Élj, ne csak dolgozz! Íme, a szabad élet 15 pontja!

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Munkád van, vagy életed? Te döntesz!

"Meg kell valósítani azt az álmot, amelyben mindenki maga keresi a kenyerét. … A mai fiataloknak tökéletesen igazuk van abban, hogy az igazi megélhetésnek és életnek többről kell szólnia. Jelenleg csupán állásunk van, ami hamis változata a munkának, és inkább hívhatjuk rabszolgaságnak, ahol az ellenőrök ellenőrzik az ellenőrök által ellenőrzött munkát.” Buckminster Fuller

15 tipp mindazoknak, akik elhatározták, hogy megmozdítják a körülöttük lévő börtön rácsát

Munka tehát van, élet viszont nincs.

15 tipp mindazoknak, akik elhatározták, hogy megmozdítják a körülöttük lévő börtön rácsát.

1. Tedd, amit szeretsz 


Állítsd meg az adósrabszolgaságod, amely őrületes láncolatot alakított ki az életedben! Vedd észre, hogy  nem azért dolgozol, mert szereted, amit csinálsz, hanem azért, mert annyi fizetést kapsz, amiből hónapról hónapra éppen hogy ki tudod fizetni a számláidat. Állítsd meg ezt a folyamatot!

2.Kezdd kicsiben  


Mutass utat a szolgaságnak! Vásárolj egy kis házat, egy kicsiny földdel és légy a saját maga ura. Sétálj el egy életre a szolgaságból! Gondolj arra, milyen örökséget hagysz a gyermekeidre! Valóban szeretnéd nekik megtanítani, milyen az élet, hogyan kell dolgozni? Akkor olyan példát mutass, aminek értékében Te is hiszel!

3. Nem kell, hogy másnak dolgozz


Talán már Téged is beprogramoztak, hogy az egzisztenciát, a jó életet mások biztosítják számodra. Dolgozz keményen és meglesz mindened: új ház, új autó, mosogatógép, csodás élet. Ne hidd, hogy így van, ez nem igaz! Mint ahogyan az sem igaz, hogy azért születtél, hogy életed több, mint 33%-ában másnak dolgozz és távol légy a családodtól. Lehet, hogy úgy gondolod, hogy a megélhetést biztosítani kell, de tévedsz, ha azt hiszed, hogy ilyen áron. Az emberek többsége nem is veszi észre, hogy a munkahelyen végzett kemény munkáért csak alamizsnát kap, miközben egyre jobban kizsákmányolják tudását és idejét.

hirdetes
hirdetes

4. A felelősség másról szól 


Senki sem mondja, hogy kibújj a feladatok alól. Aki nem dolgozik, ne is egyék gondolatisága munkahely nélkül is igaz, de ne hitesd el sem magaddal, sem a fiatalokkal, hogy a civilizáció világa a világok legjobbika. Nem az! A jelenlegi civilizáció távol van a normális élettől. Keményen dolgozol, sőt, még többet dolgozol, mert arra tanítottak, hogy felelős vagy a családod megélhetéséért, a még jobb életért. Az életszínvonalat nem adhatjuk lejjebb, ugye? Ébredj fel! Nem ez a felelősség! Robotként dolgozol és időd sincs megkérdezni magadtól, hogy jó-e így neked? Jó-e a családodnak? Ha az őszinte válaszod az, hogy nem, akkor mielőbb mondd ki: mást szeretnék csinálni, azt, amit szeretek. És ezután menj vissza az iskolába, tanulj új szakmát. Ez a felelősség.

5. A legfontosabb a család boldogsága 


A család a legfontosabb dolog. Elsősorban az ő érdeküket kell szem előtt tartanunk, a családunk boldogságában kell, hogy megleljük a miénket is. Ne engedjük, hogy hamis illúziókat keltve a pénz szolgálatába állítsanak, mint ahogyan azt se engedjük, hogy a társadalmi rendszer határozza meg, hogy hány gyermeket vállaljunk. Minadannyiunk kötelessége, hogy a családunk és a segítségre szoruló emberek javát szolgáljuk. Saját elhatározásból.

A következő oldalon folytatom!

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes


számítástechnika alkalmazása a mezőgazdaságban

a hetvenes évek elején kezdődött Mo.-on a számítástechnikai kormányprogram megvalósítása.... Tovább

ízület (félbeszakított összeköttetés)

a gerincesek csontvázrendszerének mozgékony összeköttetése. Az egyszerű ízületben két, az... Tovább

Tovább a lexikonra