notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Aranyérmes magyar kenyér. Magyar pékek és sikereik, sütemény, innovatív kenyér, díszmunka

Hirdetés

Megverték a világot a magyar pékek!

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Az olasz Club Arti Meistieri szervezésében negyedik alkalommal rendezték meg Riminiben a Sigep vásár területén a Sigep Bread Cup. A versenyen a magyar válogatott csapat harmadszor vett részt, s bár innovatív kenyér kategóriában tavaly kupát vihettek haza, az idei siker minden várakozást felülmúlt.
Magyar kenyér sikere Riminiben
A Magyar Pékszövetség által támogatott és delegált válogatott mester hármasát - név szerint Tukacs Roland, Takó Zoltán és Hársi Norbert- Jankó Miklós csapatkapitány, a Stamag-Ireks Kft. vezetője és egyben főtámogatója erősítette. A világból tíz csapat, négy kategóriában mérte össze tudását – számolt be a gazdakor.szie.hu. Jelen volt Ausztrália, Izrael, Szlovénia, Oroszország, Lengyelország, Németország, Nagy-Britannia, Spanyolország, Portugália és Magyarország, továbbá versenyen kívül a tavalyi nyertes csapat, Olaszország.

A professzionális mezőny tradicionális kenyér, innovatív kenyér, édesség és díszmunka kategóriákban versenyzett egymással, majd ötödik versenyszámként kirakatukat is díjazta a zsűri. A 14 tagú szakmai zsűri véleménye mellett a közönség szavazatai is nagyban befolyásolták az eredményt, hiszen a szavazófülkékben elhelyezett számítógépeken „vakon” történő kóstoltatással a közönség elismerése 50%-ban hatott a végső eredményre. Az összesített verseny harmadik helyezését Ausztrália, másodikat Németország szerezte meg, a dobogó legfelső fokán Magyarország csapata állt.

A magyar csapat elsöprő sikert aratott: innovatív kenyér, díszmunka és sütemény kategóriákban is első díjat kaptak, így az összesített díjazásban toronymagasan győzték le a másik 9 országot képviselő profi csapatokat. Innovatív kenyerük búzacsírával, fokhagymával és zöldfűszerekkel készült, mely természetes életerejével, laza szerkezetével és különleges levélformájú díszítésével nyerte el a zsűri tetszését. Sütemény kategóriában a vajjal hajtogatott tésztát tokaji borhabbal töltötték, birssel, dióval, grillázzsal és aszúba áztatott szőlőszemekkel díszítették a magyar versenyzők, melyet az első díj mellett különdíjjal is megjutalmaztak. A díszmunka első helyezettje Tukacs Roland lett, aki művészi igényű kenyérszobrával, kreativitásával, elmélyült témafeldolgozásával és eredeti technikai megoldásaival nagy feltűnést keltett a versenytársak körében is.
Hirdetés

Forrás: EU-info

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
195 296
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
6 779 471
Közösség

biológiai egyensúly

adott területen a helyi viszonyoknak megfelelő növény- és állatvilág, ezen belül a fajok és... Tovább

hossztöltéses halastó (féloldalas halastó)

azoknak a halastavaknak az elnevezése, amelyek a völgynek csak az egyik oldalát foglalják el.... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 108

Átlagos értékelés: 4.7