Medvét láttak újra a Bükkben

hirdetes

Újra medvét láttak a Bükkben – mutatjuk a fotókat

NA

Nagy valószínűséggel ugyanazt a medvét vette fel a Bükki Emlőstani Kutatócsoport Egyesület kamerája most hétfőn, mint amit az Egererdő Zrt. figyelt meg idén júniusban. Amatőrök megállapítása szerint nem azonos a két felvételen szereplő medve, de több az egyesület több kutató bevonásával vizsgálja a felvételeket.

Medvét láttak a Bükkben

Barna medvét fotózott az egyik kameránk a Bükk nyugati peremén, lakott településtől távol. A példány valószínűleg azonos az EGERERDŐ Zrt. által 2022.06.23-án megfigyelt medvével. A BNPI munkatársait értesítettük a megfigyelésről. – adta a tudomásunkra Facebook oldalukon Bükki Emlőstani Kutatócsoport Egyesület.

Miért van egyre több medve hazánkban?

 

Az oka annak, hogy egyre több a medve Magyarországon nagy valószínűséggel az, hogy a szomszédos országokban túlszaporodtak az állatok, kevesebb élelem jut nekik, így messzebb is elmerészkednek. 

Nem vagyunk „medvés ország”, viszont várható, hogy ilyen gyakrabban történik, érdemes felkészülni nemcsak a túrázóknak, a terület kezelőinek is.– mondta Heltai Miklós, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézetének igazgatója.
hirdetes


Mit tegyünk, ha túrázás közben szembe jön velünk egy medve?

 

hirdetes

Az ősz a kirándulások ideje, egyre több ember barangol az erdőkben, és fedez fel új helyeket. Azonban, most már egyre jobban fel kell készülni arra, hogy bizonyos tájakon hazánkban előfordulhat, hogy túránk során szembe jön velünk egy medve. 

„Alapvetően a medve egy békés természetű állat, és nagyon ritka esetben kerül sor az emberrel való konfliktusra. Ha medvét látunk akkor fontos, hogy semmiképp ne közelítsünk hozzá, legyen bármilyen korú az állat. A bocsok megközelítése leggyakrabban az anyaállattal való találkozást is magával vonhatja. Ne tegyünk semmilyen hirtelen mozdulatot, fontos, hogy kerüljük a szemkontaktust, és lassan hátrálva távolodjunk el a helyszínről” – hangsúlyozta Mészáros Péter.

A képeket itt tudjátok megtekinteni: 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-12-07

Legjobb kosár ötletek karácsonyra – Mutatjuk milyen kosarak készíts ajándékba!

Népszerű hagyomány, hogy a karácsonyi kosarakat készítünk tökéletes ajándék gyanánt. Az ételektől és italoktól kezdve az apró ajándékokig és luxuscikkekig.

2022-12-07

Alternatív karácsonyfa ötletek - Egyedi ötletek alternatív karácsonyfadíszekhez

A karácsonyfa minden bizonnyal nálatok is az ünnep középpontjában szokott elhelyezkedni, de vannak olyan helyzetek, amikor mást használnánk élő fenyő helyett

2022-12-07

5 legjobb program decemberre, ha elkerülnénk a zsúfolt adventi vásárokat!

Ugyan ebben az évben visszafogottabb ünnepségeket és karácsonyi készülődést a fővárosban is, így is akad bőven hely, ahol hangolódhatunk az ünnepekre.

2022-12-07

A Tokaj-Hegyalja Egyetem nem mindennapi borász képzéssel került fel a világtérképre

A Tokaj-Hegyalja Egyetem hallgatói a világ egyik legkülönlegesebb borvidékének gyakorlati tudását sajátíthatják el a sárospataki campuson borászképzés folyik.

2022-12-07

Miért dobja le a tűleveleit a karácsonyfám? - 5 mód, amellyel a karácsonyfa egészséges maradhat

Lehet, hogy még csak most állítottad fel a karácsonyfát, de ha már tűleveleket ejt, akkor ott gond lehet. Hogyan tehetünk a karácsonyfa tűlevél hullása ellen?

2022-09-21

5 étel, amit nem ehetnek, a kutyák, pedig sokan adnak nekik

Bár a kutyákat a családunk tagjainak tekintjük, ha ugyanazzal a táplálékkal etetjük őket, amelyet mi eszünk, sérülést okozhat nálunk. Mutatjuk mit ne adj nekik!

2022-11-11

Ezek a Márton-napi szokások és ezt ünnepeljük ma

Ma, november 11-én Szent Márton napját ünnepeljük, és mint sok ünnepünket, ezt is babonák, hagyományok és legendák övezik. Cikkünkben kiderül, mik is ezek valójában!

2022-10-18

Hogyan csalogass süniket a kertedbe? Így védhetjük meg őket a hideg időben!

Hogyan csalogathatsz süniket a kertedbe, és védheted meg őket? Mutatunk sünicsalogató ételeket, dolgokat, és azt is, hogy hogyan építhetsz sünilakot egyszerűen.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

ugar

a termesztésből időszakosan kivont, tehát be nem vetett, de rendszeresen művelt szántóföld.... Tovább

gépcsoport

az azonos célra munkába állított két v. több együtt dolgozó gépből álló egység... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Érdekességek