notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Agrárhírek - Tolna megye

hirdetes

Agrárhírek

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Védett a tokaji, az oportó helyett portugiser a jó. Élénkülő kereslet, kínálat állatvásárok a régióban. Szeptemberben többet sütött a nap, mint augusztusban. November végén lesz a bordeaux-i borverseny.
Agrárhírek, tokaji, szőlő, bor, állatvásárok, talajelőkészítés, időjárás, bordeaux-i borverseny

Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajművelés, jog, biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezőgazdaság: Agrároldal.hu.

Védett a tokaji, az oportó helyett portugiser a jó


Bár a szekszárdi borvidéken is kedvelt az oportó szőlő és a belőle készült bor, az uniós szabályozás miatt a hazai borászok nem használhatják ezt a megjelölést a palackok címkéin. Helyette a portugiser a megfelelő elnevezés. Az olasz borászoknak viszont a Tocai márkanév használatáról kellett lemondaniuk ez év áprilisától. Az eddig a Tocai nevet viselő olasz bor a termőhely után a Friulano nevet viselheti.


Élénkülő kereslet, kínálat állatvásárok a régióban


A régió legnagyobb állatvására Dunaföldváron van, itt értékesítik a gazdák a legtöbb sertést és lovat. Október 15-én, vasárnap lesz ebben a hónapban itt vásár, Szekszárdon pedig 22-én, vasárnap. A szakemberek szerint ősztől mind a kereslet, mind a kínálat élénkül, nagyobb a vásárlási kedv. A 20-40 kilós süldőkért 16-17 ezer forintot kértek az elmúlt hetekben az állattartók.

hirdetes


Szeptemberben többet sütött a nap, mint augusztusban


Az időjárásra nem lehet panasz, terv szerint folynak az őszi vetések, illetve a talajelőkészítések a megyében. Dr. Vörös Géza, a megyei növényvédő szolgálat igazgató-helyettese elmondta, napsütéses órák számában a szeptember meghaladta az augusztust. A betakarításnak kedvezett az idő, a napraforgót elkerülte a rothadás, a kukoricaszem nedvessége alacsonyabb, mint egy átlagos évben. Folyik a szüret a megye borvidékein, kiváló évjáratra számítanak a termelők. Október 4-én és 5-én, a megye északi felében 20-25, míg Bátaszék környékén 33 milliméternyi csapadék esett.

hirdetes


November végén lesz a bordeaux-i borverseny


Az idén november 28-a és 30-a között rendezik meg a franciaországi Bordeaux-ban a szőlészeti és szeszipari termékek szakkiállítását és versenyét. A részvételről a szekszárdi hegyközség ad bővebb információt: 74-410-339.

Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdetni? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás: Tolnai Népújság

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
870 471
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
2 398 469
Közösség

magvak sürűsége

a térfogategység tömegét (kg/m3) jelenti. (A gyak.-ban a kg/dm3 v. a g/cm3 használatos.)... Tovább

kéntartalmú gombaölő szerek

a legrégebben használt növényvédő szerek; alkalmazásukat megkönnyítette, hogy a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 146

Átlagos értékelés: 4.8