notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Madarak millió veszti életét Egyiptomban

Hirdetés

Több millió vándormadár élete ér véget Egyiptomban...

Sz.F.
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Elképesztőek az emberek, nem értem, hogyan képesek erre…A vonuló madarak százmillió nem a hosszú út miatti kimerültség, nem az időjárási viszontagságok miatt veszti életét, hanem az emberek miatt…Nézzük a megdöbbentő részleteket! 

Egyiptom a vándormadarak veszte

Rengeteg veszéllyel találkoznak a vonuló madarak útjuk során, meg kell küzdeniük a különféle időjárási viszonyokkal, ráadásul a hosszú út is megviseli őket. Viszont nem a természeti tényezők azok, amik a legnagyobb veszélyt jelentik, hanem a rájuk vadászó emberek…Kevesen tudják, de attól még sajnos tény: minden egyes évben több száz kilométer hosszúságú hálórendszer kerül felállításra Egyiptomban, azzal a céllal, hogy több millió vándormadár életét kioltsa. 

 

Jonathan Franzen, amerikai szerző elmondása szerint Egyiptom a lehető legrosszabb hely a vándormadarak számára, ugyanis összesen több mint hétszáz kilométernyi, összefüggő hálórendszer állja útjukat a madaraknak az ország Földközi-tengeri partvidékén. Csak és kizárólag ott nem lehet találkozni a hálóval, ahol városok vagy katonai objektumok állnak. Egyes becslések szerint minden egyes évben 140 millió madár hal meg vándorlása során. 

Hirdetés

 

Miért feszítik ki ezt a hálót?

Ezt is kevesen tudják, de tény: Egyiptomban megélhetési célból már a fáraók korában is vadásztak vándormadarakra, mára viszont teljesen elfajult a helyzet, mivel a modernkori vadászat és csapdázás komoly veszélyt jelent a vonuló fajokra. Az elsőszámú célpont a fürj, de a háló természetesen nem válogat, szinte minden madárfaj beleakad, és meghal. Az elhullott madarak közül vannak olyanok, amik étterembe kerülnek, de olyanok is vannak, amiket külföldre szállítanak hűtőkocsikban, a sárgarigók például Szaúd-Arábiába kerülnek.

Hirdetés

 

És miért fogyasztják a sárgarigókat? Azért, mert úgy tartják, hogy a madár húsa jó hatással van a testi vágyra. Az Öböl-menti államokban hatalmas kereslet van a természetes fokozónak tartott madárra. Egyiptomban viszont más madárfajok vadászata is elterjedt, már a ragadozó madarak is veszélyben vannak, mivel a kereskedők nagyon sokat fizetnek egy-egy szép kerecsensólyomért vagy vándorsólyomért, amit aztán eladnak a gazdag, arab solymászoknak. A következő oldalon folytatom! 

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
322 705
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
6 448 425
Közösség

csalamádé

nehány sűrűn vetett tömegtakarmány közös elnevezése. Többnyire a kukorica-cs.-ra... Tovább

kimarás a falkából

csoportosan tartott sertések között gyakorta előfordul, hogy egy v. több állatot a társai nem... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 105

Átlagos értékelés: 4.7

Állatok