácsokat hozzá, dobd fel kertedet ezzel az olcsó és egyszerű trükkel!

2024-05-16

5 különleges májusi virág, aminek illatától még a szomszéd is megrészegül

Fedezzük fel együtt a legkülönlegesebb és legjobb illatú májusi virágokat, melyeknek illata valóban részegítő tud lenni, hiszen annyira kellemesek és finomak!

2024-05-06

Milyen virágokat érdemes elültetni még a nyár elején?

Érdekel, milyen virágokat lehet érdemes elültetni a nyár elején, amik gyorsan nőnek, és bírják ezeket a melegebb körülményeket? Mutatunk néhány csodás virágot!

2024-05-17

Amiért az egész veteményes kert hálás lesz: Így ültess kerti büdöskét

A kerti büdöske (Tagetes) ültetése egyszerű és kiváló választás mind a díszkertek, mind a veteményesek számára. Mutatjuk miért, és hogyan ültess büdőskét!

2024-05-18

Virágok, amelyek különösen jól bírják a nyári hőséget

Virágzó nyár: 5+1 virág, ami nem fél a hőségtől! Színes virágözön a nyárban? Válassz hőálló növényeket! Ismerd meg a legmegbízhatóbb virágokat a forró napokra!

2024-04-21

Virágzik a csodálatos lilaakác – Te tudod, mikor kell megmetszeni?

A lilaakác (Wisteria sinensis) metszése két fő időszakban történik az év folyamán, hogy segítsd a növényt a virágok és a növekedés optimális kifejlesztésében.

2024-04-18

Így ültesd a muskátlit az ablakba, hogy több virágot hozzon!

A muskátlik (Pelargonium) kedvelt növények az ablakokban, erkélyeken, és nem igényelnek túl sok speciális gondozást, de ezeket a tanácsokat tartsd be!

2024-05-17

Itt az idő: kötözd le a szőlőt, hogy bőséges termésed legyen az idén!

Közeledik a nyár, így itt az idő a szőlő lekötözésére. Megmutatjuk a legfontosabb lépéseket, amivel elérheted, hogy idén neked is bőséges termésed legyen!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

nyári vérzés

a —>fonálférgekhez tartozó Parafilaria multipapiliosa váltja ki; lovak bőralatti... Tovább

gerincvelő (gerincagy)

a központi idegrendszer legősibb része, működése elválaszthatatlan az agyvelő... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek virág