Fenséges csoda liszt nélkül

Készítsünk palacsintát a sütőben!

AN
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Hihetetlenül finom, pillanatok alatt elkészíthető, én egyszerűen imádom ezt a lisztnélküli csodát, készíts palacsintát úgy, ahogyan még soha, a sütőben!

Fenséges csoda liszt nélkül

Palacsinta a sütőben

Egyszerűen imádom a palacsintát, viszont nem szeretem elkészíteni, mert a hagyományos recept mindig időigényes volt, ráadásul sosem sikerült úgy, ahogyan kellett volna…Ezért egy idő után elkezdtem keresni a tökéletes receptet, olyat kerestem, ami valamilyen szinten egészséges is. Sokáig kellett kutatnom, de megérte, rátaláltam a legjobb palacsinta receptjére!

A legjobb az benne, hogy bárki elkészítheti, nem fog gondot okozni senkinek, és még liszt sem kell hozzá. Elképesztően finom, biztos vagyok benne, hogy imádni fogod! A receptet a következő oldalon találhatod meg! 

Sütőben készült palacsinta

Hozzávalók:

  • 5 evőkanál étkezési keményítő
  • tejföl (porcukorral édesítve tetszés szerint)
  • 6 tojás
  • 350 g tehéntúró
  • 500 ml tej
  • 1 csomag vaj (vízgőz fölött felolvasztva)
  • cukor
  • 1 evőkanál étolaj

Elkészítése:

5 tojást és kevés cukrot keverj össze. Add hozzá a keményítőt és kavargasd, amíg csomómentes lesz. Tedd bele az olajat és a tejet. Jól keverd össze és szobahőmérsékleten hagyd állni félórán át. Kenj ki egy serpenyőt olajjal, süsd ki a palacsintákat a megszokott módon.

Töltelék

A túróhoz adj annyi cukrot, hogy kellemes édes legyen, tedd bele a megmaradt egy tojást és keverd össze. A krémmel töltsd meg a palacsintákat. Egy hőálló tálat kenj ki olvasztott vajjal és tedd bele a megtöltött palacsintákat. Minden réteg palacsintát kenj meg olvasztott vajjal és az édes tejföllel. Tedd a sütőbe 180 fokra úgy 15 percre.

Forrás

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

kemoszintézis

egyes baktériumcsoportok autotróf táplálkozási módja. A környezetükben levő különböző... Tovább

11/2006. (II. 3.) FVM rendelet

az Izsáki Arany Sárfehér védett eredetû borról A szõlõtermesztésrõl és a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek