Így készíts gyönyörű őszi koszorút természetes alapanyagokból

hirdetes

Készítsünk csodaszép őszi koszorút percek alatt!

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Habár a hőmérő még nem egészen árulkodik erről, az ősz tagadhatatlanul is beköszöntött hazánkban. Sokan már tűkön ülve várják, hogy a fák levelei felvegyék az ilyenkor jellemző meleg színeiket, és hogy az otthonokba is beköltözzön az ősz hangulata. Ez a színes évszak temérdek lehetőséget kínál azok számára, akik szeretnék díszesebbé tenni házukat vagy lakásukat. Népszerűek ilyenkor például azok a koszorúk, amiket hamisítatlan, természetes, őszi elemekből állíthatsz össze magadnak, hogy aztán ajtódra kihelyezve megadd vele az alaphangulatot vendégeidnek. Az ősz színes kincsei tökéletesek egy-egy díszes koszorú elkészítéshez. Íme egy nagyszerű példa, ami a te kreatív műhelyedet is beindítja majd!

Őszi koszorú készítése

Amire szükséged lesz

A példánkban leírt őszi koszorú elkészítéséhez szükséged lesz egy tetszőleges méretű (pl. 30 centis) szőlővessző-koszorúalapra, őszi levelekre, gyümölcsbokor-ágra, némi ezüst és/vagy arany festéksprayre, egy feltöltött ragasztópisztolyra, illetve némi virágkötöző drótra. Mindemellett persze bármilyen termést (pl. tobozokat) és más növényi díszt is felhasználhatsz a koszorún.

Az „építőelemek” összegyűjtése a koszorúkészítés egyik legszórakoztatóbb része. Egy séta az erdőben vagy a közeli parkban máris rengeteg új díszt kínál majd, de persze a helyi virágárusoknál és barkácsboltokban is temérdek olyan apróságra bukkanhat az ember, amivel szebbé teheti összeállítását. Persze így már nem feltétlenül lesz teljesen természetes a koszorú, de ez nem is kötelező szempont.

hirdetes

Az őszi koszorú elkészítése

Teríts szét egy nagy darab papírt a padlón, és helyezd rá úgy a leveleket és az ágakat, hogy ne érjenek egymáshoz. Ez után néhányszor fújd át őket az ezüst vagy az arany festékspray-vel, és hagyd, hogy megszáradjanak. Fontos, hogy ne fújd be őket túl vastagon, különben túlságosan elveszítik majd eredeti színeiket. A cél csupán az, hogy csinos csillogást kölcsönözz ezzel a leveleknek.

Fogd a koszorúalapot, és a ragasztópisztollyal ragaszd rá a leveleket, miután megszáradtak. Próbáld az egészet teljesen bevonni vele, pontosabban azt az oldalát, amit fel szeretnél díszíteni. Ezután kötözd hozzá az ágakat is a dróttal. Először kötözd össze az ágakat, majd így rögzítsd a koszorúra őket.

hirdetes

Egy másik megoldás külön felkötözni őket, de ilyenkor ügyelj rá, hogy legalább 10 centire legyenek egymástól a koszorún. Ha bármilyen más elemet is szeretnél rögzíteni a koszorúra, akkor használd a drótot vagy a ragasztópisztolyt ehhez. Ha előtte szeretnéd befújni őket spray-vel, akkor hagyd, hogy megszáradjon rajtuk a festék, mielőtt rögzítenéd őket.

Ray Miller képe a Pixabay -en.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Nikosi (NX 18665)

Napraforgó Cél: olajipari Leírás:Hypokotilja nagyon gyengén-gyengén antociános.... Tovább

meddőség (sterilitás, terméketlenség)

a szaporodási képesség hiánya, a meddő nőstény állatok képtelenek ivadékot világra hozni,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek