Vízzel hígítják, tartósítószerrel tömik a dobozos tejeket, hogy eltarthatók legyenek – legalábbis ezt gondolják sokan.

Tévhitek a tej körül

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Vízzel hígítják, tartósítószerrel tömik a dobozos tejeket, hogy eltarthatók legyenek – legalábbis ezt gondolják sokan. A tévhitek eloszlatásához dietetikus szakember segítségét kértük. A valódi tej a legértékesebb italok egyike, mert tartalmazza az emberi szervezet számára legszükségesebb, legértékesebb fehérjéket, továbbá a szintén fontos kalciumot és számos vitamint.

Vízzel hígítják, tartósítószerrel tömik a dobozos tejeket, hogy eltarthatók legyenek – legalábbis ezt gondolják sokan.
Egy liter tej 620 kalóriával bír, átlagos összetétele: 88 százalék víz és 12 százalék szárazanyag. A felnőtt ember napi ideális tejfogyasztása legalább fél liter, a gyerekeké ennél is több.

Csökken a hazai tejfogyasztás, amiért a presztízsrontó tévhitek is felelősek – állítják az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) szakemberei. A szakmai szervezet dietetikusa, Miháldy Kinga csokorba szedte a legjellemzőbb téves információkat.
Hirdetés
 

Lapozz tovább és olvasd el a tévhiteket

 

Forrás: Eu-info

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

díjlovaglás

a ló idomítottságát bíráló versenyszám; sikere lovastól, lótól egyaránt következetes,... Tovább

Vámosi-féle szellőztetéses szénakészítési eljárás

a 40—50% víztartalmú, fonnyasztott zöldtakarmányok szálas, bálázott és szecskázott... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés