Majális 2009: ünnepi programok megyeszerte

Majális: ünnepi programok megyeszerte

Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Nem tudod eldönteni, hogy mit csinálj május 1-én? Mi adunk egy kis ízelítőt a megye programjairól...
Majális 2009: ünnepi programok megyeszerte

További májusi programok ide kattintva!

 

Győr


Majális a munka ünnepén. Kiskút, az állatkert melletti rész, 10-21 óra: a szakszervezeti konföderációk (MSZOSZ, SZEF, autonómok, ÉSZT) megyénkbeli képviselőitől kérhetnek tanácsokat a dolgozók. Sátruknál ingyenes vérnyomásmérés és a munkaügyi központ szakértői. A kulturális program fél tizenkettőkor kezdődnek világ- és retroslágerekkel, a mazsorettcsoport és fiatal tehetségek bemutatójával. Délután háromtól Dóka Zsuzsanna és Bősi Szabó László nótákat, operetteket ad elő, négytől a Győri Nemzeti Színház színművészei, Nagy Balázs és Szűcs Kinga Hungária-dalokat, musicaleket énekel. Délután fél hattól a Loyd Egylet koncertje, háromnegyed héttől a Retro Duó műsora következik.

Sopron


A május elsejei programok sora a Lövér kempingben délelőtt tíz órakor az Ágfalvi Fúvószenekar és a Soproni Mazsorettek közös műsorával veszi kezdetét, majd a Habakuk Bábszínház szórakoztatja a gyermekeket. Délután fél egytől a Free Time együttes countryzenét játszik, háromkor pedig Kacor Feri lép fel. Négy órakor a Continental Band adja elő műsorát, a napot sörbál zárja, a zenét a Club 7 zenekar szolgáltatja. Pénteken délután öt órától a Scarbantia zenekar tart nosztalgiabulit, a sörbálon a Flört együttes zenél majd, este tízkor pedig a Capuccino zenekar lép fel. Szombaton a programok szintén délután öt órakor a Csiszár Duó és Kriszti műsorával kezdődnek, majd a bálon a West zenekar lép fel. Este tízkor pedig MC Hawer és a Tekknő együttes adja elő műsorát. A rendezvény ideje alatt a Szabó család utazó vidámparkja üzemel.

Mosonmagyaróvár


Május elsején a Wittmann parkban 7.30 órától a zenés ébresztőn a Mofém és Kühne fúvószenekarok muzsikálnak. Délelőtt fél tíz órától kezdődik a IV. Allegro Néptáncfesztivál a parkban, a színpad előtt népi játékok lesznek, fellép Ökrös Csaba és a Téka zenekar, a tánc világnapja legjobbjai, a Kangoo csoport. Délután 2 órától kiderül, ki Mosonmagyaróvár Toldija. A Maszk Bábszínház Mátyás király bolondos bolondjával szerepel, majd a Sűrű Rántás és a Bojtorján adja a talpalávalót, aztán Auth Csilláé a szó. A Mediawave blueskoncertje este fél 10 órától kezdődik, utána a Flört zenekaré a színpad. Május 2-án reggel 8 órától főzőversenyen mérik össze gasztronómiai tudásukat a városban élő és tevékenykedő intézmények, civil szervezetek. A dél-
után és az este folyamán Notár Mary, a Flare Beás devecseri autentikus cigány zenekar, a No Comment és a FateRock zenekar szórakoztat.

Kapuvár


A programok a Rábaközi Művelődési Központ szervezésében a művelődési központ melletti parkban, rossz idő esetén a művelődési központban lesznek. Május 1-jén reggel 6 órakor zenés ébresztővel kezdődik a rendezvénysorozat. A programok között szerepel: délután fél 3-kor a Bojtorján együttes koncertje, fél hatkor a Hanság néptáncegyüttes gyermekcsoportjának fellépése, majd a Hanság Big Band koncertje, háromnegyed héttől a Kapuvár néptáncegyüttes bemutatója. Napközben: játszóház, ingyenes ugrálóvár. Este nyolc órától a művelődési központ előcsarnokában: Lányok a deszkán.

