notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Állatvédők emberi példán keresztül mutatják be a libatömést

Hirdetés

Ma délben megtömik a nőt a parkolóban

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Egy emberi példán keresztül akarják állatvédők bemutatni, milyen sérelmeket is szenved el egy liba, ha megtömik. A soroksári Tesco parkolójában egy pincér fog megtömni egy nőt. Közben a Fehérkereszt Állatvédő Liga feljelentést tett a libatépést „megörökítő” és az egyik legnézettebb svéd televíziós műsorban bemutató svéd újságíró ellen.
Állatvédők emberi példán keresztül mutatják be a libatömést

Feljelentés az állatkínzó  ellen


A Fehérkereszt Állatvédő Liga (FÁL) feljelenti azt a svéd újságírót, aki állítólag lefilmezte, hogy egy magyarországi tanyán állatkínzást kimerítő kegyetlenséggel és körülmények között tépték a libák tollát. A filmet a svéd TV4 csatornájának egyik legnézettebb műsorában adták le. A magyar állatvédő szervezetek körében is nagy felháborodást kiváltó filmkockák alapján – amelyeken látható, hogy az állatok a tolltépés során sérülést szenvednek – Magyarországon a gyanúsított büntető feljelentést nem tett, ezért cselekménye nem tekinthető tényfeltáró újságírói munkának – szögezi le közleményében a FÁL. Sőt, tovább mennek, úgy gondolják, hogy mivel az újságíró nem tett feljelentést az állítólagos elkövetők ellen, ezzel maga is részesévé vált – az ismeretlen tettesek szándékát felerősítő magatartásával, pszichikai bűnsegélyt kifejtve – gerinces állat bántalmazásában. Ezt pedig a magyar törvények büntetik.
Hirdetés

Tettesek keresése


Ennek alapján a FÁL feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen, s felszólítja a hatóságot, hogy folytasson le nyomozást, hallgassa ki tanúként az újságírót, továbbá a gyanúsított vallomásai alapján a tettesek személyének felderítését; természettudományos szakértő (állatorvos) bevonásával az állatkínzás súlyosságának megállapítását; a film készítése helyszínének felderítését.Tisztázni kell Magyarországot!

A FÁL úgy véli, így lehet tisztázni a külföldi közvélemény előtt is Magyarországot. Ha pedig valóba most és itt történtek a filmen látható kegyetlenkedések, akkor ítéljék el az adott telepen dolgozókat, annak vezetőjét stb. De ne általánosítsák egész Magyarországra ezt a gyakorlatot.
Per a Négy Mancs állatvédő egylet ellen

Hirdetés

Márciusban kezdődhet egy hasonló per a Négy Mancs állatvédő egylet ellen Németországban és Ausztriában. Ott a liba és kacsatömést ellenző szervezet ellen kíván jogi úton lépni a magyar Baromfi Terméktanács. Ez esetben az állam is beszáll a történetbe: a költségek felét az agrártárca fedezi, mondván, nem gyakorlat a magyar víziszárnyas telepeken a Négy Mancs által több helyszínen, több alkalommal, lejáratásszerűen bemutatott, elmondott állatkínzás.


Így, vagy úgy, de a magyar libatömés elleni akciók folytatódnak: holnap a soroksári Tesco előtt egy nőt fog megtömni Az akciót az amerikai PETA nevű állatvédő szervezet európai és német egységei szervezik. Így akarnak az angol Tesco áruházláncra és tulajdonosaira nyomást gyakorolni, hogy boltjaikból a világ minden részén száműzzék a tömött liba és kacsa termékeket.
Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
529 953
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
529 953
Közösség

tályog

A körülírt gennyes gyulladás jellegzetes alakja,a genny a szövetekben képződött üregben... Tovább

vízminőség

A valamennyi élőlény számára fontos környezeti tényező - a víz - fiz.,kém. és biol.... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 227

Átlagos értékelés: 4.8