Szakszerű talajvizsgálat - több termés

Szakszerű talajvizsgálat - több termés

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A mezőgazdaságban csak a talaj állapotának, tápanyag- tartalmának pontos ismerete alapján lehet megalapozott döntést hozni a tápanyag visszapótlás szükségességéről illetve az egyes tápelemek optimális adagjáról
Szakszerű talajvizsgálat - több termés

Több száz ezer Forint összdíjazású blogverseny és fotópályázat, több, mint 30 nyereménnyel! Myer Te is idekattintva!

Enélkül az ember a jószerencsére bízza a növényt és a termést, hiszen ha a kelleténél kevesebb tápanyagot juttat ki, vagy nem megfelelő az egyes tápelemek aránya, akkor hiába a jó vetőmag és a jó idő, kevés lesz a termés. Ha túl sokat juttat ki, az pedig nem csak káros, hanem "drága mulatság".

A BactoFil Technológia program keretében precíz talajmintavételen és akkreditált laborvizsgálaton alapuló szaktanácsot adunk a partnereinknek, amely a hosszú távú humuszépítést szolgálja. Ebben a programbam - mint ahogy más területeken is - a szakma egyik legjobbjával működünk együtt, hiszen csak az abszolút csúcstechnológia garantálhatja azt a színvonalat, amelyet a termelők a BactoFil márkanév minden vonatkozásától joggal elvárhatnak.
Az Agroforce International rendelkezik a régióban a legnagyobb és a legrégebbi tapasztalattal a GPS-sel támogatott automata talajminta-vételezésben. A korszerű talajminta vevők a rendkívül precíz műholdas helyzetmeghatározó rendszerrel kombinálva (GPS) garanciát jelentenek a pontos mintavételre. Napi akár 1000 hektárt meghaladó területteljesítményünk lehetővé teszi, hogy a megrendeléseket a cég gyorsan teljesítse, így a szaktanács időben a gazdálkodó rendelkezésére áll. A műtrágyázási javaslat mellett a GPS rendszer előnyeit kihasználva a mintázott terület talajtulajdonságait bemutató térképeket is átadják a megrendelőnek, ami tovább segíti az okszerű műtrágyázás megvalósítását (precíziós tápanyag kijuttatás).


Miért fontos a szakszerű mintavétel?


A talaj állapotának a részletes ismerete nélkül nem lehet hatékonyan műtrágyázni, ezért fontos a szakszerű mintavételezés. Mintavételkor 1 kg talajmintával több tucat tonna talaj állapotát próbáljuk jellemezni, ezért fontos, hogy a minták a terület gyökérzónáját jól reprezentálják, állandó mélységből és a lehető legtöbb helyről származzanak. A pontos mintavétel érdekében a talajmintavételt terepjárókra szerelt speciális automata mintavevőkkel végezzük, amelyekkel folyamatosan betartható az előírt mintavételi mélység és a reprezentativitás alapkövetelménye a nagy pontmintaszám. Egy átlagminta 25-30 pontmintából tevődik össze, amelyet az eszközeinkbe szerelt digitális leszúrás számlálókkal is kontrollálunk. A gépi mintavételi technológiával nagy pontosságot és nagy területteljesítményt tudunk elérni. Berendezéseink maximális mintavételi mélysége 60 cm, ami lehetővé teszi az általános szántóföldi talajmintavételezésen túl speciális mintavételi feladatok ellátását is. Ilyen például a kora tavaszi ásványi nitrogén (N-min) vagy ásványi kén (S-min) vizsgálat. Ezen vizsgálatok adatai alapján pontos fejtrágyázási szaktanácsot tudunk adni a búza, a sörárpa és a repce termesztők számára.
(A céget és a szolgáltatást bemutatta Mizik Zsolt, az Agroforce International Kft. ügyvezetője)

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

II. Rákóczi Ferenc Mezõgazdasági, Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola

Szakközépiskola Agrárközgazdasági és áruforgalmazó technikus képzés Cím: Kiskunhalas... Tovább

hasznosítható víz (diszponibilis víz)

a növények által felvehető, a talaj pórusaiban levő vízkészlet. Értéke megegyezik a... Tovább

Tovább a lexikonra