A legszuperebb szerencsét hozó növények

hirdetes

Szerezz belőlük mindenképp - A legjobb szerencsehozó növények

Szélesi Ferenc - Főkertész, ZH
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Számos olyan hagyományt tartanak be az emberek minden évben, amitől majd úgy gondolják, hogy szerencsések lesznek. Gondoljunk csak például a szilveszteri lencse evésre, az is egy a sok közül. Viszont számos növényről is azt állítják, hogy szerencsét hoz, ráadásul ezeket nem csak decemberben, hanem egész évben a közelben tarthatod otthonodban, vagy – ha az idő engedi – a szabadban, házad körül is. Íme néhány ezek közül!

szerencsés növények

Szerencsehozó növények házon belülre – Fehérszélű sárkányfa (Dracaena sanderiana)

A fehérszínű sárkányfa a feng shui egyik jellegzetes növénye. Jelentése attól függően változik az otthonban, ahány szára van egy adott elrendezésben. Három szár boldogságot, hosszú életet, és gazdagságot jelképez; öt szár csak gazdagságot; hat szerencsét; hét jó egészséget; 8 növekedést; 10 pedig teljességet. A feng shui szerint azok, akik 21 szárat helyeznek egymás mellé, tartós egészségre és hatalmas vagyonra számíthatnak.

Szerencsehozó növények házon belülre – Színeslevelű bunkóliliom (Cordyline fruticosa)

A színeslevelű bunkóliliom (másik nevén „ti”) többféle élénk színben beszerezhető. A polinéziai népek régebben misztikus erőket tulajdonítottak neki – állítólag jó szerencsét hoz az otthonba. Akik kétszárú színeslevelű bunkóliliomot nevelnek, azok nem csak kétszer akkora szerencsére számíthatnak, hanem az igaz szerelem is rájuk talál majd.

hirdetes

Szerencsehozó növények házon belülre – Vadkakaó (Pachira aquatica)

A vadkakaó a feng shui egy másik népszerű növénye, amiről úgy tartják, hogy jó szerencsét hoz gazdájának. A vadkakaókat gyakran fonják össze – a szerencséhez 3 vagy 5 szárat kell összefonnod, kerülve a szerencsétlen 4-es számot. Ezen kívül 5 vagy több levél kell, hogy legyen rajtuk, hogy a szerencse működjön.

Szerencsehozó növények házon belülre – Pozsgafa (Crassula ovata)

Hasonlóképpen más, kerekded levelű növényekhez, a majomfa néven is ismert pozsgafa is jó szerencsét hoz – állítja a feng shui. Szokás újdonsült üzlettulajdonosoknak ajándékozni, mert egy bejárat közelében elhelyezve bőséget és sikert hoz. Ha egy üzletben működik, otthon is fog!

hirdetes

Szerencsehozó növények házon belülre – Háromszöglevelű madársóska (Oxalis triangularis)

A legenda szerint Szent Patrik, aki Írországba vitte a kereszténységet, egy ilyen növény háromszögletű levelét tépte le, ezzel illusztrálva a szentháromság tagjait – az atyát, a fiút, és a szent lelket. Ennek köszönhetően a háromszöglevelű madársóskát szerencsehozó növénynek tartják. A következő oldalon folytatom, érdemes lapozni egyet! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-03-29

Kezdő kertészként is nevelhetünk sikeresen bazsalikomot – A Thai Bazsalikom termesztésének fortélya

A thai bazsalikom magról, dugványról vagy átültetéssel is termeszthető, és a kertben napos helyen virágzik. Akár kezdő kertészként is könnyen termesztheted.

2023-03-30

Mikor van szüksége egy hortenziának több tápanyagra? Hogyan és mikor kell tápozni?

Adj tápot ezeknek a gyönyörű hortenzia növényeidnek, amikor szükségük van rá, és jutalmul egy életerős, dús és ragyogó hortenzia bokrot kapsz majd ajándékul.

2023-03-30

7 különleges mezei virág, ami tökéletesen mutat a kertedben is

Mindig elvarázsol a pipacsos mező látványa? Akkor ezeket a csodaszép vadvirágokat imádni fogod, amiknek különleges formái, színei feldobják majd a kertedet!

2023-03-29

A quinoa termesztése – minden, amit tudnod kell erről a népszerű szupergabonáról

Fedezd fel, hogyan termeszthetsz quinoát egy népszerű és egyben laktató szuperételért, amely szívós, szárazságtűrő, fehérjében gazdag és könnyen gondozható!

2023-03-30

Így lehet ingyen akár több 100 monstera növényed is! – Elég ezt az 5 egyszerű lépést követned!

Ha monsterákkal szeretnéd telepakolni otthonod, nincs szükség rá, hogy újat vásárolj. Egyetlen egészséges növénnyel sok monstera növényt termeszthetsz!

2023-03-29

8 évelő gyümölcs és zöldség, amelyet csak egyszer kell elültetni

Több zöldség, illetve gyümölcs is évelő, ami azt jelenti, hogy csak egyszer kell elülteni, és évről évre terem. Mely gyümölcsök és zöldségek évelőek? Mutatunk..

2023-03-29

Hogyan lehet megszabadulni a lisztbogaraktól – 4 szakértő által jóváhagyott módszer ezeknek a növényi kártevőknek az írtására

A lisztesbogár a szobanövények gyakori támadója – íme, hogyan lehet gyorsan és vegyszerek nélkül megküzdeni velük és eltávolítani kedvenc növényeinkről!

2023-03-29

9 tipp a társas zöldségek ültetéséhez a még több termés érdekében

A kísérőültetés egy természetes és organikus kertészeti technika, amely segít elűzni a kártevőket és még egészségesebb és több növényeket termeszteni a kertedben!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

foszfortrágyák

elsősorban foszfort szolgáltatnak a talajon keresztül a növénynek. Régen szerves eredetű... Tovább

konzumensek (fogyasztók)

az élelmi láncban a producernek fölött levő, kész szerves anyagot átalakító,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Növénytermesztés