Ezeket a növényeket ültesd a kertedbe, ha szeretnéd szúnyogoktól mentesen eltölteni az estéd!

Három növény, a szúnyogmentes estékért

GE.
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A nyári estéket gyakran keserítik meg a szúnyogok nem kívánatos jelenléte. Ezek a zavaró vérszívók nem csak csípéseik által okoznak majd mindenki számára bosszúságot, de zümmögésüknek köszönhetően még aludni sem nagyon tudunk.

Szúnyogriasztó

Mit tehetünk hát ellenük? Megannyi lehetőség közül választhatunk, a drogériákba betérve bizonyára készséggel állnak rendelkezésünkre az eladók és ajánlják a drágábbnál drágább szúnyogriasztó szereket, amelyek sokszor annyira büdösek, hogy bőven „ember riasztónak” is elmenne.

Na de a viccet félretéve most mutatunk három olyan növényt, amelynek kertetekbe ültetését nektek is érdemes kipróbálnotok, ha szeretnétek zavartalanul, vakaródzás mentesen eltölteni a nyári estéket. Ezek a növények elriasztják a szúnyogokat, hogy nyugodt és hívatlan vendégektől mentes esténk lehessen.

Szúnyogűző növényeket a kertbe!

Most olyan növényeket mutatunk be nektek, melyeket ha a kertünkbe ültetünk, a szúnyogok messzire elkerülnek majd bennünket, hiszen ezek a bosszantó kis vérszívók egyszerűen képtelenek megmaradni mellettük, s ezáltal mi is védetté válunk a csípésekkel szemben. Ehhez azonban sok ilyen növényre van szükségünk. Célszerű a teraszon egy nagyobb kaspóba ültetni őket és a terasz bizonyos szegleteibe helyezni őket, így igazi védelmet nyújthat. De milyen növényekről is beszélünk? Mi ezt a top három növényt javasoljuk, amelyek azon túlmenően, hogy megszabadítanak a bosszantó szúnyoghadtól még jól is mutatnak kertünkben.

Szúnyogűző növények – A citromfű

A citromfű a leghatékonyabb szúnyogriasztó növény. Akár magunk mellé helyezzük, akár bedörzsöljük leveleivel testünket, a szúnyogok bizonyára nagy ívben elkerülnek majd bennünket.

 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

.../2006. (...) FVM-GKM-EÜM-SZMM-PM együttes rendelet az egyes rizstermékek behozataláról és forgalomba hozataláról

A géntechnológiai tevékenységrõl szóló 1998. évi XXVII. törvény 34. §-a (3)... Tovább

talajtípusok

egy típusba sorolják azokat a talajokat, amelyek hasonló környezeti tényezők együttes... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek