notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hirdetés

Sütőtök mínuszban

Gazdakör
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Az idén szinte minden növényből gyenge lett a termés. A mennyiségre mindenki panaszkodik, ám a minőségre nem. Különösen ott nem, ahol a termelők és a termeltetők szoros kapcsolatban állnak egymással. A megbízhatóság, a nyomon követhetőség ma már elengedhetetlen az élelmiszer-feldolgozás során.
Sütőtök mínuszban

November elején indult a sütőtök feldolgozása és fagyasztása a Bonfreeze Zrt. kabai üzemében.

- A feldolgozott sütőtök döntően határon túl talál gazdát. Egyrészt bébiétel alapanyagként, másrészt a zöldséglevesek alapanyagaként Dél-Európában – kezdi a tájékoztatást Gali Tibor, a cég ügyvezető igazgatója.

- Gyakorlatilag minden zöldség fagyasztható?

- Igen. A tartósítás legjobbnak ítélt formája a fagyasztás, hiszen a növények alkotóelemei megtartják élvezeti értéküket és értékmérő tulajdonságaikat. Kiolvasztás után ugyanolyan értékkel és étkezési hatással bírnak, mint a friss termékek.

A sütőtök után még a karfiol és a brokkoli lesz soron, tehát főbb vonalakban mérleget lehet vonni, hogyan alakult ez az év. Kérdésünket Riskó Mihálynak, a Bonfreeze Zrt. igazgatósága elnökének tettük fel.

Hirdetés

- Nem volt könnyű év, ebben a térségben a belvíz volt a jellemző. Múlt év augusztusától ez év októberéig 1300 milliméternyi csapadék hullott, ebből adódóan a területeken megállt a víz, és ez kihatással volt a termésre.

Egy átlagos esztendőben mintegy 15 ezer tonna késztermék hagyja el az üzemet. Az idén meg kell elégedniük ennek kétharmadával. Az alapanyag minőségével szerencsére nincs gond, köszönhetően az évek során gondos kialakított beszállítói körnek.

- Mi kölcsönösen egymásra vagyunk utalva. A termelőknek érdekük, hogy az üzem jól működjön, a termékeit el tudja adni. Ezért a termelőkkel kora tavasszal, illetve már a tél folyamán megbeszéljük, hogy mely terményekből mennyire lesz szükség és megkötjük a szerződést. Mivel közvetlenül a gyár környezetében állíttatjuk elő a nyersanyagot, ezért a betakarítás után a legoptimálisabb időben tudjuk előállítani a készterméket.

Hirdetés

- A hazai hűtőipari vállalatok mennyire riválisai egymásnak?

-Természetesen riválisok vagyunk, hiszen mindenki ugyanarra a piacra igyekszik eladni – mondja Gali Tibor. - De hiszem, hogy ezt a piacot a jó munkával bővíteni lehet, és ezáltal már nem a hazai vállalatok lesznek egymással riválisok, hanem a külföldiek kárára nyerünk piacot.

Gazdakör

Gazdakör

 

Forrás: www.eu-info.hu

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
322 705
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
6 448 425
Közösség

bazídiumos gombák (Basidiomycetes)

a -> valódi gombák törzsébe tartozó osztály. Soksejtű, jól fejlett —>micéliumuk van,... Tovább

biometriai regresszió

azt fejezi ki, hogy egyes változók statisztikusán milyen irányban és milyen mértékben... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 137

Átlagos értékelés: 5.0