notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Szociális földprogram: megötszörözték a termelt értéket

Hirdetés

Szociális földprogram: megötszörözték a termelt értéket

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Több mint kilencezer személyt vontak be a dél-dunántúli régióban az önkormányzatok az Út a munkához elnevezésű programba. Erre a jelentős eredményre is felhívta a figyelmet dr. Brebán Valéria a regionális munkaügyi központ vezetője a szerdai kistérségi fórumon
Szociális földprogram: megötszörözték a termelt értéket

A szociális földprogram révén nemcsak a helyi étkeztetés alapanyaga, avagy a tüzelő teremthető elő, de sikeresen enyhíthető a foglalkoztatási gond, a szociális feszültség is - húzta alá dr. Brebán Valéria, a regionális munkaügyi központ főigazgatója a tegnapi udvari tanácskozáson. Hozzátette, mindemellett kibontakozhat a települések között egy olyan árucsere, mely valamennyi félnek hasznot hajt.

- Erre az önkormányzatok összefogásával tovább erősíthető programra szükség van és lesz a jövőben is, amikor csökken a költségvetéstől várható támogatás - utalt egy lényeges szempontra a főigazgató.
A rendezvényen Szűcs Erika, az Út a munkához program miniszteri biztosa nyugtázta azokat a jogszabály-módosítási javaslatokat, melyek a résztvevőktől - meghívott települési polgármesterektől - származtak.
Peszt Attila, Udvari polgármestere, mint házigazda több olyan előírást is említett, melyek véleménye szerint megérettek a változtatásra. Így például elmondta, hogy a saját termények, elsősorban zöldségfélék önkormányzati konyhai felhasználása elég nehézkes, csak különböző engedélyeztetések után lehetséges.
Szűcs Erika ígéretet tett arra, figyelembe veszi a javaslatokat: egyébként éppen a következő hónapban, októberben várható a jogszabálymódosítási munka.
Az előadások, hozzászólások után a meghívottak helyszíni bejáráson tanulmányozták, hogy mi is az udvari siker titka. Megnézték a csepegtető rendszerrel ellátott paprika ültetvényt, a hideg időben kemencével fűthető fóliasátrat és a zöldség savanyító-helyiséget.
- Induláskor, azaz 2006-ban mindössze két földterületünk volt - tekintett vissza a kezdetekre Peszt Attila. - Jelenleg 23 földterületen gazdálkodunk, és ez a szám a jövőben várhatóan tovább fog növekedni. Önmagáért beszél, hogy az első évben 925 ezer forint értéket termeltünk, most pedig ugyanez az érték meghaladja az ötmillió forintot.

Hirdetés
Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
474 907
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
474 907
Közösség

99/2008. (VIII. 6.) FVM rendelet

A mezõgazdasági vállalkozások által de minimis támogatásként igénybe vehetõ intézményi... Tovább

aeroszol

szilárd anyagok v. folyadékok kolloidális nagyságrendű részecskéinek eloszlása a levegőben,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 133

Átlagos értékelés: 4.7