Mikor van az óraátállítás 2019-ben? Nyári időszámítás, óraátállítás tavasszal. Óraátállítás télen.

hirdetes

Óraátállítás 2019 - a téli időszámítás kezdete

Szélesi Ferenc - Főkertész
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Óraátállítás 2019-ban, a téli időszámítás kezdete, a nappalok egyre rövidebbek, az esték hidegebbek, az emberek többsége nem várja ezt az időszakot, ahogyan én sem! Na de mikor is kell átállítani az órát 2019-ben és miért? Tudj meg mindent az óraátállításról most te is. 

Óraátállítás 2019-bn, tudd meg, mikor kell az órát átállítani

Mi a véleményed az óraátállításról?

Mikor lesz 2019. őszén az óraátállítás, mikor kell átállni téli időszámításra?

Ha nem érdekel az óraátállítás története, és okai, csak kattints a következő oldalra, és megtudod, mikor van 2019-ben az óraátállítás, mikor állunk át a téli időre! A téli időszámítás kezdete, az óraátállítás pontos időpontja ide kattintva!

Az óraátállítás története, okai 2019

Az idő mindenkinek fontos, talán az egyik legfontosabb dolog, főleg ebben a mostani, rohanó világban. A legtöbb embernek szó szerint az idő jelenti a pénzt, behatárol mindenkit, az emberek eszerint élik mindennapjaikat. Az időszámítás már nagyon régóta jelen van az életünkben.


A nyári időszámítás széles körben elfogadott rendszer, melyben a helyi időt 1 órával előre állítják az adott időzóna idejéhez képest. Az elnevezés onnan ered, hogy ez az időszámítás nagyrészt a nyári időszakra esik.

hirdetes

Óraátállítás lényege

A nyári időszámítás ötlete nem új. Lényegében arról van szó, hogy a társadalom működése jobban igazodjon a Nap járásához, ami nyáron hosszabb nappalokat okoz. A technikai civilizáció a 20. század elejéig eltért ettől a természetes rendtől, amihez a nyári időszámítást alkalmazó országok próbálnak visszatalálni. Az ókori római vízóra az év során a nappal hosszának megfelelő, eltérő hosszú időskálát alkalmazott. Benjamin Franklin vetette fel először a nyári időszámítás ötletét 1784-ben, a modern kori óraátállítást elsőként 1895-ben George Vernon Hudson új-zélandi rovarszakértő javasolta, ő 2 órás átállítást javasolt.

Óraátállítás – A kezdetek

Az első komolyabb próbálkozás William Willett nevéhez fűződik, aki 1905-ben azzal az ötlettel állt elő, az órákat nyáron állítsák előbbre a hosszabb nappali világosság jobb kihasználása miatt. Javaslata 20 perces lépésekből állt, amiket április négy vasárnapján hajtottak volna végre (majd szeptember négy vasárnapján vissza). Willett ötlete megragadta Robert Pearce figyelmét, aki 1908 februárjában erre vonatkozó törvényjavaslatot terjesztett elő az angliai alsóházban.

hirdetes

A törvényjavaslatot több ízben az angol parlament elé terjesztették, először 1909-ben tárgyalták, és különbizottságot neveztek ki a vizsgálatára. A javaslatot többen ellenezték, különösen a mezőgazdasággal foglalkozók, így a törvényt nem fogadták el. Willett 1915-ben meghalt, anélkül, hogy látta volna ötlete megvalósulását.

Nézzük, 2019-ban mikor kezdődik a téli időszámítás, mikor kell állítani az órákat, lapozz a következő oldalra! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2024-03-14

Így használd a csodás orchideát esküvődön

Az orchideák különleges és elegáns választás a menyasszonyi csokorhoz, valamint a koszorúslányok csokrához, de ezen kívül i számos dologra fel lehet használni.

2024-03-13

Agrometeorológia: csak átmenetileg szűnik meg a fagyveszély

Az átlagosnál melegebb időjárásban a vegetáció 3-4 héttel fejlettebb az ilyenkor szokásosnál, de a következő hetekben még számíthatunk fagyra is a kertben.

2024-03-12

A terasz éke lesz: így ültess tavasszal önellátó fűszersarkot

Arra gondoltam, hogy tavasszal kicsit feldobom nemcsak a kertet, hanem a teraszt is, ehhez pedig találtam egy tök jó ötletet. Így készíts önellátó fűszersarkot!

2024-03-12

Agroinform.hu: harmadával olcsóbb lehet a húsvéti tojás tavalyhoz képest

Húsvétra 60 forint körül alakulhat a tojás fogyasztói átlagára, vagyis a vásárlók az előző évhez képest harmadával olcsóbban juthatnak tojásokhoz idén.

2024-03-18

500 iskolában tartanak oktatásokat az erdészettel kapcsolatban

A természet csodálatos, amit leginkább erdőjárás közben lehet megtapasztalni, a most elindított program keretein belül erről fognak beszélni a legkisebbeknek.

2024-03-18

Mit gondol egy méhész az Ukrajnából érkező mézről?

Mi a véleménye egy méhésznek az ukrán mézről? Most kiderül! Támogasd a magyar méhészeket és a hazai méz értékes hagyományát! Vegyél hazai mézet termelőktől!

2024-03-18

A paulowniákról (császárfáról) szakszerűen 2.rész

Ismerd meg a császárfa titkait Franczia Balázs szakértő vezetésével!A cikksorozat második részében, további izgalmas információk tárulnak eléd a Paulowniákról.

2024-03-18

A díszkertek királynői: ezt kell tudnod a levenduláról és rózsáról

Inspiráló ötletek és egy kertész tanácsai segítenek, hogy a rózsák, levendulák ragyogása beragyogja a kertedet. Így gondozd rózsádat és levenduládat szakszerűen!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

allotrop módosulatok

az elemeknek különböző molekulaszerkezetű, s ennek folytán különböző molekulatömegű és... Tovább

zavara alkánok (paraffin-szénhidrogének)

telített, nyílt szénláncú ->szénhidrogének, a szénatomok között csak egyes kötés... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gazdaság