A legszuperebb szerencsét hozó növények

hirdetes

Szerezz belőlük mindenképp - A legjobb szerencsehozó növények

Bohács Ádám - Kertépítő technikus

Így az év végén mindenki abban reménykedik, hogy a következő esztendőben több szerencsével jár. Az emberek ilyenkor mindent megtesznek azért, hogy bebiztosítsák sorsukat a következő 12 hónapra – elég csak a szilveszteri lencseevésre gondolni. Számos növényről állítják továbbá, hogy szerencsét hoz, ráadásul ezeket nem csak decemberben, hanem egész évben a közelben tarthatod otthonodban, vagy – ha az idő engedi – a szabadban, házad körül is. Íme néhány ezek közül!

Legyen neked is több szerencséd, a következő növények segítenek ebben

Szerencsehozó növények házon belülre – Fehérszélű sárkányfa (Dracaena sanderiana)

A fehérszínű sárkányfa a feng shui egyik jellegzetes növénye. Jelentése attól függően változik az otthonban, ahány szára van egy adott elrendezésben. Három szár boldogságot, hosszú életet, és gazdagságot jelképez; öt szár csak gazdagságot; hat szerencsét; hét jó egészséget; 8 növekedést; 10 pedig teljességet. A feng shui szerint azok, akik 21 szárat helyeznek egymás mellé, tartós egészségre és hatalmas vagyonra számíthatnak.

Szerencsehozó növények házon belülre – Színeslevelű bunkóliliom (Cordyline fruticosa)

A színeslevelű bunkóliliom (másik nevén „ti”) többféle élénk színben beszerezhető. A polinéziai népek régebben misztikus erőket tulajdonítottak neki – állítólag jó szerencsét hoz az otthonba. Akik kétszárú színeslevelű bunkóliliomot nevelnek, azok nem csak kétszer akkora szerencsére számíthatnak, hanem az igaz szerelem is rájuk talál majd.

hirdetes

Szerencsehozó növények házon belülre – Vadkakaó (Pachira aquatica)

A vadkakaó a feng shui egy másik népszerű növénye, amiről úgy tartják, hogy jó szerencsét hoz gazdájának. A vadkakaókat gyakran fonják össze – a szerencséhez 3 vagy 5 szárat kell összefonnod, kerülve a szerencsétlen 4-es számot. Ezen kívül 5 vagy több levél kell, hogy legyen rajtuk, hogy a szerencse működjön.

Szerencsehozó növények házon belülre – Pozsgafa (Crassula ovata)

Hasonlóképpen más, kerekded levelű növényekhez, a majomfa néven is ismert pozsgafa is jó szerencsét hoz – állítja a feng shui. Szokás újdonsült üzlettulajdonosoknak ajándékozni, mert egy bejárat közelében elhelyezve bőséget és sikert hoz. Ha egy üzletben működik, otthon is fog!

hirdetes

Szerencsehozó növények házon belülre – Háromszöglevelű madársóska (Oxalis triangularis)

A legenda szerint Szent Patrik, aki Írországba vitte a kereszténységet, egy ilyen növény háromszögletű levelét tépte le, ezzel illusztrálva a szentháromság tagjait – az atyát, a fiút, és a szent lelket. Ennek köszönhetően a háromszöglevelű madársóskát szerencsehozó növénynek tartják. A következő oldalon folytatom, érdemes lapozni egyet! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Cukorbetegség

A cukorbetegség (diabetes mellitus vagy "diabétesz", magyarul "mézédes átfolyás"-t jelent a... Tovább

közvetlen haszon-előállító keresztezés

az állattenyésztésben használatos eljárás. Célja olyan egyedek létrehozása, amelyeket nem... Tovább

Tovább a lexikonra
Növénytermesztés