PET-palackból öntözőrendszer

Öntözőrendszer PET-palackból könnyedén

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Ez tényleg a világ legolcsóbb öntözője! Locsolója. Szórófejes locsolója. Esőztető öntözője. Ahogy Neked tetszik. A lényeg, hogy Te is elkészítheted, anélkül, hogy vásárolnod kellene hozzá.

PET-palack felhasználása öntözőrendszerhez

Az elképzelés rémesen egyszerű, a slagra dugjuk rá a kiürült vizes/üdítős PET palackot, szúrjunk rá lyukakat és már mehet is a dolog. No de...Sajnos a mi slagjaink, csatlakozóink elsőre nem voltak kompatibilisek a PET nyakával, némi hegesztésre volt szükség.


Próbáltuk a mindent megoldó Duct Tape-pel, de sajnos ebben az esetben erősen melléfolyt a víz az illesztésnél, pedig a fiúk biztos tudják, hogy amelyik probléma nem orvosolható DuctTape-pel vagy WD40-nel, az már nem is megoldható.


Ekkor került elő a meleg ragasztó, más néven ragasztópisztoly. Ez a tesztelés után már jó megoldásnak tűnt, legalábbis most már több óra menetidő után bátran állíthatjuk, hogy ez a megoldás működőképes. Azóta a természet megoldja.

PET-palack felhasználása öntözőrendszerhez

Mire lesz szükség?

1 PET palack ( min. 1.5L-es), slag, ragasztópisztoly, alkoholos filctoll, valamilyen tű vagy lukasztásra alkalmas szerszám, tapétavágó a slaghoz (amennyiben darabolni kell)


Mire figyeljek?


A PET palackon a lyukakat úgy kell felrajzolni, hogy nagyjából minden elvárt irányba egységes vízsugár legyen a végeredmény.


Induljon a teszt!
Az első tesztnél 4 sornyit készítettünk, a képen látszik, hogy milyen erősen spriccel így a víz. A vége nálunk 6 sorban 13 lyuk lett. Ezzel nagy területet lehet belocsolni, természetesen kisebb vízsugárral, de így a teljesítmény kb. megegyezik egy hagyományos / billenős locsolóéval. A lyukakat valamilyen tűvel készítsük, hogy ne legyenek túl nagyok a szelepek.

Forrás: sporolok.blog.hu

PET-palack felhasználása öntözőrendszerhez

Attól függően, hogy merre szeretnénk, hogy menjen a vízsugár, úgy kell beleszurkálni a palackba a tűvel. Ez nagyon fontos, ezen áll vagy bukik a megfelelő működés. Előbb támaszték kellett a palacknak - erre csak fel tudtuk használni az eddig sikertelen DT szalagot, aztán a slag végét beleragasztottuk az üveg szájába.

A ragasztónak meg kell száradnia, ezért a palackot és a slagot arra alkalmas helyen rögzíteni kell, nálunk ezt a kerti asztal - napernyő rúd – tuja bokor trió oldotta meg.

Ha a meleg ragasztó megszáradt, a lyukak készek, már csak a teszt van hátra. A palackot nem kell semminek támasztani, nem kell rögzíteni, nem fog elmozdulni, teszi a dolgát, ahogy kell! Csodás, ugye?
 

Forrás: sporolok.blog.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

117/2008. (IX. 5.) FVM rendelet

A Magyar Élelmiszerkönyv közösségi elõírások átvételét megvalósító kötelezõ... Tovább

juh (Ovis aries)

a szarvasmarha-félék családjának, juhalakúak (Ovinae) alcsaládjába tartozik; egyik legrégibb... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek