Ez a jelentése a születési virágodnak!

hirdetes

Ez a virág tartozik a születési hónapodhoz: tudod mi a jelentése?

NA
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Mindenki ismeri a csillagjegyét de kevesen tudják, hogy létezik születési virág is, aminek megvan a maga különleges jelentése! A születési virág jelentésének ismerete nagyon hasznos lehet, amikor kiválasztjuk a tökéletes születésnapi virágot vagy bármilyen más alkalomra veszünk növény: érdemes megnézni, valóban illik-e a kiszemelt virág az illetőhöz. Íme tehát az útmutatónk minden egyes hónap születési virágáról, és azok jellemzőiről!

Születés virág

Január: szegfű és hóvirág

A januári születési virágok a szegfű és a hóvirág. Ami nem meglepő, tekintve, hogy ők ketten azon kevés virágok közé tartoznak, amelyek télen virágoznak! A szegfű nagy, fodros szirmaival és sokféle színével nagyon népszerű sokak körében, de januári születésűeknek is kifejezetten tökéletes ajándék.
A szegfűnek régre visszanyúló története van, hiszen a több ezer éves múltra visszatekintő szegfű különleges helyet foglalt el a keresztények szívében. Úgy vélték, hogy a legelső szegfű Mária könnyeiből virágzott ki, amikor Jézust sírt. Míg a szegfű jelentése színtől függően változhat, általában az odaadást, a hűséget és a szeretetet jelenti.
A születési virágok alapján, ha januárban születtél, akkor azt gondoljuk, hogy olyan ember vagy, aki mélyen és szenvedélyesen szeret. Valószínűleg rendkívül hűséges, védelmező barát vagy, aki a bajban is kiáll a szerettei mellett és hiszel abban, hogy a család a legfontosabb dolog az életben.

Február: ibolya és írisz

A februári születési virágok az ibolya és írisz. Mivel a februárt mindig a Valentin-naphoz kötik, mindig meglepi az embereket, amikor rájönnek, hogy valójában nem a rózsa a hónap hivatalos születési virága. Az élénk ibolyák valójában évszázadok óta léteznek: az ókori görögök termesztették őket, akik gyógyászati célokra használták fel, hogy a bor ízét egy kicsit édessebbé tegyék. Au egyik kedvenc tényünk az ibolyával kapcsolatban, hogy azonnal felismerhető szív alakú szirmuk miatt szerelmi bájitalokban is használták régen. Napjainkban az ibolya a hűséget, az alázatot és a lelki bölcsességet szimbolizálja. Az íriszek pedig az ékesszólást, a hitet és a reményt tükrözik. Tehát a februárban születettekről azt mondják, hogy becsületesek, alázatosak, bölcsek és ártatlanok.

Március: nárcisz 

A márciusi születési virág a nárcisz. Mivel a március az a hónap, amikor hivatalosan is elkezdődik a tavasz, logikus, hogy a nárcisz az elsődleges születési hónap virága márciusban. Ez a csodás, sárga növényt a szerencse jelének tekintik, Walesben pedig nemzeti virágként ünneplik.
Az újjászületést, a szerencsét, a hiúságot és a jólétet szimbolizálja, így nem meglepő, hogy akik márciusban születnek általában derűs és optimista emberek, akik könnyen feldobják valaki napját. 

Április: százszorszép 

Az áprilisi születési virág a százszorszép. Igaz, az édes és egyszerű százszorszép népszerűbb a mezőkön, mint a vázában, kétségkívül széles mosolyt csal az ember arcára, főleg annak, aki áprilisban született. Általában a százszorszépek az ártatlanságot, a hűséget és az átalakulást képviselik, ezért fogadunk, hogy az áprilisi születésűek édesek, kedvesek. A százszorszép nemcsak az áprilisban születetteknek nagyszerű ajándék, hanem ahogy egyesek vélik, a termékenységet és az anyaságot is jelképezik, így nagyon népszerűek az újdonsült anyáknak is.

hirdetes

Május: gyöngyvirág 

A májusi születési virág a gyöngyvirág, ami finom virágaival és édes illatával sokak igazi kedvence, kiváltképp a menyasszonyoké. 
Sok mítosz és legenda övezi a gyöngyvirág származását. Egyesek szerint akkor jelentek meg, ahol Éva könnyei hullottak, miután kiűzték az Édenkertből. Mások azonban azt mondják, hogy amikor Szent Leonárd órákon át harcolt egy félelmetes sárkánnyal, a liliomok ott nőttek, ahol a bátor harcos vére hullott.
Hagyományosan a gyöngyvirág az alázatot, édességet, a boldogság és az anyaság visszatérését jelképezi. Tökéletes ajándék lehet anyáknak, ha születésnapjuk májusban lesz, és természetesen anyák napjára is. 

Június: rózsa 

A júniusi születési virág a rózsa. A júniusi gyermekei dicsekedhetnek azzal, hogy születésük virága minden idők egyik legnépszerűbb növénye! A hatalmas színválasztékban és fajtában kapható rózsák mind-mind más jelentéssel bírnak, így szinte minden alkalomra tökéletesek. 
A rózsák jelentése színtől függően változhat. De összességében a szépséget, a szeretetet, a becsületet és az odaadást szimbolizálják. Minden bizonnyal olyan születési virág, amelyre büszke lehetsz, ha olyan szerencséd van, hogy júniusban születtél!

