notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Magántárolási támogatás sertéshúsra - 68/2011/EU rendelet

Hirdetés

Magántárolási támogatás sertéshúsra

Eu-info.hu
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A sertés tenyésztők figyelmébe ajánljuk a Bizottság 68/2011/EU rendeletét, amely a sertéshúsra vonatkozó magántárolási támogatás összegének előzetes megállapításáról szól.
Magántárolási támogatás sertéshúsra
Az 1234/2007/EK rendelet rendelkezik arról, hogy abban az esetben, ha a hasított sertések közösségi �a Közösség reprezentatív piacain az egyes tagállamokban regisztrált és az egyes tagállamok sertésállományának relatív nagyságát tükröző együtthatóval súlyozott árak alapján megállapított � piaci átlagára alacsonyabb, mint a referenciaár 103 %-a, és várhatóan alacsonyabb is marad, a Bizottság határozhat magántárolási támogatás nyújtásáról.

A piaci árak e szint alá estek, és ez a helyzet az adott szezonális és ciklikus tendenciák alapján várhatóan fennmarad. Ezért helyénvaló magántárolási támogatást nyújtani. Magántárolási támogatás nyújtható, amelynek összegét a Bizottság előre vagy pályázati eljárás útján határozza meg. Az egyes mezőgazdasági termékek magántárolásához nyújtható közösségi támogatás odaítélésére vonatkozó közös szabályok megállapításáról szóló, 826/2008/EK bizottsági rendelet rögzítette a magántárolási támogatási rendszer végrehajtásának közös szabályait. Az intézkedés könnyebb végrehajtása érdekében a sertéshústermékeket a tárolási költségek nagyságrendje szerint osztályokba kell sorolni.

kérelmek benyújtási határidejét a piaci helyzettől függően kell megállapítani. A szerződések megkötésére vonatkozó adminisztratív és ellenőrzési munka megkönnyítése érdekében meg kell határozni azt a minimális termékmennyiséget, amelynél kisebb mennyiségre nem adható be kérelem. Annak érdekében, hogy a piaci szereplők teljesítsék szerződéses kötelezettségeiket és az intézkedés elérje a kívánt piaci hatást, biztosítékot kell megállapítani.

A sertéshústermékek kivitele hozzájárul a piaci egyensúly helyreállításához. Ezért a 826/2008/EK rendelet rendelkezései alkalmazandók abban az esetben, ha a tárolási időtartam a termékek kiviteli céllal történő kitárolása miatt rövidül le. Meg kell állapítani a támogatás említett cikk szerint alkalmazandó csökkentésének napi összegét. A piaci szereplők számára biztosítandó következetesség és egyértelműség érdekében napban kell kifejezni kéthónapos időtartamot.
Hirdetés

EU-Info
Hirdetés

Forrás: www.eu-info.hu

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
289 265
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
5 462 712
Közösség

Tiszafüredi Körzeti Földhivatal

Földhivatal Körzeti Földhivatal Cím: Tiszafüred Kossuth L.u.1. 5350 Magyarország Tovább

talajkopírozó szerkezet (talajmásoló)

kaszálószerkezetek, függesztett és félig függesztett munkagépek, burgonyakiszedő gépek,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 129

Átlagos értékelés: 4.7