Vízzel hígítják, tartósítószerrel tömik a dobozos tejeket, hogy eltarthatók legyenek – legalábbis ezt gondolják sokan.

Tévhitek a tej körül

Vízzel hígítják, tartósítószerrel tömik a dobozos tejeket, hogy eltarthatók legyenek – legalábbis ezt gondolják sokan. A tévhitek eloszlatásához dietetikus szakember segítségét kértük. A valódi tej a legértékesebb italok egyike, mert tartalmazza az emberi szervezet számára legszükségesebb, legértékesebb fehérjéket, továbbá a szintén fontos kalciumot és számos vitamint.


Vízzel hígítják, tartósítószerrel tömik a dobozos tejeket, hogy eltarthatók legyenek – legalábbis ezt gondolják sokan.
Egy liter tej 620 kalóriával bír, átlagos összetétele: 88 százalék víz és 12 százalék szárazanyag. A felnőtt ember napi ideális tejfogyasztása legalább fél liter, a gyerekeké ennél is több.

Csökken a hazai tejfogyasztás, amiért a presztízsrontó tévhitek is felelősek – állítják az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) szakemberei. A szakmai szervezet dietetikusa, Miháldy Kinga csokorba szedte a legjellemzőbb téves információkat.
 

Lapozz tovább és olvasd el a tévhiteket

 

Forrás: Eu-info

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Felújítás utáni takarítás

A lakás vagy iroda felújítása rengeteg szennyeződéssel jár, így mielőtt birtokba vennénk a... Tovább

13/2007. (III. 1.) FVM rendelet

a zöldség-gyümölcs termelõi értékesítõ szervezetek támogatásáról Az agrárpiaci... Tovább

Tovább a lexikonra