Mutatok egy szuper paradicsomos receptet

Tökéletes paradicsomos recept

Szélesi Ferenc - Főkertész, AN
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Végre itt a paradicsomszezon, ismét készíthetünk a saját termésünkből isteni finomságokat. A most következő cikkben egy olyan receptet mutatok nektek, amit eddig még biztos nem ismertetek, pedig eszméletlenül egyszerű, mégis nagyon finom! 

Ismerd meg a legjobb paradicsomos receptet

A legtökéletesebb paradicsomos recept

Bízok benne, hogy idén mindenki megfogadta a tanácsainkat és a legtöbb kertben csodálatosan szép paradicsomok teremnek folyamatosan. Nincs is annál jobb dolog, mint kimenni a kertbe, leszedni a saját kezünk által nevelt paradicsomot és valami finomságot készíteni belőle. A paradicsom nem csak finom, hanem még egészséges is, én viszont össze sem tudom hasonlítani a boltit a saját kertemben termesztett zöldséggel. Akár szendvicshez, zsíros kenyérhez, de bármihez tökéletesen illik a paradicsom!

A most következő recept azért tökéletes, mert gyorsan elkészül, egészséges és hihetetlenül jó nassolnivalónak is akár. Próbáljátok ki mindenképpen, a következő oldalon megosztom veletek az isteni paradicsom receptjét! 

Hogyan készül el a tökéletes tepsis paradicsom?

 

Hozzávalók:

  • Paradicsomra, amennyit megeszel
  • parmezán vagy reszelt sajt
  • bazsalikom
  • olívaolaj
  • oregánó

Először is válogassunk a szebbnél szebb paradicsomok közül párat, amik már elég érettek és nagyobbak. Ezeket szedjük le, mossuk meg, majd vágjuk félbe mindet, és tegyük egy tepsibe. Szórjuk rá a reszelt sajtot, az apróra vágott bazsalikomot majd az oregánót is. Ezután sózzuk meg, nem írok mennyiségeket, ízlés szerint fűszerezzétek nyugodtan. És már csak az olívaolaj hiányzik, mindegyik paradicsomra öntsünk egy-egy fél teáskanálnyit belőle. És már mehet is a sütőbe, elég 15 percig sütni és fogyaszthatjuk is! Jó étvágyat hozzá!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-07-01

A piros paprika érése: A zöldtől a pirosig tartó izgalmas utazás

A piros paprika a magyar gasztronómia elengedhetetlen eleme. Most megismerheted érésének folyamatát, és a kémiai magyarázatot arra, hogyan válik pirossá.

2024-07-01

Ültess paradicsomot még akár júliusban is - Használj hónaljhajtásokat!

Júliusban már sokan úgy gondolják, hogy felesleges belefogni a kertészkedésbe, pedig ez nem igaz. Még mindig van lehetőség a paradicsom ültetésére. Mutatom

2024-07-04

Másodvetés a kertben - Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor

A júliusi betakarítással még közel sem ért véget a kertészkedés. Pont ilyenkor jön el az ideje a másodvetésnek. Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor.

2024-07-01

Mutatok pár ötletet a cukkini felhasználásához, hogy ne menjen kárba a termés

Bár gyönyörű álom, hogy a kertünkben ültetett cukkini folyamatosan annyit terem, amennyire éppen szükségünk van, de nagyon gyakori, hogy berobban a termés.

2024-06-25

A paradicsom vírusos megbetegedései: a rettegett vírusos és fitoplazmás betegségek

A paradicsom vírusos megbetegedései nem véletlenül rettegettek. Az a baj, hogyha felüti fejét kertünkben, akkor nagyon gyorsan nagyon nagy mértékben elterjed.

2024-06-27

Eddig csak álmodozni mertél a bőséges paradicsomtermésről? Csináld ezeket, és érd el az álmod!

Minden kertész és házi kertész tudja, mennyi munka van a növénytermesztéssel. Ezek a tanácsok abban segítenek, hogy bőséges paradicsomtermésed legyen idén.

2024-06-25

Így vedd észre, ha vírusos fertőzést kapott a paradicsomod

Ismerd fel a paradicsomnövények vírusos fertőzéseit! Tudj meg mindent a tünetekről, megelőzésről és védekezésről, hogy megóvd termésed egészségét.

2024-07-15

Ezért sárgul be a cukkini egy kertész szerint

A cukkini sárgulásának sok oka lehet, például a tápanyaghiány is. Megfelelő gondozással és egy kis odafigyeléssel könnyedén elkerülhető a cukkini sárgulása.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Chador (L91116)

Napraforgó Cél: olajipari Leírás:Hypokotilja nem antociános. Közepesnél nagyobb... Tovább

információelmélet

az információ szerzésével, átalakításával, tárolásával foglalkozó,... Tovább

Tovább a lexikonra
Nemesítés, biotechnológia Növénytermesztés Paradicsom Zöldség