Július: sarkantyúfű és tavirózsa

A júliusi születési virágok a sarkantyúfű és a tavirózsa. A tavirózsát egy görög nimfáról (angol neve water lily) nevezték el, és állítólag a tisztaságot, az egységet, valamint a béke és egyensúly megtalálását szimbolizálják. A pozitivitás asszociációjával a sarkantyúfű kifejezetten boldog, vidám virág, amely feldobja bárkinek a napját! 

hirdetes
Azt mondják, hogy a nyitott szívet, a pozitivitást, a méltóságot és a kegyelmet szimbolizálja. Fogadunk tehát, hogy a júliusi születésnapot ünneplők kedves, jószívű emberek!

Augusztus: kardvirág 

Az augusztusi születési virág a kardvirág. A gyönyörű szivárvány színeiben kapható virágok érthető módon nagyon népszerűek a késő nyári hónapokban. A kardvirág a jellem erejéről, az őszinteségről, a nagylelkűségről és az erkölcsi feddhetetlenségről ismert. Az augusztusban születetteknek igazán erős, független és heves embereknek kell lenniük egy ilyen jellegzetes növénnyel! 

Szeptember: őszirózsa 

A szeptemberi születési virág az őszirózsa. A show „sztárjának” tartott őszirózsavirágokat alakjuk miatt a görög „csillag” szóról nevezték el (angolul aster). Az őszirózsa gyönyörű, finom virág, amely sok színben kapható, de főleg rózsaszín, fehér, piros vagy lila színekben pompázik, főleg ősszel, amikor az egyik legélénkebb növény lesz
Az őszirózsa virágai jól ismertek a szeretet, a bölcsesség, a hit és az ártatlanság jelképeiről. Ideális ajándékozásra azoknak a barátoknak és családtagoknak, akik szeptemberben ünneplik születésnapjukat.

Október: pillangóvirág

Az októberi születési virág a pillangóvirág. A pillangóvirág színes, gyönyörű őszi színeivel és fűszeres illatával rendkívül passzol az októberben születésnapjukat ünneplőknek, és sok kertész kedvence is, nem mellesleg.
Az ősz egyik legerősebb virágaként a pillangóvirág a makacsság és az elszántság jelképe. De fényes, színes természetük miatt a melegséget és a kreativitást is szimbolizálják. Tehát ha a születésnapod októberben van, valószínűleg szenvedélyes, szorgalmas, motivált ember vagy.

November: krizantém

A novemberi születési virág a krizantém. Változatossága miatt a világ egyik legnépszerűbb vágott virága. A hatalmas színválasztékban kapható virágok szerencsét és örömet hoznak minden otthonba! Mivel a krizantémok nagyon sokféle színben kaphatók, az árnyalat alapján sokféle jelentéssel bírnak. De általában barátságot, őszinteséget és boldogságot képviselnek!

December: magyal 

Nem lehet meglepő, ha azt halljuk, hogy december születési virága az örömteli és ünnepi magyal! Bár technikailag nem virág, a sötétzöld levelek és az élénkpiros bogyók egyenlőek a karácsonnyal, és tökéletesek a csokrokba a decemberi születésnapot ünneplők számára is. A magyal jó szerencséjéről, békéjéről és vidámságáról ismert. Csodálatos kiegészítései a decemberi születésnapi csokroknak, és tökéletes ünnepi hangulatot teremtenek hozzá!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-03-24

Túl árnyékos a kerted? - ezek a kültéri növények imádják az árnyékot

Ha túl árnyékos a kerted, akkor se búsulj, mert ezek a növények imádják az árnyékot, ezért érdemes a listából legalább egyet elültetned az árnyékos kertedbe!

2023-03-23

Ez a 10 legjobb illatú virág a világon

Te is észrevetted már, hogy két különböző virágnak véletlenül sincsen ugyanolyan illata? De vajon melyik virágnak van a legjobb, legkellemesebb illata a világon?

2023-03-22

Húsvétozás Noszvajon – 2 napos ingyenes gyerekprogram a Noszvaji gazdaházban

Ha húsvétra keresel egy remek programot az egész családnak és a gyerekeknek, akkor nem is kell messzebb utaznotok 2023. húsvét hétvégéjén! Húsvét Noszvajon!

2023-03-22

Így ne gyomlálj! - 5 gyomlálási hiba, amely sokkal nehezebbé teszi a kertészkedést

A gyomlálás nem tűnik bonyolult dolognak, viszont vannak alapszabályok, amiket jó, ha betartasz. Ezeket a hibákat pedig jobb elkerülni, csak nehezítik a dolgod!

2023-03-23

Nő nem marad szárazon a Hollókői Húsvéti Fesztiválon idén sem! – Mutatjuk a gazdag 4 napos folklór programot!

Ha húsvét, akkor Hollókői Húsvéti Fesztivál, ami az életöröm és a hagyományok ünnepe! Nincs más hely Magyarországon, ahol a hagyományok így életre kelnének!

2023-03-22

Így építs raklapkertet 5 egyszerű lépésben- a legújabb filléres ötlet, ami meghódította a világot

Szeretjük a kreatív, egyedi kerti ötleteket - de az igazi hab a tortán, ha valami ezzel egy időben olcsó, és könnyedén kivitelezhető is, a raklapkert ilyen!

2023-03-24

Így termeszd a húsvét hivatalos virágát, a káprázatos húsvéti liliomot

A húsvétnak is van hivatalos virága, ami a megújulást szimbolizálja, ez pedig a húsvéti liliom. Így termeszd te is a kertedben a csodálatos húsvéti liliomot!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

38/2006. (V. 18.) FVM rendelet

a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes... Tovább

Biatorbágy és Vidéke Állatvédõ Egyesület

Állatvédõ szervezet Egyesületünk közhasznú, nonprofit tevékenységet végez. Céljaink... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek növény