Hogyan lehet újra virágoztatni a Phalaenopsis orchideát

Útmutató az orchideák újra virágoztatásához

ZH, NA
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A szakértők elmagyarázzák, hogyan lehet még egy boltban vásárolt orchideát is újra virágozni.

orchidea

Ha ajándékba kaptál egy gyönyörű Phalaenopsis orchideát, csalódást okozhat, amikor virágai elhalványulnak és lehullanak. Bár csábító, hogy megszabaduljunk a már halottnak tűnő növénytől, egyszerű egy orchideát újra virágoztatni.

Ki ne értékelné a gyönyörű orchideát? A virágos növények egyik legrégebbi családja, csodálatosan csodálható! Az orchideák gondozásának ötlete azonban gyakran nyugtalanítja a tulajdonosokat, pedig valójában meglepően egyszerű a gondozásuk, ha megérted a szükségleteiket.

Itt a szakértők lépésről lépésre tanácsokat adnak arra vonatkozóan, hogyan lehet újra virágoztatni egy orchideát, hogy több örömet szerezzünk az egyszerű növénynek.

Hogyan lehet újra virágoztatni a Phalaenopsis orchideát?

Ha van otthon orchideád, nagy eséllyel egy Phalaenopsis orchidea – a világ leggyakoribb fajtája. Más néven „molyorchideák” a száron egymással szemben elhelyezkedő széles, lapos leveleikről és hosszú, íves virágszárukról ismerhetők fel, amelyek nemcsak az év bármely szakában virágoznak bent, hanem akár több hónapig is eltarthatnak a száron megfelelő karbantartás mellett.

Az egyik leggyakrabban feltett kérdés az orchideákkal kapcsolatban, hogyan lehet őket újra virágoztatni? Sok növény szülő csalódott, amikor orchideájuk gyönyörű virágai hirtelen eltűnnek, de ne ess pánikba – ez nem jelenti azt, hogy az orchideád meghalt.

Így lehet elérni, hogy egy orchidea ismét a legjobban nézzen ki:

1.    Várd meg, amíg az összes régi virág lehull

2.    Vágj le egy zöld bimbót az első csomópontig, és vágj le egy barna bimbót összesen


3.    Helyezd az orchideát egy világos, de hűvös helyre

4.    Folytasd az öntözést és a műtrágyázást – még nyugalmi állapotban is

5.    Gondozd a növényt virágzás közben, hogy jó állapotban tartsd a következő virágzási időszakban

Mi a teendő, ha az orchideád még mindig nem virágzik

Ha az orchideád még mindig nem hajlandó újra virágozni, akkor a környezetével lehet probléma. Az orchidea egyensúlyának kibillentéséhez elég lehet az elégtelen fény, nem elegendő táplálék vagy a nem megfelelő hőmérséklet, ami csalódást keltő virághiányhoz vezethet.

Mennyi időbe telik, amíg egy orchidea újra virágzik?

Egy orchidea beltéren hat-kilenc hónapig is eltarthat, amíg újra virágzik, ami azt jelenti, hogy a türelem erény e virágzó virágok gondozása során. Ez idő alatt csábító lehet azt gondolni, hogy növénye halott, de legtöbbször még mindig van élet, amely ápolásra vár.

Hányszor virágozhat újra egy orchidea?

A legtöbb orchidea megfelelő körülmények között évente egyszer, esetleg kétszer virágzik újra, és a nyugalmi időszak akár kilenc hónapig is eltarthat. A különböző orchideák eltérő növekedési ciklusokkal és követelményekkel rendelkeznek.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

hurutos gyulladás

a nyálkahártyákon lezajló gyakori gyulladás, amikor a gyulladás egyéb jelei mellett a... Tovább

anabiózis (lappangó élet)

egyes élőlények megfordítható élettani állapota; kedvezőtlen körülmények között... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény