A vásárlók egy része hajlandó néhány százalékkal többet fizetni a magyar termékekért

A vásárlók egy része hajlandó néhány százalékkal többet fizetni a magyar termékekért

Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Segíteni kell a hungarikumnak tekinthető, kiváló minőségű élelmiszerek piaci ismertségének, elismertségének növelését – fogalmazott Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára a hungarikumtörvényről tartott rendezvényen, amelyen a VM szakemberei mellett a gyártók és a forgalmazók képviselői is jelen voltak. A vásárlók kétharmada hajlandó a magyar termékekért néhány százalékkal többet fizetni.

 

A szakmai konferencián megvitatták a hungarikum-termékek előállításában, forgalmazásában és népszerűsítésében rejlő lehetőségeket. A vidékfejlesztési minisztérium államtitkára a tárca tájékoztatása szerint kifejtette: a Nemzeti Vidékstratégia egyik legfontosabb célkitűzése, hogy a gazdaság a lakosságot biztonságos, jó minőségű és magas hozzáadott értékű élelmiszerekkel lássa el. Az április 2-án elfogadott, „A magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról” szóló törvény ösztönzi és segíti a hagyományos, kézműves, valamint a hungarikumok előállítóit.

 

Növelni kell a hungarikumnak tekinthető élelmiszerek, valamint a kiváló minőségű élelmiszerek piaci ismertségét, elismertségét – mondta Kardeván Endre. Ezt erősítheti a termékek értéknövelését szolgáló nemzeti minősítő rendszerek bevezetése, valamint a már meglévők továbbfejlesztése.Gyaraky Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium főosztályvezetője előadásában bemutatta a hungarikumtörvény legfontosabb célkitűzéseit, valamint a nemzeti értékek és a hungarikumok összegyűjtésének folyamatát. A jogszabály szerint alulról felfelé épülő rendszerben gyűjtik össze és választják ki a nemzeti értékeket és a hungarikumokat.

 

 

A magyarsághoz kapcsolódó tárgyak, szellemi és kulturális javak, szokások, jelképek és termékek az úgynevezett nemzeti értéktárban jelennek meg, amely működtetéséről a Hungarikum Bizottság gondoskodik. A Nemzeti Értéktárból választják majd ki a magyar csúcsteljesítménynek tekinthető hungarikumokat.

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal képviseletében Almási Gyula arra hívta fel a figyelmet, hogy a hungarikum-védjeggyel ellátott termékeknél kiemelt feladat lesz a hamisítás visszaszorítása. A szakmai konzultáción részt vettek a gyártók és forgalmazók képviselői is, akik a hungarikum-termékek előállításának, forgalmazásának és népszerűsítésének lehetőségeit ismertették. Elmondták, hogy a fogyasztók egyre tudatosabban választják a hazai termékeket. A vásárlók kétharmada tartja fontosnak, hogy magyar terméket vásároljon és ezért hajlandó néhány százalékkal többet fizetni. A forgalmazók fontosnak tartják, hogy a kiváló hazai áruk elegendő mennyiségben, kiszámítható áron és nem utolsó sorban folyamatosan, magas minőségben legyenek megvásárolhatók.

Forrás: eu-info.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

laboda (Atriptex)

a libatopfélék (Chenopodiaceae) család egyik nemzetsége. A kerti l. (A. hortensis) egyéves.... Tovább

élelmi lánc (tápláléklánc)

a tápanyag-energia átáramlása zöld növényekből kiindulva — többszörös... Tovább

Tovább a lexikonra