Már nem az nyeri a versenyt, akinek a legtöbb linkje van, hanem az aki a legértékesebb linkeket szerzi meg

Miért előz meg a listában a kevés rámutató linkkel rendelkező oldal a több ezer rámutató linkkel ellátott oldalt?

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Mindig csak a számok és számok, mondják a keresőmarketing cégek. Ezt az ügyfelek is félre értik. Mindig problémáznak azon ha nincs több ezer rámutató link. Legyen sok fölösleges helyen rámutató link? Biztos hogy ez a fontos? Viszont ez a mentalitás már jó ideje nem mérvadó, hisz nem ez a lényeg. Azonban itthon még nem vették még észre a keresőmarketing cégek.

Mindig csak a számok és számok, mondják a keresőmarketing cégek

Már nem az nyeri a versenyt, akinek a legtöbb linkje van, hanem az aki a legértékesebb linkeket szerzi meg. Tényleg, ha megvizsgálunk számos keresőhelyezés eredményt, akkor a lista elején sokszor kevés rámutató linkkel szereplő oldalak vannak.

Véleményem szerint ezt minden keresőmarketinggel foglalkozó cég megteszi. Ellenőrizzük a TOP 10 rámutató linkjeinek számát. Itthon még néznek furán, hogy miért van az élen egy olyan oldal akinek összesen 50 rámutató linkje van.

Azért, mert az az 50 valóban releváns link. Nem feltétlen van szükségünk olyan linkekere amelyek nem az oldalunk témájával foglalkoznak, hiszen azok értéke minimális.

Tehát nekünk kell eldönteni, hogyan akarjuk oldalunkat sikeressé tenni: Szerzünk minél több linket, vagy kutatunk értékes linkek után. Vagy akár mind a kettő. Viszont nem-e érzi úgy a kereső, hogy a számos értéktelen link manipuláció? Ezért is sorolhat hátrébb a listában? Meglehet.

Javaslatom, hogy keressünk megbízható linkeket az oldalunkhoz, melyek már amúgy is fontos oldalak a keresők számára, akiben már megbízik a keresőrobot. Lehet ez egy olyan oldal is amelyen sok link van, viszont biztos, hogy valós tartalomra mutató linkjei vannak és nem pusztán linkfarm.

Mi is az a linkmarketing?
Akkor beszélünk linkmarketingről, ha egy oldal kiteszi a linked a saját oldalára. Ha sokan hivatkoznak weboldaladra, a keresőmotorok úgy értékelik, hogy releváns a weboldalad, így növekedik annak értéke, PageRank-je. Egyszerűnek hangzik, de valójában van benne egy kis csavar: csak az olyan oldalakon elhelyezett linket értékeli a kereső pozitívan, amely alapvetően is jó PageRank-kel rendelkezik: így oda kell figyelni, hogy spamnak minősülő, rossz pontszámmal rendelkező oldalakra lehetőség szerint ne is kerüljünk fel.


A linkcsere jelentése
Egy másik linkszerzési lehetőség, ha linkcserét ajánlasz fel egy oldalnak. Itt azonban figyelni kell, hiszen ha ugyan arra az oldalra mutat a Te linked, ahonnan visszafelé is megtörtént a linkelés - azt a Google kiszűri, és nem értékeli. Ilyenkor szoktuk alkalmazni a "körbe linkelést" - több oldal bevonásával egymásnak biztosítunk értékes linkeket anélkül, hogy keresztlinkelés jönne létre.


A linkmarketing és az Off-Site SEO, vagy a közvetlen eladás
Ahogy az a fenti leírásból is látszik, a linkmarketing főként az Off-Site SEO, a keresőoptimalizálási beállítások erősítését szolgálja. Ezen kívül persze nem ritka, hogy egy adott linkből (legyen az akár lap.hu oldalra, akár fórumokra, akár más portálokra elhelyezve) konkrét konverzió is érkezik.


Ha nem vagy biztos a dolgodban jobb, ha szakértő segítséget kérsz! Kérd személyre szabott ajánlatunat ide kattintva: online marketing tanácsadás

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

önelszámoló egység

önálló érdekeltséggel (termelési költség és eredményterv) rendelkező szervezeti egység,... Tovább

kútból öntözés

a felszín alatti vízkészlet öntözésre való felhasználása. Az artézi kutak - bő hozamukkal... Tovább

Tovább a lexikonra