Jánossomorja


6 órakor zenés ébresztővel kezdődik a program. Délelőtt 10-kor a Jánossomorjai Fúvós Egyesület ad koncertet a sportpályán, majd 10.55-kor dr. Kurunczi Károly polgármester tart köszöntőt. Az egész napos programok közül néhány ízelítő: 11 órától Gyere, csókolj meg! című magyar nóta-operett-cigánydal összeállítás, 15 órakor Dolly Roll-koncert, 17 órától kutyás bemutató, 19 órától: Juice együttes. Este kilenckor a No Thanx együttes élő koncertje, majd 22.30-kor tűzijáték. Napközben: délelőtt pörköltfőző verseny, 11-től este 7-ig gyermekjátékok és 15-18 óráig kézműves-foglalkozások.

Enese


Délelőtt 8-11 óráig horgászverseny gyerekeknek, 9 órától Enese-kupa, 12 órától ebéd a pályán, 12 óra 30 perctől 11-es rúgó és dekázóverseny, délután egy órakor fellép a Derőce néptánccsoport.

Mihályi


Reggel kilenc órától a sportpálya ad otthont a rendezvényeknek. Ízelítő a programokból: 11 órakor gyermekfutóverseny, 13 órától kvízjáték gyermekeknek és a mihályi táncegyüttes műsora, 14 órától gyermekszépségverseny, 15 órától sörivó, autóhúzó és traktorgumi-pörgető versenyek, 16 órától Gézu bohóc műsora, délután fél hattól szépségverseny a környék lányainak, asszonyainak. 21 órakor esti parti.

Farád


Reggel 9 órától lámpás lovas ügyességi emlékverseny a lovaspályán, majd a nap során táncosok, énekesek szórakoztatják a közönséget. Lesz kirakodóvásár és tombola is, melynek fődíja egy kisbéri félvér csikó.

Sobor


Reggel 9 órakor májusfát állítanak a sportpályán. A programok között szerepel lövészet, íjászat, kézműves-foglalkozás, palacsintasütő verseny, játszóház, lovas kocsikázás, családi vetélkedők, nős-nőtlen focimeccs, tábortűz. Este nyolc órakor pedig bál kezdődik.

Győrújbarát


Koncerttel, gyermekműsorral, különböző bemutatókkal várják a település lakóit csütörtökön délután 2 órától a művelődési ház melletti téren. Lesz kurd népzene, táncra perdülnek a Csobolyó néptáncegyüttes tagjai, s a legkisebbeket is többféle színes program szórakoztatja.

Hegyeshalom


Május 1-jén 10 órakor a Millennium téren (a Zöld Strucc előtt) kezdődik a majális. 10 órakor májusfát állítanak, a helyi iskolások és csoportok tavaszköszöntő programmal szórakoztatják a közönséget. 11.20 órakor Rosta Géza előadóművész műsora tekinthető meg. Délben a Hegyeshalmi Fúvós Egyesület térzenét ad. Délután 3 órakor kezdődik a 11-es rúgó verseny értékes díjakért, fél négykor pedig a söröshordó-hajító verseny felnőttek részére. Egyéb programok: sétakocsikázás pónilovakkal, aszfaltrajzverseny, a polgárőrség által szervezett légpuskalövészet. 18 órától kezdődik az utcabál.


Győrsövényház


Ifjúsági EU-majális a sportpályán: délután fél négytől játszóház a gyerekeknek, ötkor óvodások műsora, majd Nagy Balázs győri színművész musical-előadása, hattól az iskolások műsora. 18.20-kor kezdődik a Savaria Judo Klub helyi szakosztályának, majd a Győrsövényházi Önkéntes Tűzoltó Egyesület bemutatója. Este negyed nyolckor állítják fel a falu májusfáját. 19.30-tól Frühwirth Attila énekel. Este nyolc órakor kezdetét veszi a tűzoltóbál a Rábca vendéglőben. A programok alatt büfé várja a vendégeket.

Levél


A település lakóit május 1-jén reggel fél 8 órakor a helyi népdalkör és biciklis gyerekek ébresztik dallal. A sporttelepen délelőtt tíz órától triatlonon, légpuskás lövészversenyen, mini foci EB-n, szellemi totón, komolyzenei játékon mérik össze tudásukat, ügyességüket az érdeklődők. A gasztronómia szerelmesei főzőversenyen küzdenek meg a Nagy Fakanál Díjért, "műfaji" megkötés nélkül. Délután 2 órától lehet lovagolni, sétakocsikázni és további ügyességi játékokban és sportversenyeken mérkőzni. Este 7 órától a színpad a népszerű lánycsapaté, a Pacsirtáké. A Guanó-akcióban a gyerekek hulladékot gyűjtenek. Az este fél 8 órakor kezdődő tavasznyitó mulatságon Schmidt Róbert és Nagy Adél muzsikál.

Győrszentiván


A programokat a Molnár Vid Bertalan Közösségi Ház és a Kék Golyó tekéző-étteremben tartják. Programok: délelőtt aszfaltrajz-, majd tekeverseny és kreatív játszóház. Délután öt órától kulturális műsor a színpadon: óvodások, általános iskolások és a Cserók néptáncegyüttes fellépése, valamint a Győri Nemzeti Színház művészeinek műsora.

Győrszemere


Az Együtt Győrszemeréért Egyesület május 3-án, szombaton délután 3 órától műsoros majálist szervez a Kövecses és a Fő, illetve Váci út kereszteződése közötti téren (rossz idő esetén a sportcsarnokban). Kamionos, motoros felvonulással kezdődik a program, majd az óvodások, a mazsorettek, Huszti László műsora, kutyaiskola, a Művészek Band élő koncertje, a sztárvendég Dukai Regina, a Téti Hajnalcsillag Dalkör, az általános iskolások színjátszó csoportja, hastáncbemutató, az Ihaj-csuhaj néptánccsoport előadása, táncház, pogácsasütő verseny színesíti többek között a délutánt.

Gönyű


Reggel 8 órától horgászverseny gyermekek részére a Horgász Egyesület Tanyaházánál. 10 órától gyermekfoci az iskola szervezésében a Sportpályán és Gönyű-Nagyszentjános női kézilabda mérkőzés a Sportcsarnokban. Délben a Horgásztanyán és a Sportpályán a szervezetek meleg ebéddel várnak mindenkit. 13 óra 30 perckor a Kék Duna Óvoda Maci csoportja mutatja be rövid műsorát. 14 órától a Ritmic Team tart táncbemutatót, 14 óra 30 perctől az El-Paso táncosai lépnek fel, 14 óra 40 perctől Karate bemutató; 15 órától a Grácia Művészeti Intézet táncosainak műsorát tekinthetik meg. 16 órától a Győri Nemzeti Színház művészeinek zenés előadás kezdődik; 17 óra 10 perctől Kutyás bemutatót tart a rendőrség; 18 órától DESPERADO KONCERT; 18 óra 40 perctől Tombola sorsolás; 20 órától MÁRIÓ KONCERT - Déltől a Sportpályán folyamatosan jelen lesznek: repülős-helikopteres- autós modellező bemutató, helyben sütött kürtős kalács, óriás csúszda-ugrálóvár gyermekeknek, lufi hajtogató bohóc, kézműves foglalkozások, Henna „tetoválás" (13-tól 19 óráig).

Bágyogszovát


8 órától kerékpáros és személygépkocsis felvonulás lesz, 8.45-kor a Falumúzeum megnyitása. 8-12 óráig főzőverseny. 10-14 óráig aszfaltrajz-verseny, ügyességi vetélkedők, ingyenes ugrálóvár, fizetős minigokart. 10 órától a nősek-nőtlenek labdarúgó mérkőzést rendezik, utána 11 órától a Bágyogszovát-Bősárkány meccset. A mérkőzések között és után a pályán repülőmodell bemutató. Délután 14 órától a Napsugár Művészeti Iskola néptánc- és társastánc bemutatója, Borostyán Nyugdíjasklub bemutatója, a Bodonhelyi showtáncosok bemutatója, a kajárpéci JAFFA művészeti csoport műsora, 17 órától kugliverseny a Hangya Vendéglőben. Napközben csocsó, quad, festménykiállítás, mini makett kiállítás, gyógyászati segédeszközök bemutató, ingyenes vérnyomásmérés, lángossütés.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

hibrid nyúl

valamilyen hasznosítási irányra tenyésztett állat. Tovább

számítógép (komputer)

olyan adatfeldolgozógép, amely előre elkészített program alapján, emberi beavatkozás nélkül... Tovább

Tovább a lexikonra