Nem messze tőlünk található az orchideák paradicsoma

hirdetes

A magyar határtól pár percre található a világ legszebb orchideafarmja!

Szélesi Ferenc - Főkertész

Tényleg nincs messze Magyarországtól a világ legcsodálatosabb orchideafarmja, mégis csak kevesen tudnak a létezéséről. Mostani cikkemben elmondom nektek, miért lenne érdemes mindenképpen ellátogatnotok ide! 

A világ legszebb orchideafarmja

Hol találhatjuk meg az orchideafarmot?

Dobronak a település neve, ahol rábukkanhatunk a nem mindennapi orchideafarmra. Dobronak, vagy Lendvavásárhely a Muravidék középső területén, Szlovéniában található, többségében magyarok által lakott falu. Lendvától 13 kilométerre, Muraszombattól pedig 20 kilométerre van, a kicsiny település nevezetes még a tőle három kilométerre található Bakónaki-tóról és az Energia Parkról. 

Orchideafarm és a gyógyító Bakónaki-tó, valamint az Energia Park

Ezen a környéken energetikai pontokat találtak és jelöltek ki természetgyógyászok, illetve bioenergetikusok. A gyógyító hatásokról szóló hírek hamar elterjedtek a környéken, ezért az elmúlt években megindult a turistaáradat. Az emberek abban reménykednek, hogy a földből sugárzó energia kedvezően hat a közérzetükre, betegségükre és egészségük megőrzésére.

hirdetes

Vannak olyanok, akik azt mondták, hogy éreztek változást, míg mások úgy gondolták, hogy semmi sem történt. Többségében megállapítható, hogy melegséget, bizsergést lehet érezni. Mindegy is, hogy gyógyít vagy sem, akkor érdemes ellátogatni ide, mivel jókat lehet sétálni a természetben és számtalan csodával találkozhatunk. 

Orchideafarm és a Szent Vid forrás

Még egy csoda, amiért érdemes ide ellátogatni: ez pedig nem más, mint a Szent Vid forrás vize. A legenda úgy szól, hogy a vak férfi sokszor megmosta ezzel a vízzel a szemét, és visszanyerte a látását. Ezért a forrás vízének is gyógyító erőt tulajdonítanak – aki megmossa a szemét, annak javulni fog a látása, sokkal élesebben fog látni. Még ma is él a hagyomány, a turisták megmossák a szemüket a vízzel, és még visznek haza is belőle.

hirdetes

Egyébként nemcsak a szemnek tesz jót, hanem a hallást is javítja, de sokak szerint idegrendszeri-, emésztőszervi bajokra, illetve bőrbetegségekre is jó. Jó sokat beszéltem már a környékről, pedig „csak” az orchideafarmot szerettem volna bemutatni, remélem, hogy nem untattalak titeket, jöjjön hát cikkem fő témája, lapozzatok egyet és ismerkedjetek meg ezzel a páratlan csodával! 

Forrás: Fotó: Schutterstock

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


viselkedés (magatartás)

Az állatok környezetükkel különböző tevékenységekben megnyilvánuló állandó... Tovább

kaparólapos trágyakihúzó

a mechanikus trágyakihúzók egyik fajtája, az istállóban kiépített trágyacsatornából... Tovább

Tovább a lexikonra
virág