notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Padlizsánkrémreceptek mindenkinek

Hirdetés

A világ legegészségesebb finomsága – Padlizsánkrém házilag

Sz.F.
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A padlizsán számtalan jótékony hatással bír, ezért mindenkinek érdemes fogyasztania. A padlizsánkrém pedig egy olyan finomság, amit még a legfinnyásabb gyerekek is szívesen fogyasztanak, éppen ezért most két nagyon szuper receptet hoztam nektek, kóstoljátok meg mind a két változatot, érdemes! 

Könnyedén elkészíthető padlizsánkrémreceptek

A padlizsán jótékony hatásai

Rendkívül értékes tápanyagokat, vitaminokat, ásványi anyagokat tartalmaz, energiaértéke viszont kicsi. Gazdag C-, és A-vitaminban, folsavban, pantoténsavban, de jelentős kálium-, kalcium-, és foszforforrás is. Az indiai természetgyógyászat szerint vízhajtó, vérképző, emésztést fokozó, bélgyulladást gátló hatással rendelkezik, ráadásul nyákoldó hatása miatt enyhíti az asztmás panaszokat is. Egyes kutatások szerint a benne található antocianin csökkenti az össkoleszterinszintet, és növeli a jótékony hatású HDL-koleszterinszinten, a fenolsavak pedig védik a sejteket a szabad gyököktől, ezáltal rákellenes hatásúak. 

 

A padlizsán szüretelése

Akkor szedjük, ha a sötétlila termése elérte a teljes nagyságát és fényes felületű. Amikor már fénytelen és a magok barnák, rágós és kesernyés lehet a húsa. Július végétől a fagyok beálltáig terem. A padlizsán akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. Most pedig jöjjenek a várva vár receptek! 

Hirdetés

 

1. Padlizsánkrémrecept

Hozzávalók: két darab közepes méretű padlizsán, három gerezd fokhagyma, két evőkanál tökmagolaj, három evőkanál olívaolaj, egy teáskanálnyi mustár, petrezselyemzöld, zellerzöld, só, bors.

Hirdetés

 

Elkészítése: a padlizsánt grillen, vagy sütőben megsütjük, majd meghámozzuk. A fokhagyma gerezdeket egy csepp olajban megsütjük és a padlizsánnal együtt tálba tesszük, botmixerrel pépesítjük. A petrezselyem zöldet és a zeller levelet apróra vagdossuk, rászórjuk a padlizsánra és hozzáadjuk a mustárt és a kétféle olajat, majd krémesre keverjük, sózzuk, borsozzuk. Fél órára hűtőbe tesszük és kenyérrel, zöldségekkel tálaljuk. Forrás: Ketkes.com

 

2. Padlizsánkrémrecept

Hozzávalók: két kilogramm padlizsán, másfél deciliter olaj, egy pohár tejföl (2dl), egy pohár majonéz (2dl), két kávés kanál mustár, két közepes fej vöröshagyma, só, bors.

 

Elkészítés: a padlizsánokat, ha teheted, akkor a szabadban süsd meg, mert az igazi ízéhez a füst elmaradhatatlan. Ha nincs rá lehetőséged, akkor természetesen a sütő is megfelel. Sütés után hámozd meg és pépesítsd. (lehet fakéssel is hagyományosan, de érdemes összeturmixolni). Tedd bele az apróra vágott hagymát, az olajat a sót, és kavard jól össze! Azután jöhet a majonéz és a tejföl. Jól összekavarjuk, hogy igazi krémes állagot kapjunk! Jó étvágyat! Forrás: Ketkes.com

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
194 711
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
6 320 431
Közösség

Rovarölo Nemathorin 10 G

Talajfertőtlenítő szer fonálférgek ellen.Hatóanyag: fosztiazat 10%Felhasználható: - burgonya... Tovább

zöldnövényliszt

nagy tápértékű, karotinban (->karotinoidok) gazdag takarmány, a zöldtakarmány... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 9

Átlagos értékelés: 4.6

Érdekességek