OMÉK 2011 szeptember 28. - október 2.

Ősszel ismét megrendezik az OMÉK-ot

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Budapest, 2011. június 15., szerda (MTI) - Összhangban a kormány vidéket és mezőgazdaságot támogató politikájával az idén ősszel hat év után ismét megrendezik az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítást - közölte Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
OMÉK 2011-ben

A 75. OMÉK
Hozzátette: a mostani árumustra lesz a hetvenötödik a kiállítások sorában. Az OMÉK-on a magyar termékek legjavával szeretnék megismertetni a látogatókat, mindenekelőtt a városiakat. Emellett családbarát kiállítást kívánnak szervezni, hogy a gyerekek is jól érezhessék magukat az ötnapos bemutatón.
Fazekas Sándor elmondta, hogy az OMÉK díszvendége az unió soros elnöki tisztét 2011 második felében betöltő Lengyelország lesz. Emellett a kiállításra számos diplomatát és üzletembert is várnak, így az OMÉK jelentős nemzetközi eseménnyé is válik.


OMÉK 2011 szeptember 28. - október 2. között
Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításra szeptember 28. és október 2. között lesz Budapesten, a Hungexpo Vásárközpontban.
Fazekas Sándor kitért arra: a közönség programok mellett számos szakmai rendezvény, konzultáció is várja majd az érdeklődőket.
Simon Péter, az Agrármarketing Centrum (AMC) igazgatója arról beszélt, hogy az AMC például kevésbé ismert termékpályákat - mint például a nyúltenyésztéssel foglalkozók, vagy a házi sörfőzők tevékenységét is - szeretné bemutatni az ismertebbek mellett, mint a zöldség-gyümölcs, a hús, vagy a tej.
Az igazgató felhívta a figyelmet: a Vidékfejlesztési Minisztérium vezetése - élén a miniszterrel - a kiállítás ideje alatt az "A" pavilonban jelen lesz és "fogadóórát" tart, ahol kérdezhetik a látogatók a tárca vezető tisztségviselőit.
Külön kiemelt figyelmet kap a gép-, és borbemutató, a Nemzeti Lovas Stratégia, továbbá az élőállatok bemutatása és a vidéki, falusi vendéglátás lehetőségeinek megismertetése a látogatókkal - tette hozzá.
Az MTI kérdésére az AMC igazgatója elmondta: a kiállításon egy négyzetmétert 10 ezer forintért, egy, a bemutatkozás célját szolgáló faházat pedig 100 ezer forintért lehet bérelni. A bérleti díjból ugyanakkor kedvezmények is kaphatók, például olyan produkció bemutatása esetén, amely egyedi az OMÉK-on. A kiállítás megszervezésére bruttó egymilliárd forint áll rendelkezésre - közölte.

Forrás: www.mti.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

látószervek

a fényingerek érzékelésére szolgáló szervek. A l.-hez tartozik a —>szemgolyó, a... Tovább

hipoplázia (hypoplasia)

fejlődési rendellenesség, amikor valamely szerv, szövet csökevényesen fejlődik ki. Tovább

Tovább a lexikonra