Nemsokára újra Szentlőrinci Gazdanapok

Agrároldal.hu
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Augusztus 24- én kezdődik és 27- ig tart az idei, már a XIII. Szentlőrinci Gazdanapok. 1994 óta rendezik meg Baranya megye ma már legjelentősebb mezőgazdasági kiállítását és vásárát, a Gazdanapokat, melyen a megye és az ország mezőgazdasági termelőin, feldolgozóin, értékesítőin kívül egyre több külföldi kiállító és érdeklődő vesz részt. Ez a rendezvénysorozat kellemes hétvégi programot kínál nemcsak a szakembereknek, hanem az idelátogató családoknak is.
Nemsokára újra Szentlőrinci Gazdanapok

Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajművelés, jog, biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezőgazdaság: Agrároldal.hu.

A Baranya Megyei Vállalkozói Központ 1994 óta minden évben megrendezi a Dél-dunántúli régió egyik legjelentősebb agrárseregszemléjét a Szentlőrinci Gazdanapokat. 35000 négyzetméter rendezett füves szabadterület, 1000 négyzetméteres kiállítói fõpavilon, közel 1000 m2  különbözõ méretű rendezvénysátor és egy - a régi építészet hagyományait idézõ fából készült, nádtetõs tenyészállat-kiállító pavilonkomplexum áll a kiállítók rendelkezésére.


Szentlőrinc Baranya megye egyik legfiatalabb városi rangú települése, ezt a címet 1996-ban kapta meg.
Minden évben augusztus 10-ével kezdődik a Lőrinc-napi rendezvénysorozat: a Lőrinc-napi búcsú, kulturális rendezvények utcabállal, valamint a Gazdanapok.
Az első évben kizárólag megyei cégeket felvonultató kiállítás, mára szinte az ország minden megyéjéből vonz kiállítókat.


Kiállítói statisztikánk szerint a résztvevők kétharmada a Dél-Dunántúli régióból (Somony, Tolna és Baranya megyékből), fennmaradó részük pedig az ország többi megyéjéből érkezik a rendezvényre.
A 2005-ös év nagy eredménye, hogy a kiállítás irányában tapasztalt érdeklődés az OMÉK ellenére sem csökkent.
Az Agrármarketing Centrum a megjelenő élelmiszeripari kiállítók száma és a kiállítás értékelése alapján 3 éve "B" kiállítási kategóriába sorolta.

Az esemény igazgatója, Végh Gábor elmondta, hogy jól állnak az előkészítő munkálatok.
 Eszerint biztosra vehető, hogy idén gazdag gépvásár és kiállítás, standszekció, élelmiszeripari terület, vadászati kiállítás és állatbemutató is várja az érdeklődőket.
Bár sok cég jelezte részvételi szándékát, vannak még tartalékok, úgyhogy még mindig elfogadják a regisztrációt.


Az esemény fő támogatója a Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium volt, de a Szentlőrinci Önkormányzat, a Szentlőrinc- Ormánság Takarékszövetkezet és több helyi valamint vidéki vállalkozás is segítette anyagi támogatásával a programsorozatot.


A tapasztalatok szerint hazánkban, ezen belül szűkebb régiónkban is, egyre nagyobb érdeklődés kíséri az ilyen és ehhez hasonló agrárrendezvényeket.
Ennek bizonyítéka, hogy a Gazdanapok, elismert és a kiállítók körében kedvelt agrárrendezvényévé nőtte ki magát.
Kiállítók és látogatók körében töretlen érdeklődés figyelhető meg, a rendezvény fejlődik, bizonyítéka, hogy a régi partnerek (köztük neves cégek) mellett, mára egyre több és több hazai és külföldi kiállító, valamint szakmai vendég is részt vesz a kiállításon.


A rendezők elmondták: „Célunk az, hogy a kiállítók és a vendégeink igényeinek megfeleljünk, szakmai vásár keretében mutassuk be régiónkban a hazai és nemzetközi mezőgazdaság újdonságait. Rendezvénycentrumunkban mindehhez 50000 négyzetméter rendezett füves talajú szabadterület, 1100 négyzetméter alapterületű hőszigetelt fedett kiállítói pavilon, valamint kiállítóink igénye szerint, közel ezer négyzetméter különböző méretű és funkciójú könnyűszerkezetes pavilon és rendezvénysátor áll rendelkezésre. Mindezt, egy a régi építészet hagyományait idéző fa szerkezetű, nádtetős gazdaságiállat-kiállító épületkomplexum egészíti ki. A soron következő évet mindig új kihívásként kezeljük, mert számunkra fontos és meghatározó partnereink elégedettsége, melyet mind az előkészületek, mind, pedig a kiállítás biztosította üzleti szolgáltatások terén, biztosítani igyekszünk.”


Amit biztosan megtalálunk:

Gazdasági haszonállat bemutatók – lovak, szarvasmarhák, sertések, juhok, kecskék, különféle kisállat fajták felvonultatásával


Állatbírálat – lovak, juhok, kecskék, és a felvonultatott kisállatfajták vonatkozásában


Fedett területi standok – mezőgazdasági, élelmiszeripari cégek és vállalkozások kiállítása a mezőgazdasági termékek, szolgáltatások és a kapcsolódó üzletágak felvonultatásával


Mezőgépek szabadtéri kiállítása – erőgépek, munkaeszközök, technológiák és kisgépek bemutatója a Magyarországon forgalmazott márkák kereskedőinek nagyszabású felvonulásával


Szakmai konferencia, kerek-asztal beszélgetések – agrár aktualitások megvitatása neves előadók közreműködésével, az adott év fontos kérdéseiből kiragadva


Gasztronómia - ételkóstolók régies és új ízekből, valamint tájjellegű ételekből


Szórakozás – a könnyed vásári hangulat jegyében változatos és színvonalas programok


Kézműves vásár – népi kézműveseket és igényes árukat felvonultató vásár, mert a szakma mellett fontos azért a „vásárfia” amit hazavihetünk.

Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdetni? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

álanya

petéző munkásméh (—>méhcsalád); az á. akkor petézik, ha a család hosszabb ideje... Tovább

hidroxikarbonsavak

a karbonsavakból vezethetők le, azok szénhidrogénláncában egy v. több hidrogénatomot... Tovább

Tovább a lexikonra