Az elkövetkező napokban az ország legnagyobb jótékonysági rendezvény-sorozata veszi kezdetét a Felvonulási téren a 15 méter átmérőjű, 8 méter magas, átlátszó építményben, a Mikulás-gyárban - mondta De

Mikulásgyár a Felvonulási téren

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Az elkövetkező napokban az ország legnagyobb jótékonysági rendezvény-sorozata veszi kezdetét a Felvonulási téren a 15 méter átmérőjű, 8 méter magas, átlátszó építményben, a Mikulás-gyárban - mondta Demszky Gábor főpolgármester a hétfői sajtótájékoztatón, ahol Rudi Zoltánnal, az MTV elnökével közösen bemutatták az ország legnagyobb jótékonysági akcióját.
Mikulásgyár a Felvonulási téren, adománygyüjtés karácsonyra, Vöröskereszt, programok

A Fővárosi Önkormányzat Szociális Depója a Vöröskereszt segítségével válogatja, csomagolja és osztja szét a beérkező adományokat. A Magyar Televízió pedig rendszeresen tudósít az eseményekről. A kivételes összefogással szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy aki teheti, segítse a rászorulókat - hangsúlyozta Demszky Gábor a hétfői tájékoztatón.

A kezdeményezés célja, hogy megajándékozza azokat a rászoruló gyermekeket és családokat, akiknek egyébként nem kerülne ajándék a karácsonyfa alá.

Budapest szolidáris város! Másfél évtizede azon dolgozunk, hogy minden budapesti polgár számára egyenlő esélyeket teremtsünk - jelentette ki a főpolgármester.

A MikulásGyárban mikulások válogatják szét és csomagolják be a helyszínre érkező adományokat, majd innen viszik tovább a rászorulóknak. A Felvonulási téren, a Műcsarnok mellett felépített átlátszó üveggömbben folyó munkát az érdeklődők folyamatosan figyelemmel kísérhetik - hangzott el az eseményen.

A gyűjtést és a beérkezett ajándékok szétosztását a Fővárosi Önkormányzat szociális ellátó rendszere, a főváros Szociális Depója és a Magyar Vöröskereszt koordinálja.

A Fővárosi Önkormányzat közreműködésével 1997-ben alakult meg a Fővárosi Szociális Depó. Az alapítók tizennégy nagy budapesti vállalat vezetőjével együtt meghatározták, hogy a cégek által felajánlott támogatások nyilvános ellenőrzés mellett milyen módon jutnak el a rászoruló, segítség nélkül egyre lejjebb süllyedő budapestiekhez - említette Demszky Gábor

Jelenleg több mint 5 millió forint értékű karácsonyi adomány; élelmiszer, háztartási- és vegyiárú van a Depóban, amit a Fővárosi Önkormányzat a MikulásGyárnak ajánlott fel. Ez az adomány is a Vöröskereszten keresztül fog eljutni a rászorulókhoz - folytatta a főpolgármester.

A MikulásGyár születésénél négy fantasztikus csapat vett részt és mindezt a Mikulás koronázta meg. Ez egy szeretet vonal és mindenki tagja lehet, aki ebben részt vesz, aki ebbe bekapcsolódik. Számos műsorban szerepel majd a Mikulás Gyár, vagy kikapcsol, vagy kitelepedik, vagy beszámol róla az MTV. 6,4 millió emberhez szól a MTV, így bízom abban, hogy a szolidalítás ügye is ennyi emberhez jut majd el. Kifejezetten jónak látom, hogy tehetséges emberek megálmodnak valami kiválót és látom, hogy emberek, cégek a jó dolgok mellé állnak és örülök, hogy ez a kapcsolati háló létrejött és ennyi ember a szolidalítás mellé állt, valamint a legjobb dolog, hogy mindannyian rájövünk arra, hogy adni mennyire jó - mondta Rudi Zoltán.

Az adományozókat és az érdeklődőket karácsonyi finomságok és minden órában zenés fényjáték várja. A szervezők ide várják az adományozók ajándékait. A MikulásGyár december 10-től 22-ig hétköznap 16 és 22 óra között, hétvégén reggel 10-től este 10-ig lesz nyitva.

Forrás: Budapest.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

célrészjegy

a szövetkezeti tagnak a közgyűlés, ill. küldöttgyűlés által meghatározott gazd. célhoz... Tovább

cukorbetegség

oka legtöbbször a hasnyálmirigy inzulintermelésének (hormonok) a csökkenése. A szénhidrátok... Tovább

Tovább a lexikonra