Minden második magyar ezzel fűt, pedig 300 000 forintos bírság jár érte!

Te is ezzel fűtesz? – 300 000 forintos büntetésre számíthatsz!

Szélesi Ferenc - Főkertész, ZH
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A hideg együtt kapcsolják a fűtést a legtöbb háztartásban, amivel nincs is semmi baj, nem szükséges fáznunk. Sokan a gázfűtésre esküsznek, mások a fával való tüzelésre, míg megint mások olyan megoldást választanak, amiért súlyos büntetés jár, nézzük, mire érdemes odafigyelni a hidegebb időszak folyamán! 

300 000 forintos bírság fűtésért

A legjobb megoldások a fűtési szezonban

Mindenkinek más válik be, én nem is fogom megmondani senkinek a tutit. Van, aki a gázt szereti, van, aki a fát, és van, aki a vegyestüzelést. A szilárd tüzelésű kazánok jelentik egyébként az egyik legjobb megoldást, mivel ezek kiegészítő jellegűek, vagy kizárólagos használatúak is lehetnek, segítségükkel könnyedén csökkenthetünk a számlákon. Nagy előnyük, hogy fával, szénnel és brikettel is kitűnően működnek.

Ha fát választunk, akkor a legjobb, ha olyan fát használunk, ami hasábokra van vágva, és legalább két évig száradt fedett, jól szellőző helyen – ezzel növekszik a fa fűtőértéke, emellett pedig jelentősen csökken a károsanyagkibocsátása. És ha már károsanyagkibocsátás, elmondanám, hogy a kiszárított fán kívül a brikett rendelkezik alacsony károsanyagkibocsátással, ennek ráadásul a fűtőértéke is magasabb, mint a fáé, viszont érdemes tudni, hogy jóval drágább. A legrosszabb, ha a szenet választjuk, mivel nagyon költséges, nem környezetbarát, nem utolsósorban nagyon koszol. 

A legrosszabb fűtési módszer

Sajnos régen bevett szokásnak számított a szemét égetése, azt viszont kevesen tudják, hogy ez a módszer mára illegálissá vált. Az utóbbi időkben a levegő minősége elérte az egészségtelen szintet, ebben közrejátszik a lakossági fűtés is. Sajnos az emberek nagy része még mindig úgy gondolja, hogy a legjobb módszer arra, hogy megszabaduljunk a rég nem használt ruháktól, tárgyaktól, szeméttől az, hogy bedobják a tűzre.

Két légy egy csapásra, mivel még a fűtés is ingyen van…Ostobaság, magasfokon ráadásul! A hulladék fűtőértéke közel sem olyan magas, mint más anyagé, ráadásul rendkívül káros a környezetre. Magyarországon évente több ezer tonna rongy, bútor, csomagolóanyag, műanyag és építőipari hulladék kerül a tűzre, egy közvéleménykutatás szerint a válaszadók 14 százaléka vallotta be, hogy hulladékkal is tüzel. Pedig ezt jogszabály tiltja, a következő oldalon az is kiderül, mire számíthatnak a szabályszegők! 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

genetikai kód

a fehérjékben levő aminosavak sorrendjét meghatározó jelrendszer, a dezoxiribonukleinsav... Tovább

117/2008. (IX. 5.) FVM rendelet

A Magyar Élelmiszerkönyv közösségi elõírások átvételét megvalósító kötelezõ... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek