notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Január 30-án jelenik meg az Új Magyarország Fejlesztési Terv első hat pályázata kis- és középvállalkozóknak - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Varjú László, az MSZP frakcióigazgatója.

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Már lehet készülni a pályázatok leadására

Január 30-án jelenik meg az Új Magyarország Fejlesztési Terv első hat pályázata kis- és középvállalkozóknak - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Varjú László, az MSZP frakcióigazgatója.
Már lehet készülni a pályázatok leadására, februártól hat pályázat, munkahelyteremtés, eszközfejlesztés

A munkahelyteremtésre és az eszközfejlesztésre kiírt pályázatok összértéke 29 milliárd forint, de ebből 9 milliárd forintra csak a hátrányos helyzetű kistérségekből pályázhatnak. Varjú László felhívta a figyelmet arra, hogy a pályázat tervezete már olvasható a Nemzeti Fejlesztési Hivatal internetes oldalán. A pályázati kiírás csak azután lesz végleges, miután a szakmai szervezetek is véleményezték - tette hozzá.

"Ha a verseny még nem is kezdődött el, a kvalifikáció már zajlik" - mondta a frakcióigazgató, aki úgy látja: a tervezetek segítségével már lehet készülni a pályázat beadására.

Varjú László beszámolt arról is, hogy elkészült a pályázás eljárási rendjét és a döntéshozatal mechanizmusát szabályozó kormányrendelet. Mint mondta, az 5 milliárd forintos értékhatár feletti fejlesztésekre nem írnak ki pályázatot, a beruházók a terveiket a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez, valamit a regionális fejlesztési tanácsokhoz tudják benyújtani, a végső döntést pedig a kormány hozza meg.

hirdetes

Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke a sajtótájékoztatón elhangzottakra reagálva az MTI-nek azt mondta, átgondolatlan és felelőtlen a pályázati kiírás, mert hamarabb jelenik meg, minthogy kidolgozták volna a pályáztatási szisztémát. Ezzel kapcsolatban felhívta a figyelmet arra, hogy a pályázati kiírás tervezete már megjelent, de szakmai szervezetekkel csak ezután konzultálnak.

hirdetes

A politikus emlékezetett arra, hogy Alejandro Checchi-Lang, az Európai Bizottság Regionális Főigazgatóságának igazgatója a múlt év végén levelet intézett Bajnai Gordon kormánybiztoshoz, amelyben bizonyos hiányosságokra hívta fel a figyelmet. Pelczné Gáll Ildikó szerint a pályázati kiírás helyett ezeket a hiányosságokat kellett volna pótolni.

Az ellenzéki párt alelnöke megjegyezte: érthetetlen, miért nem részei az elbírálási folyamatnak az 5 milliárd forintos értékhatár feletti fejlesztések; ha a kormány dönt róla, centralizált módon osztják szét ezt az összeget.

Forrás: MTI

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
66 429
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
5 383 887

KM Gyöngy (KMSZ-99)

Lucerna Cél: extenzív típusú szálastakarmány Leírás:Felálló bokorformát mutató... Tovább

libalegelő

silány gyep; ha a libák járják és piszkítják tollukkal, ürülékükkel, más állat nem legel rajta. Tovább

Tovább a lexikonra