Élj, ne csak dolgozz! Íme, a szabad élet 15 pontja!

hirdetes

Munkád van, vagy életed? Te döntesz!

15 tipp mindazoknak, akik elhatározták, hogy megmozdítják a körülöttük lévő börtön rácsát

 

6. Meg tudod csinálni 


Ha elhatározod, hogy lazítasz a rácson, akkor kezdd el ma. Néhány lépést biztos meg tudsz tenni.

 

7. Csökkentsd a költségeket


Nézz körül! Mennyi elektromos berendezés működik jelenleg a környezetedben? Biztos vagyok benne, hogy minimum 3 és abból talán az egyik a TV. Tényleg szükséged van a kábeles előfizetésre? Ha csupán ennek az árát megspórolod, abból már egy év alatt meglehet a megálmodott „élhető házad” alapja. És ez csak 1 tétel.

 

8. Takarékoskodj 


Pénzt takaríthatsz meg azzal, hogy nem veszel meg minden apróságot, amit meglátsz. Ha a kávét otthon iszod meg és nem kávézóban, ha nem eszel annyi csokit, chipset, ha szódavíz helyett vizet iszol. Ezeken az apróságokon akár havi 15-20 000 Ft-ot is megspórolhatsz. Tégy egy próbát!

 

9. Add el a régi cuccokat 


Ha körülnézel a szekrényben, padláson, pincében, meglátod, hogy mennyi olyan rég használt tárgy van az otthonodban, amit pénzzé tudsz tenni. Ne felejtsd, amit már nem használtál egy éve, azt nem is fogod a jövőben sem. Ne sajnáld eladni, és az érte kapott összeget tedd a spórkasszába!

hirdetes

 

10. Szerezz be újrahasznosítható építőanyagokat


Kezdd el gyűjteni a raklapokat, faanyagokat, lemezeket, csöveket, kerítést, és egyéb használható anyagokat, amiket jól hasznosíthatsz majd a birtokodon.

 

11. Vegyél egy kis darab földet 


Nem kell, hogy több hektárban gondolkodj, elég egy hektárnyi terület, ahhoz, hogy elindulj. Sok eladó földet, telket kínálnak és ne felejtsd, ez az első lépés ahhoz, hogy életmódot válts. Végre megtermelheted saját élelmiszered és olyan életet élhetsz, amiért a családod is szeretni fog.

 

hirdetes

12. Légy hajlandó költözni 


Lehet, hogy megszoktad a városi „kényelmet”, de hidd el, hogy sokkal többet ér a szabadság. Az a fajta élet, ahol újra közel kerülsz a természethez, ahol két kezed munkája valós és kézzelfogható. Ahol nemcsak megtermeled élelmiszereidet, de nyugodt, szép  otthont teremthetsz családodnak is. Bátorság! Ne ragaszkodj a hamis élethez!

 

13. Építs vagy vásárolj kicsit 


Nem kell, hogy jelzálog terhelje életed következő 30 évét. Szép életed lehet egy kis faházban is. Ha nem terhelnek a mindennapok gondjai, akkor egy kis nappaliban is boldogabb lehetsz szeretteiddel, mint egy villában. Amit gyűjtened kell, az csupán az élmény.

 

14. Tanuld meg, hogyan hozd ki a legtöbbet a kertedből


Olvass, képezd magad, hogyan termelhetsz hatékonyabban! Ma már sok módszer és ötlet segít abban, hogyan lehetsz sikeres földműves.

 

15. Tanulj folyamatosan és válj szakértővé


Tanulj, találd meg azt a szakmát, amiben kimagasló lehetsz. A tudás érték, és ne felejtsd el, hogy amit igazán meg szeretnél csinálni, azt meg is tudod.

Mindenki tud boldogabb, teljesebb életet élni adósságok, és túlórák nélkül. Aki pedig már így él, annak ismerős az érzés: „alig várom, hogy reggel kikeljek az ágyból, hiszen itt egy új nap, amikor megint azt csinálhatok, amit szeretek”.

 

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


derbi

a hároméves angol telivér versenylovak legjelentősebb díja. Nevét Earl of Derbytől [e. on of... Tovább

Tovább a lexikonra