Segítsünk a tulipánoknak megmenekülni

hirdetes

Mentsük meg a balatoni tulipánokat – Te is segíthetsz!

Bohács Ádám - Kertépítő technikus

176 000 tulipán juthat a szemétbe, hogyha nem segítünk. A tulipánszüret sajnos elmarad a koronavírus-járvány miatt, de a Kőrösfői Levendulás lelkes csapata megtalálta a tökéletes megoldást, nézzük, mit tehetsz, ha szeretnél segíteni a mesés virágokon! 

Te is segíthetsz megmenteni a tulipánokat

Minden évben rengetegen várják, hogy eljussanak a tavasz egyik legszebb ünnepére, a Kőröshegyi Levendulásban megtartott tulipánszüretre. Korábbi cikkünkben (ami egy napja íródott – akkor még minden szép és jó volt) mi is invitáltunk titeket erre a meseszép helyre, akkor még úgy volt, hogy mi is megyünk…Nagyon jó idő, kellemes meleg, szép kilátás, és megannyi csodálatos tulipán, amivel tele szedhettük volna a kosarainkat.

A koronavírus mindennek betett

Aztán jött a hír, hogy az új típusú koronavírus megjelent Európában és már Magyarországon is, ez pedig mindent átírt. Nem kegyelmezett a Kőröshegyi Levendulásnak sem, így a tulipánszüreten sem lehetünk jelen. Elképesztő mennyiségű virághagyma várt pedig mindenkit, összesen 176 000 szépség. Ezen a tavaszon azonban elmarad a piknikezéssel, önfeledt vidámsággal teli szüretelés. 

hirdetes

Segíts te is, hogy ne kelljen a kukába dobni a tulipánokat! 

A Kőrösfői Levendulás lelkes csapata szerencsére kitalált valamit annak érdekében, hogy ne kerüljenek a tulipánok a szemétbe. Aki szeretne részt venni a tulipánszüretben, az megteheti – online rendelhetünk a szépségekből, a Levendulás csapata pedig házhoz szállíttatja a csomagot.

A csokrok tíz szálanként növekednek, a virágok szárát pedig nedvesen tartják, ami egy-két napig kitart, egészen addig, amig meg nem kapja a megrendelő. A legjobb a dologban az, hogy nemcsak magunknak rendelhetünk, megörvendeztethetjük szüleinket, nagyszüleinket, akikkel most nem találkozunk mostanában. Ezzel a cselekedettel támogathatjuk a Levendulás fennmaradását, bízva abban, hogy a levendulaszüreten már személyesen is részt tudunk venni.

hirdetes

A rendeléseket ezen a linken lehet leadni – ne lepődjetek meg, ha az a kiírás fogad, hogy jelenleg nem tudnak további rendeléseket fogadni, ugyanis időnként lezárják, hogy utol tudják érni magukat, majd a felületet újra megnyitják. A Kőrösfői Levendulás hivatalos Facebook oldalán kaphattok hírt az aktuális információkról, érdemes követni őket ott is. 

Todd MacDonald képe a Pixabay -en.
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


gabonafélék

lisztes magot termő növények. Szemtermésüket élelmiszerek (kenyérgabonák), takarmány, ip.... Tovább

felemáslevelű csenkesz (Festuca heterophylla Lam.)

a pázsitfüvek családjához tartozó, bokros fejl., évelő aljfű (fűfélék). Tőlevelei... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek