A legszuperebb szerencsét hozó növények

hirdetes

Szerezz belőlük mindenképp - A legjobb szerencsehozó növények

Bohács Ádám - Kertépítő technikus, AN

Számos olyan hagyományt tartanak be az emberek minden évben, amitől majd úgy gondolják, hogy szerencsések lesznek. Gondoljunk csak például a szilveszteri lencse evésre, az is egy a sok közül. Viszont számos növényről is azt állítják, hogy szerencsét hoz, ráadásul ezeket nem csak decemberben, hanem egész évben a közelben tarthatod otthonodban, vagy – ha az idő engedi – a szabadban, házad körül is. Íme néhány ezek közül!

Legyen neked is több szerencséd, a következő növények segítenek ebben

Szerencsehozó növények házon belülre – Fehérszélű sárkányfa (Dracaena sanderiana)

A fehérszínű sárkányfa a feng shui egyik jellegzetes növénye. Jelentése attól függően változik az otthonban, ahány szára van egy adott elrendezésben. Három szár boldogságot, hosszú életet, és gazdagságot jelképez; öt szár csak gazdagságot; hat szerencsét; hét jó egészséget; 8 növekedést; 10 pedig teljességet. A feng shui szerint azok, akik 21 szárat helyeznek egymás mellé, tartós egészségre és hatalmas vagyonra számíthatnak.

Szerencsehozó növények házon belülre – Színeslevelű bunkóliliom (Cordyline fruticosa)

A színeslevelű bunkóliliom (másik nevén „ti”) többféle élénk színben beszerezhető. A polinéziai népek régebben misztikus erőket tulajdonítottak neki – állítólag jó szerencsét hoz az otthonba. Akik kétszárú színeslevelű bunkóliliomot nevelnek, azok nem csak kétszer akkora szerencsére számíthatnak, hanem az igaz szerelem is rájuk talál majd.

hirdetes

Szerencsehozó növények házon belülre – Vadkakaó (Pachira aquatica)

A vadkakaó a feng shui egy másik népszerű növénye, amiről úgy tartják, hogy jó szerencsét hoz gazdájának. A vadkakaókat gyakran fonják össze – a szerencséhez 3 vagy 5 szárat kell összefonnod, kerülve a szerencsétlen 4-es számot. Ezen kívül 5 vagy több levél kell, hogy legyen rajtuk, hogy a szerencse működjön.

Szerencsehozó növények házon belülre – Pozsgafa (Crassula ovata)

Hasonlóképpen más, kerekded levelű növényekhez, a majomfa néven is ismert pozsgafa is jó szerencsét hoz – állítja a feng shui. Szokás újdonsült üzlettulajdonosoknak ajándékozni, mert egy bejárat közelében elhelyezve bőséget és sikert hoz. Ha egy üzletben működik, otthon is fog!

hirdetes

Szerencsehozó növények házon belülre – Háromszöglevelű madársóska (Oxalis triangularis)

A legenda szerint Szent Patrik, aki Írországba vitte a kereszténységet, egy ilyen növény háromszögletű levelét tépte le, ezzel illusztrálva a szentháromság tagjait – az atyát, a fiút, és a szent lelket. Ennek köszönhetően a háromszöglevelű madársóskát szerencsehozó növénynek tartják. A következő oldalon folytatom, érdemes lapozni egyet! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-08-10

Több rendkívüli intézkedési segíti az aszálykár sújtotta termelőket

Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály sújtotta mezőgazdaságot és felgyorsulnak az biztosítások után igényelhető kártérítések kifizetései is.

2022-07-31

Miért rohad a paradicsomom alja? – kérdések és válaszok a virágzás utáni rothadásról

Te is találkoztál már azzal a problémával, hogy a paradicsomgyümölcseid alja rohadni kezdett ott, ahol korábban virág volt rajta? Mutatjuk, mi áll a hátterében!

2022-07-31

Mikor és hogyan érdemes szüretelni a retket?

Szeretnél tavasztól az első fagyokig folyamatosan friss retket fogyasztani a saját kertedből? A kulcs az, hogy időben szüreteld, és ültesd újra. Mutatjuk, mikor!

2022-07-31

Vízipálma – avagy esernyős szobanövények: Információk az esernyőnövény termesztéséről és gondozásáról

A vízipálmát esernyőnövénynek is hívják, ugyanis míg valódi levelei a szárára csavarodnak - igazán egzotikus hatást keltve, fellevelei kis esernyőt képeznek.

2022-08-01

A növényeink újjáélesztése, ha hőkárt szenvedtek

A legrosszabb, ami megtörtént növényeinkkel a hőkár. Ellenőrizd a növényeidet, és ha elhervadtak vagy leégtek, akkor tedd meg a fontos lépéseket hőkár esetén!

2022-08-08

Éld át a kora-újkori Eger hangulatát! Vár a XXVI. Végvári Vigasságok!

Eger legkülönlegesebb korabeli programját idén is megrendezik, immár huszonhatodik alkalommal vehetünk részt a Végvári Vigasságokon az Egri Vár vendégségében!

2022-08-09

5 romantikus randi ötlet, amelyet a szabadban fedezhet fel

Összegyűjtöttünk 5 szabadtéri romantikus randevúzási ötletet, amelyek felülmúlják a filmet és a rágcsálást. Mutatjuk hova vidd el szíved választottját!

2022-08-08

Izgalmas programok a Balatonnál augusztus 8. és 14. között – Hangulatos koncertek, korzózás és fesztivál! Ez vár a Balatonon augusztus második hetében!

Programot keresel a Balaton körül augusztus 8. és 14. között? Akkor jó helyen jársz, most összegyűjtöttük neked a legjobb balatoni programokat augusztusra!

További cikkek ebben a témában


fűtési rendszerek

a különféle termelő és kommunális helyiségek ellátása hőenergiával, amelyet a fűtendő... Tovább

fonnyasztott takarmány

olyan zöldtakarmány, amelynek víztartalma jelentősen, kb. 30—70%-ra csökkent (tehát még... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Növénytermesztés