Ezeket a növényeket ültesd a kertedbe, ha szeretnéd szúnyogoktól mentesen eltölteni az estéd!

hirdetes

Három növény, a szúnyogmentes estékért

A nyári estéket gyakran keserítik meg a szúnyogok nem kívánatos jelenléte. Ezek a zavaró vérszívók nem csak csípéseik által okoznak majd mindenki számára bosszúságot, de zümmögésüknek köszönhetően még aludni sem nagyon tudunk.

Szúnyogriasztó

Mit tehetünk hát ellenük? Megannyi lehetőség közül választhatunk, a drogériákba betérve bizonyára készséggel állnak rendelkezésünkre az eladók és ajánlják a drágábbnál drágább szúnyogriasztó szereket, amelyek sokszor annyira büdösek, hogy bőven „ember riasztónak” is elmenne. Na de a viccet félretéve most mutatunk három olyan növényt, amelynek kertetekbe ültetését nektek is érdemes kipróbálnotok, ha szeretnétek zavartalanul, vakaródzás mentesen eltölteni a nyári estéket. Ezek a növények elriasztják a szúnyogokat, hogy nyugodt és hívatlan vendégektől mentes esténk lehessen.

Szúnyogűző növényeket a kertbe!

Most olyan növényeket mutatunk be nektek, melyeket ha a kertünkbe ültetünk, a szúnyogok messzire elkerülnek majd bennünket, hiszen ezek a bosszantó kis vérszívók egyszerűen képtelenek megmaradni mellettük, s ezáltal mi is védetté válunk a csípésekkel szemben. Ehhez azonban sok ilyen növényre van szükségünk. Célszerű a teraszon egy nagyobb kaspóba ültetni őket és a terasz bizonyos szegleteibe helyezni őket, így igazi védelmet nyújthat. De milyen növényekről is beszélünk? Mi ezt a top három növényt javasoljuk, amelyek azon túlmenően, hogy megszabadítanak a bosszantó szúnyoghadtól még jól is mutatnak kertünkben.

hirdetes

Szúnyogűző növények – A citromfű

A citromfű a leghatékonyabb szúnyogriasztó növény. Akár magunk mellé helyezzük, akár bedörzsöljük leveleivel testünket, a szúnyogok bizonyára nagy ívben elkerülnek majd bennünket.

hirdetes

Szúnyogűző növények – A zsálya

A zsálya szintén tökéletes szúnyogriasztó hírében áll. Kellemes illata akármennyire is kellemetlen a szúnyogok számára, az emberek számára roppant kellemes, ráadásul roppant sokoldalúan felhasználható. Cserépben helyezzük ezt is a teraszra, sütögetésnél pedig akár a tűzre is dobhatunk egy adagot leveliből, mert egy pillanat alatt elűzi a környéken lévő szúnyogsereget!

Szúnyogűző növények – A levendula

A csodálatos levendulának nem csupán a látványa megkapó, hanem az illata is fantasztikus. Úgy tűnik, hogy a szúnyogok nem osztják véleményünket, mint ahogyan a molylepkék sem (gondoljunk itt a molyok elűzését szolgáló levendulapárnácskákra a ruhásszekrényben). A levendula egyébként kiváló stresszoldó hatásáról is ismert, de ezen kívül még számos jótékony hatással rendelkezik.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


71/2007. (VII. 27.) FVM rendelet

Az Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az évelõ, lágy szárú... Tovább

Rovarölo Confidor 200 OD

Rovarölő permetezőszer burgonyában burgonyabogár, levéltetvek, őszibarackban levéltetvek,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek