Hamarosan érkezik a havazás

hirdetes

Közeleg a tél!

Hiába van tavaszias idő eddig novemberben, nem kell áltatnunk magunkat, a tél idén sem fog elmaradni. Sőt! Hamarosan jön a lehűlés, és vele együtt érkezik a havazás is! Részletek a kép alatt!

Érkezik a tél Hazánkba is

Sokan gondolták úgy, hogy ez az időjárás kitart akár egész novemberben, de nem így lesz. Hamarosan a mostani kellemes, tavaszias időt felváltja a hideg, s hamarosan várható havazás is. November elején a meteorológusok többsége azt állította, hogy egész november melegebb lesz a megszokottnál, nem lesz jellemző még éjszakai fagy sem, mára ez a vélemény megváltozott. A legtöbb interneten elérhető időjárás jelentéssel foglalkozó oldal lehűlésről számolt be.

A mostani napközbeni 15-20 Celsius fokot felváltja a sokkal hidegebb időjárás, sok helyen 0 fok körüli hőmérsékletre is számíthatunk nap közben. Éjszaka a jövő héttől kezdve már mínuszokra számíthatunk tartósan hideg lesz, ugyanis szombaton illetve vasárnap sarkvidéki légtömegek érkeznek Európa legnagyobb részére, így Magyarországra is. Ez pedig lehűléssel jár, ráadásul a lehűléssel csapadék is érkezik, péntektől az ország több részén számíthatunk esőre, szombattól a magasabban fekvő tájakon megjelenhetnek az első hópelyhek is! A szélvédett, kevésbé felhős tájakon akár -5 Celsius foknál is hidegebb lehet, a magasabban fekvő helyeken vasárnap és hétfőn havas esőre, hózáporra lehet számítani. Jövő héten a főszerepet pedig az eső kapja meg, de elvétve ekkor is számíthatunk havazásra! 

hirdetes
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


ivarzás rendellenességei

megnyilvánulhatnak az ivarzás fokozódásában, csökkenésében, ill. megszűnésében. Az... Tovább

juhlegelő

régebben feltétlen juhlegelőnek tekintették az olyan sovány legelőt, amelyen más jószág nem... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek