Fogyás sikerességét segíthetjük ezek betartásával a fogyókúra alatt

Tipp a fogyókúrához

Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Fogyás 8 aranyszabálya, amit ha betartunk sikerülni fog csökkenteni méretünkből.

Fogyás és a fogyókúra 8 aranyszabálya

1.  fogyás tipp: mindent szabad enni


A fogyás szempontjából nagyon fontos, hogy haHa bármit megtagadnánk magunktól, az csak farkaséhséggel bosszulná meg magát . Persze kell egy kis fifika: ha lemondunk az ebédnél a desszertrõl, uzsonnára elõkerülhet egy Balaton szelet . Egyszer-egyszer jöhet a kacsasült is, ha másnap gyümölcsnapot tartunk. Kiegyensúlyozottan kell étkeznünk: ha „bûnözünk”, utána vissza kell fognunk magunkat.
 

2. fogyás tipp: óvatos átállás


A fogyás szempontjából szintén fontos, hogy nem kell máról holnapra áthangszerelni az egész étlapot. A megszokás túl nagy úr. Gondolkodjunk el rajta, mi az, amirõl azonnal le tudunk mondani . A legkisebb dolog is hasznos lehet: a kávéba tejszín helyett tegyünk tejet, a felvágottas zsömlébe a vaj helyett mustárt.
 

3. fogyókúra tipp: eleget enni


Aki fogyókúrázik, az is lakjon jól ! Ehetünk sokat, miközben kevés kalóriát fogyasztottunk. Vegyünk magunkhoz több salátát, levest, zöldséget, gyümölcsöt és sovány húst . Választhatunk: egy nagy adag saláta vagy fél szelet torta. A kalóriaérték azonos.
 

4. A fogyás lényege: Igyunk sok vizet!


A fogyás elegedhhetetlen feltétele, hogy igyunk sokat. Egy pohár víz az étkezések elõtt nem csak megtölti a gyomrot, de segít a kalóriaégetésben is. A víz ugyanis serkenti az energiafelhasználást. Kutatási eredmények szerint fél liter víz ötven kalória mínuszt jelent.
 

5. A fogyás szempontjából nagyn fontos a reggeli


Fogyás reggeli nélkül? Aki ugyanis kalóriát akar spórolni, és nem reggelizik, délre már olyan éhes, hogy egy ökröt fölfalna: ebédre egész biztosan több kalóriát fogyaszt el, mint amennyit eredendõen a reggeli és az ebéd kitett volna.

6. Helyes fogyókúra kombináció


Kutatók szerint a fogyókúra során bevitt tápenergia egészséges aránya a következõ: közel a fele álljon értékes szénhidrátokból (teljes kiõrlésû lisztbõl készült pékáru, gyümölcs, zöldség, burgonya, tészta, rizs); harminc százaléka zsiradékból (hús, repceolaj); 15-20 százaléka fehérjébõl (hal, tejtermékek).
 

7. Elnegdheteteln feltétel a fogyókúra során az elegendő alvás


Fogyókúra alatt aludjunk sokat! A zsírégetõ hormonok éjjel, alvás közben képzõdnek . Minél kevesebbet alszunk, annál kevesebb kerül a vérbe belõlük. Viszont több termelõdik az étvágynövelõ hormonokból , ezért ébredés után majd hamar nyúlunk édesség- és zsírtartalmú nassolnivalókhoz.
 


8. A fogyás alapfeltétele:  Nem kell örökösen enni


Fogyás állandó evéssel? na azért nem! Étkezések között nem tanácsos azonnal a hûtõhöz szaladni, hogy csillapítsuk az éhségünket . Tereljük el a figyelmünket, hisz hamarosan elérkezik az ebédidõ: telefonáljunk, sétáljunk, nézzünk bele az újságba.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

hajtás

1. (bot.) A csíranövény rügyecskéjéből fejlődő, a magasabb rendű növényeknek a... Tovább

koplaltatás

gyógykezelés céljából az állatoktól a létfenntartáshoz szükséges táplálékmennyiség... Tovább

Tovább a lexikonra