Január 30-án jelenik meg az Új Magyarország Fejlesztési Terv első hat pályázata kis- és középvállalkozóknak - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Varjú László, az MSZP frakcióigazgatója.

hirdetes

Már lehet készülni a pályázatok leadására

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Január 30-án jelenik meg az Új Magyarország Fejlesztési Terv első hat pályázata kis- és középvállalkozóknak - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Varjú László, az MSZP frakcióigazgatója.
Már lehet készülni a pályázatok leadására, februártól hat pályázat, munkahelyteremtés, eszközfejlesztés

A munkahelyteremtésre és az eszközfejlesztésre kiírt pályázatok összértéke 29 milliárd forint, de ebből 9 milliárd forintra csak a hátrányos helyzetű kistérségekből pályázhatnak. Varjú László felhívta a figyelmet arra, hogy a pályázat tervezete már olvasható a Nemzeti Fejlesztési Hivatal internetes oldalán. A pályázati kiírás csak azután lesz végleges, miután a szakmai szervezetek is véleményezték - tette hozzá.

"Ha a verseny még nem is kezdődött el, a kvalifikáció már zajlik" - mondta a frakcióigazgató, aki úgy látja: a tervezetek segítségével már lehet készülni a pályázat beadására.

Varjú László beszámolt arról is, hogy elkészült a pályázás eljárási rendjét és a döntéshozatal mechanizmusát szabályozó kormányrendelet. Mint mondta, az 5 milliárd forintos értékhatár feletti fejlesztésekre nem írnak ki pályázatot, a beruházók a terveiket a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez, valamit a regionális fejlesztési tanácsokhoz tudják benyújtani, a végső döntést pedig a kormány hozza meg.

hirdetes

Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke a sajtótájékoztatón elhangzottakra reagálva az MTI-nek azt mondta, átgondolatlan és felelőtlen a pályázati kiírás, mert hamarabb jelenik meg, minthogy kidolgozták volna a pályáztatási szisztémát. Ezzel kapcsolatban felhívta a figyelmet arra, hogy a pályázati kiírás tervezete már megjelent, de szakmai szervezetekkel csak ezután konzultálnak.

hirdetes

A politikus emlékezetett arra, hogy Alejandro Checchi-Lang, az Európai Bizottság Regionális Főigazgatóságának igazgatója a múlt év végén levelet intézett Bajnai Gordon kormánybiztoshoz, amelyben bizonyos hiányosságokra hívta fel a figyelmet. Pelczné Gáll Ildikó szerint a pályázati kiírás helyett ezeket a hiányosságokat kellett volna pótolni.

Az ellenzéki párt alelnöke megjegyezte: érthetetlen, miért nem részei az elbírálási folyamatnak az 5 milliárd forintos értékhatár feletti fejlesztések; ha a kormány dönt róla, centralizált módon osztják szét ezt az összeget.

Forrás: MTI

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

aeroszol

szilárd anyagok v. folyadékok kolloidális nagyságrendű részecskéinek eloszlása a levegőben,... Tovább

adó-visszaigénylés

az ált. forgalmiadó-rendszerben előf. pénzügyi művelet. Az —>általános forgalmi adói... Tovább

Tovább a lexikonra