Medvét láttak újra a Bükkben

Újra medvét láttak a Bükkben – mutatjuk a fotókat

NA
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Nagy valószínűséggel ugyanazt a medvét vette fel a Bükki Emlőstani Kutatócsoport Egyesület kamerája most hétfőn, mint amit az Egererdő Zrt. figyelt meg idén júniusban. Amatőrök megállapítása szerint nem azonos a két felvételen szereplő medve, de több az egyesület több kutató bevonásával vizsgálja a felvételeket.

Medvét láttak a Bükkben

Barna medvét fotózott az egyik kameránk a Bükk nyugati peremén, lakott településtől távol. A példány valószínűleg azonos az EGERERDŐ Zrt. által 2022.06.23-án megfigyelt medvével. A BNPI munkatársait értesítettük a megfigyelésről. – adta a tudomásunkra Facebook oldalukon Bükki Emlőstani Kutatócsoport Egyesület.

Miért van egyre több medve hazánkban?

 

Az oka annak, hogy egyre több a medve Magyarországon nagy valószínűséggel az, hogy a szomszédos országokban túlszaporodtak az állatok, kevesebb élelem jut nekik, így messzebb is elmerészkednek. 

Nem vagyunk „medvés ország”, viszont várható, hogy ilyen gyakrabban történik, érdemes felkészülni nemcsak a túrázóknak, a terület kezelőinek is.– mondta Heltai Miklós, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézetének igazgatója.


Mit tegyünk, ha túrázás közben szembe jön velünk egy medve?

 

Az ősz a kirándulások ideje, egyre több ember barangol az erdőkben, és fedez fel új helyeket. Azonban, most már egyre jobban fel kell készülni arra, hogy bizonyos tájakon hazánkban előfordulhat, hogy túránk során szembe jön velünk egy medve. 

„Alapvetően a medve egy békés természetű állat, és nagyon ritka esetben kerül sor az emberrel való konfliktusra. Ha medvét látunk akkor fontos, hogy semmiképp ne közelítsünk hozzá, legyen bármilyen korú az állat. A bocsok megközelítése leggyakrabban az anyaállattal való találkozást is magával vonhatja. Ne tegyünk semmilyen hirtelen mozdulatot, fontos, hogy kerüljük a szemkontaktust, és lassan hátrálva távolodjunk el a helyszínről” – hangsúlyozta Mészáros Péter.

A képeket itt tudjátok megtekinteni: 
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-06-13

16 érdekesség a földigilisztákról - Te tudtad ezeket?

Ebben a cikkben olyan érdekességeket olvashatsz a talaj csendes hőseiről, a földigilisztákról, amiket lehet, hogy még sosem hallottál. Tarts hát velünk!

2024-06-13

4 ritka kutyafajta, te mennyit ismersz közülük?

A kutyák világa tele van különleges és ritka fajtákkal, melyek nemcsak egyedi megjelenésükkel, hanem történetükkel és jellemzőikkel is kitűnnek a tömegből.

2024-06-14

Te tudtad miért használnak füstölőt a méhészek? - A méhek füstölése

A méhészek által gyakran használt eszköz a füstölő, hiszen a méhek füstölése nagyon fontos, hogy fenntartható legyen a méhészet, és a méhek jól érezzék magukat.

2024-06-12

5 egyedi és különleges csirkefajta, amiktől eldobod az agyad

Ha baromfikat tartanál és szeretnél egy kis izgalmat hozni a mindennapjaidba, vagy csak érdekelnek a különleges csirkefajták, akkor nézd meg ezt az 5 csirkét.

2024-06-14

A vargánya gomba - ízletes és nagyon egészséges is!

Ha már unod a legnépszerűbb gombát, a csiperkét, és valami újra vágysz, akkor érdemes kipróbálnod a vargánya gombát. Én nagyon szeretem, te se fogsz csalódni!

2024-06-14

A pulykatartás előnyei és hátrányai - Ezeket vesd össze, ha pulykákat szeretnél tartani

A baromfiudvar nemcsak a csirkék tartását jelentheti. Ugyanúgy tarthatunk akár pulykákat is. Most a pulykatartás előnyeit és hátrányait ismerheted meg.

2024-06-16

14 ritka cicafajta, amik biztosan levesznek a lábadról

Az összes cica nagyon cuki, aki létezik a világon, de cicaszeretőként érdekelhetnek a ritkább cicafajták is. Most 14 ritka cicafajtát ismerhetsz meg...

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Libaételek

A libából készült ételek igazi ínyencségek és nagy odafigyelést igényel az... Tovább

Gyomirtó Teridox 500 EC

Az őszi káposztarepce alap gyomirtó szere.Hatóanyag: 500 g/l dimetaklórFelhasználható: Őszi... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Érdekességek