A legszuperebb szerencsét hozó növények

Szerezz belőlük mindenképp - A legjobb szerencsehozó növények

Szélesi Ferenc - Főkertész, ZH
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Számos olyan hagyományt tartanak be az emberek minden évben, amitől majd úgy gondolják, hogy szerencsések lesznek. Gondoljunk csak például a szilveszteri lencse evésre, az is egy a sok közül. Viszont számos növényről is azt állítják, hogy szerencsét hoz, ráadásul ezeket nem csak decemberben, hanem egész évben a közelben tarthatod otthonodban, vagy – ha az idő engedi – a szabadban, házad körül is. Íme néhány ezek közül!

szerencsés növények

Szerencsehozó növények házon belülre – Fehérszélű sárkányfa (Dracaena sanderiana)

A fehérszínű sárkányfa a feng shui egyik jellegzetes növénye. Jelentése attól függően változik az otthonban, ahány szára van egy adott elrendezésben. Három szár boldogságot, hosszú életet, és gazdagságot jelképez; öt szár csak gazdagságot; hat szerencsét; hét jó egészséget; 8 növekedést; 10 pedig teljességet. A feng shui szerint azok, akik 21 szárat helyeznek egymás mellé, tartós egészségre és hatalmas vagyonra számíthatnak.

Szerencsehozó növények házon belülre – Színeslevelű bunkóliliom (Cordyline fruticosa)

A színeslevelű bunkóliliom (másik nevén „ti”) többféle élénk színben beszerezhető. A polinéziai népek régebben misztikus erőket tulajdonítottak neki – állítólag jó szerencsét hoz az otthonba. Akik kétszárú színeslevelű bunkóliliomot nevelnek, azok nem csak kétszer akkora szerencsére számíthatnak, hanem az igaz szerelem is rájuk talál majd.

Szerencsehozó növények házon belülre – Vadkakaó (Pachira aquatica)

A vadkakaó a feng shui egy másik népszerű növénye, amiről úgy tartják, hogy jó szerencsét hoz gazdájának. A vadkakaókat gyakran fonják össze – a szerencséhez 3 vagy 5 szárat kell összefonnod, kerülve a szerencsétlen 4-es számot. Ezen kívül 5 vagy több levél kell, hogy legyen rajtuk, hogy a szerencse működjön.

Szerencsehozó növények házon belülre – Pozsgafa (Crassula ovata)

Hasonlóképpen más, kerekded levelű növényekhez, a majomfa néven is ismert pozsgafa is jó szerencsét hoz – állítja a feng shui. Szokás újdonsült üzlettulajdonosoknak ajándékozni, mert egy bejárat közelében elhelyezve bőséget és sikert hoz. Ha egy üzletben működik, otthon is fog!

Szerencsehozó növények házon belülre – Háromszöglevelű madársóska (Oxalis triangularis)

A legenda szerint Szent Patrik, aki Írországba vitte a kereszténységet, egy ilyen növény háromszögletű levelét tépte le, ezzel illusztrálva a szentháromság tagjait – az atyát, a fiút, és a szent lelket. Ennek köszönhetően a háromszöglevelű madársóskát szerencsehozó növénynek tartják. A következő oldalon folytatom, érdemes lapozni egyet! 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-04-22

Magvetés gond nélkül: fedezd fel a titkos trükköt a tökéletes magvetéshez

Vessünk magot egyszerűbben, mint valaha! Mutatom a magvetés egyik könnyítését, a földkocka készítő csodás lehetőségét, használd te is bátran, segítek tippekkel!

2024-03-19

5 tipp a kora tavaszi vetések sikeréhez

A kora tavaszi vetés tartogat veszélyeket, de vannak tippek, melyek segítségével legyőzhetjük ezeket: most 5 tippet mutatunk a sikeres, kora tavasziv etéshez!

2024-03-13

Ezzel a trükkel szüretelj rengeteg málnát idén nyáron

Tanulj meg metszeni málnát, hogy a növény erősebb, a termés pedig több és jobb minőségű legyen. Ismerd meg a metszés előnyeit, mikor és hogyan kell metszeni!

2024-03-05

Ezért jobb tavasszal elültetni a levendulát, mint ősszel

Levendula ültetés márciusban? Naná, hiszen ez a legjobb és legalkalmasabb időpont több okból kifolyólag is egy kertész szerint, mutatjuk mire figyelj kifejezetten!

2024-03-27

Így szaporíthatod a leandert akár egyetlen ágról is

Tudtad, hogy a csodaszép mediterrán eredetű leandert egyetlen kis ágacska segítségével is könnyedén szaporíthatod? Részletes útmutatóhoz kattints!

2024-04-21

Meg kell metszeni elvirágzás után az orgonát, hogyan?

Általában a legtöbb orgona májusban vagy június elején virágzik, így a metszést közvetlenül a virágzás befejeződése után, idén azonban korábban virágzott!

2024-04-22

Ezzel az egyszerű trükkel megduplázhatod a bazsalikom termésedet

Duplázd meg te is a bazsalikom termésedet, ráadásul egy nagyon egyszerű trükkel, ami valóban segít, hogy még több, ízletes bazsalikom termésed legyen neked is!

2024-04-22

Itt az idő: Így alakítsd ki a tökéletes veteményeskertet!

Már egy ideje tervezgeted a veteményeskertet? Itt a tökéletes idő, alakítsunk ki együtt egy a tökéletes veteményeskertet! Hoztunk ehhez szakértői tippeket.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

kórlefolyás

a betegség okának felmerülésétől, ill. kezdeti tüneteitől a végkifejletig lezajló... Tovább

comb

a hátulsó végtag csípő- és térdízület közötti, jól izmolt tájéka. Háziállatainkon a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Növénytermesztés