notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Szerencsi Retro

Hirdetés

Szerencsi Retro

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Nem könnyű ma bejutnia egy hazai élelmiszer-ipari közép- vállalkozásnak valamelyik országos áruházlánc polcaira, legyen az magyar vagy külföldi tulajdonú - állítja Takács István, a Szerencsi Bonbon Kft. ügyvezetője. A társaság ügyvezetője ugyanakkor nem tapasztal érdemi különbséget a magyar és a külföldi tulajdonban lévő élelmiszer- kereskedelmi láncok tárgyalási feltételei, elvárásai között.
Szerencsi Retro

Több száz ezer Forint összdíjazású blogverseny és fotópályázat, több, mint 30 nyereménnyel! Myer Te is idekattintva!

 

Egy nagy láncba, a Coopba tudott bejutni eddig az a szerencsi csokoládécég, amelynek terméke a héten a parlamenti vita tárgya lett.

Nem könnyű ma bejutnia egy hazai élelmiszer-ipari középvállalkozásnak valamelyik országos áruházlánc polcaira, legyen az magyar vagy külföldi tulajdonú - állítja Takács István, a Szerencsi Bonbon Kft. ügyvezetője. A társaság ügyvezetője ugyanakkor nem tapasztal érdemi különbséget a magyar és a külföldi tulajdonban lévő élelmiszer-kereskedelmi láncok tárgyalási feltételei, elvárásai között.
Ez az a cég, amelyiknek termékét hétfőn Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke a parlamentben osztogatta, és napirend előtti felszólalásában a Szerencsi Retrót mutatta fel azt bizonyítandó, hogy a magyar kkv-szektor piaci pozíciója előnytelen a multikkal szemben.


A jelenleg 92 embert foglalkoztató, tavaly több mint 1,1 milliárd forint árbevételt elérő, évente 1500 tonna édességet gyártó szerencsi vállalkozás 1996-ban alakult a nyolcvanéves múltra visszatekintő helyi csokoládégyártás hagyományaira alapozva. Jelenleg is gyártott kilencvenféle termékük gyakorlatilag felöleli a Szerencsen valaha készített édességek skáláját.

Hirdetés


Az ügyvezető tudósítónknak elmondta: az egykori Szerencsi Csokoládégyár mai tulajdonosával, a Nestlé Hungária Kft.-vel kiváló a kapcsolatuk. A társaság ad nekik helyet, és bedolgozói is a multinacionális cégnek. Ennél jelentősebb bevételi forrás viszont saját termékeik értékesítése. - Ez nem egyszerű feladat, mert a nagy áruházláncok kritériumainak nehezen tud megfelelni egy kisebb méretű, magyar élelmiszeripari vállalkozás - mondja Takács István. Ennek okát javarészt abban látja, hogy a nagy láncok tulajdonosai országos méretekben gondolkodnak, vagyis amelyik árucikket Miskolcon árulják, azt elérhetővé kívánják tenni Zalaegerszegen is. Ez a csokoládégyártás esetében például azt jelenti, hogy egy-egy termékből évente 40-50 tonnányi édességet kellene gyártani, amit a kis- és középvállalkozások kapacitás és források hiányában képtelenek teljesíteni.
A szerencsi vállalkozás eddig a nagy láncok közül csak a hazai tulajdonú Coop-hálózattal tudott megállapodni. Másokkal is tárgyalásban állnak, ám erről egyelőre nem kívánt többet elárulni a cégvezető.

Hirdetés


- Külön problémát jelent az ágazatban az is, hogy mindent előre meg kell finanszírozni. Az alapanyag egy jelentős részét külföldről vásároljuk, és például a termékdizájn elkészítése is legalább egymillió forintba kerül - közölte a szerencsi vállalkozás vezetője. Hozzátette: 1989 előtt egy ember 13 kilogramm édességet fogyasztott el Magyarországon. Ez a mérték most sem változott, de a termékpaletta megtízszereződött, vagyis óriási verseny alakult ki.


Takács István szerint a hozzájuk hasonló kis- és középvállalkozások túlélését jelentheti, ha sikerül betartatni azt az Országgyűlés által nemrég elfogadott törvényt, amely szerint a nagy kereskedelmi láncok a beszállítóiktól "visszaosztás" címén - egyebek mellett polcpénzként, listázási pénzként, kiadványban való megjelenésre - a kifizetett árból visszakért részt három százalékban maximálta.

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
379 574
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
7 622 695
Közösség

szőrtüszőatkakór (demodikózis, demodicosis)

Szőrtüszőatkák (különféle Demodex-fajok) által leggyakarabban kutyában okozott... Tovább

Edelényi Körzeti Földhivatal

Földhivatal Földhivatal Cím: Edelény István király útja 52/a 3780 Magyarország Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 194

Átlagos értékelés: 5.0