alamennyi spanyol eredetű élelmiszert ellenőrizték hazánkban, s nem találtak köztük fertőzöttet.

Nincs hazánban spanyol eredetű fertőzött élelmiszer

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Valamennyi spanyol eredetű élelmiszert ellenőrizték hazánkban, s nem találtak köztük fertőzöttet - jelentette ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter hétfőn Debrecenben.
Nem találtak spanyol eredetű fertőzött uborkát hazánkban.

Nincs hazánkban spanyol eredetű fertőzött uborka
"Magam is kíváncsian várom a vizsgálatok végét, hogy kiderüljön, hogyan került az élelmiszerláncba fertőzött uborka - tette hozzá a tárcavezető, aki az európai uniós agrárminiszterek informális debreceni találkozója kapcsán nyilatkozott a sajtónak.
Szavai szerint az országok ki vannak téve hasonló helyzeteknek, "a haszonszerzés, a kapzsiság, a lelkiismeretlenség ide vezethet".
Fazekas Sándor felhívta a figyelmet a hatósági ellenőrzések fontosságára, amelyeket szükség szerint több termékre is kiterjesztenek, legyen az uborka, méz, vagy húsáru.
Példaként említette, hogy a közelmúltban húsüzemet zártak be Magyarországon minőségi kifogások miatt.
Az Európai Unió agrárminisztereinek találkozójára vasárnap délután érkeztek meg a tagországok tárcavezetői. Nem vesz részt a találkozón Franciaország, Németország és Csehország agrárminisztere, őket helyetteseik képviselik a találkozón.
Hétfőn reggel a Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdaságtudományi Centrumában (DEAGTC) biopiknikkel kezdődött a program. Az egyetemről Fábián István rektor, a centrum működéséről Nagy János centrumelnök tájékoztatta a tárcavezetőket, akik ezután a környékbeli biogazdaságok termékeit és az egyetemen folyó tudományos kutatások eredményeként készített innovatív élelmiszereket kóstolhattak.
A program a Hortobágyon folytatódik, ahol a miniszterek megtekintik a pásztormúzeumot és a kirakodóvásárt, a Hortobágyi Nemzeti Park (HNP) látogató központját, részt vesznek a kilenclyukú híd melletti betyárcsárda átadásán, s megtekintik a helyi vadasparkot.
Az agrárminiszterek találkozója kedden Debrecenben zártkörű munkatalálkozóval folytatódik. Fazekas Sándor ezzel összefüggésben elmondta: kettős célja van a mostani találkozónak: egyrészt hazánk bemutatkozása, másrészt az állattenyésztés jövőjével, a takarmányozás helyzetével összefüggő kérdések áttekintése. Természetesen szó lesz a keddi megbeszélésen a fertőzött spanyol uborka kapcsán kialakult helyzetről is - tette hozzá a tárcavezető.

Forrás: www.mti.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

biológiai növényvédelem

a károsítok természetes ellenségeinek védelme, szaporítása és tudatos felhasználása a... Tovább

bélsárpangás

a bél (—>bélcső) rövidebb-hosszabb szakaszán a béltartalom felhalmozódásából,... Tovább

Tovább a lexikonra