notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Megkezdődött a nyárlőrinci veszélyes hulladék eltávolítása, környezetvédelmi tárca, illegális hulladék, rendőrség, környezet védelme, Kovács Kálmán , állami költség, szerves oldószer, debreceni égetőm

Hirdetés

Megkezdődött a nyárlőrinci veszélyes hulladék eltávolítása

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A környezetvédelmi tárca célja, hogy a következő hónapokban a hatóságokkal és más tárcákkal együttműködve feltárják: vannak-e még az országban olyan helyek, ahol illegálisan tárolnak hulladékot, esetleg külföldről származó szemetet vagy veszélyes hulladékot - mondta Kovács Kálmán, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium államtitkára.
Megkezdődött a nyárlőrinci veszélyes hulladék eltávolítása, környezetvédelmi tárca, illegális hulladék, rendőrség, környezet védelme, Kovács Kálmán , állami költség, szerves oldószer, debreceni égetőm

Az államtitkár szakemberek kíséretében helyszínbejárást tartott Nyárlőrincnél azon tanyán, ahol a napokban 60 ezer liter veszélyes hulladékot fedeztek fel a kecskeméti rendőrök. Az eset január 28-án jutott a rendőrség tudomására, a környezetvédelmi hatóság február 2-án elrendelte a veszélyes hulladék eltávolítását, ami kedden meg is kezdődött.
Kovács Kálmán hangoztatta: olyan új eljárási rend kialakítására van szükség, ami az érintett hatóságok és polgári személyek figyelmét az eddigieknél erőteljesebben irányítja a környezet védelmére.

Kovács Kálmán elmondta: a jövőben is azt a gyakorlatot kívánják folytatni, hogy amennyiben a veszélyes hulladék elszállítása haladéktalanul, állami költségen megtörténik, annak behajtásáról utólag gondoskodnak.

Hirdetés

A nyárlőrinci veszélyes hulladék eltávolításának és megsemmisítésének pontos költsége még nem ismert, de az első becslések szerint is 10 milliós nagyságrendű. A hasonló esetek megelőzése érdekében egyrészt szorosabb ellenőrzést terveznek, másrészt pedig bűnmegelőzésre helyezik a hangsúlyt - mondta Kovács Kálmán.

A Nyárlőrinc melletti tanyán mintegy 300 hordónyi, azaz 60 ezer liter szerves oldószer tartalmú anyagra bukkantak a rendőrök. A veszélyes hulladék egy soproni felszámolás alatt álló cégtől származik, amit szerződés szerint elszállítottak és megsemmisítettek.

Hirdetés

Valójában viszont a debreceni égetőműbe ennek a mennyiségnek csak egy töredéke került, a többit a nyárlőrinci tanya mellett egy gödörbe borították és földdel betakarták. Az ügy két gyanúsítottja már előzetes letartóztatásban van.

Kihallgatásuk megtörtént, a Bács-Kiskun Megyei Bíróság a napokban dönt arról, hogy fenntartja-e az előzetes letartóztatásukat, vagy szabadlábon védekezhetnek. A szigorított büntetőeljárás szabályai szerint akár 5 évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatók.

 

Forrás: MTI

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
365 195
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
5 959 930
Közösség

juhfalka

egy-egy nyájon belül azoknak a kisebb csoportoknak az elnevezése, amelyekbe a juhokat kor v. nem... Tovább

daganat (tumor, blasztóma, blastoma, neoplazma. neoplasma)

a szervezet szöveteiben a normálistól alaktani és működési szempontból tobbé-kevésbé... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 131

Átlagos értékelés: 4.9