Legjobb zöldségek a veteményeskertbe: ne hagyd ki ezeket a zöldségeket a veteményeskertedből te sem!

Ezeket a zöldségeket semmiképp ne hagyd ki a veteményeskertedből

NA
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Hozd ki a legtöbbet a veteményeskertedből: ha könnyen termeszthető zöldségeket ültetsz akkor azok megbízható termést biztosítanak az ízletes termékekhez. Természetesen azok a legjobb kertben termeszthető zöldségek, amelyeket szívesen eszel. Ez az ehető növények kollekciója egész szezonban friss ízekkel és színekkel tölti meg a tányérodat, kövesd tippjeinket!

Legjobb zöldségek a veteményeskertedbe

Paradicsom

Egyetlen bolti paradicsom sem hasonlítható össze egy nagy, lédús paradicsommal amelyet frissen szedtek le a kertből. Az örökölt fajták általában szabálytalan alakúak és vékonyabb héjúak, mint a tömegesen forgalomba hozott paradicsomok. Gondoskodj saját paradicsom ellátásodról úgy, hogy saját magad termeszted ezeket az ízletes, finom paradicsomokat. Válassz és ültess többet a paradicsomfajták színes választékából, hogy élvezd az összes finom ízt és textúrát, amit ezek a paradicsomok kínálnak.

Nyári tök

A termékeny talán a legjobb szó a nyári tök leírására. Bár a növények sok helyet foglalhatnak, egyetlen növény bőséges termést ad. Így, hát jó okunk van arra, hogy nyári cukkinit termesszünk a veteményeskertünkben! A konyhában pedig kevés zöldség olyan sokoldalú, mint a nyári tök, amelyet lereszelhetünk pékárukba, fasírtba, tölthetünk és piríthatunk, pácolhatunk, grillezhetünk, ránthatunk stb.

Paprika

A paprikanövények nem foglalnak sok helyet, és hetekig folyamatosan hoznak termést. Ráadásul, ha saját kertedben paprikát termesztesz, sokkal többet tapasztalhatsz ebből a növénycsoportból, mint amennyit valószínűleg az élelmiszerboltban találsz. Mind az édes, mind a csípős paprika sokféle formában, méretben és színben kapható. A chili típusok az enyhétől egészen az elképesztően csípős fajtákig terjednek, válassz kedved szerint!

Fokhagyma

Az egészség és az ízek erősítője; a fokhagyma kötelező a szakácsok számára, és ezért elengedhetetlen a kertben való termesztéshez is. Ez a hagymás növény nagyon kevés helyet foglal el, és könnyen termeszthető. Ha pedig saját magad termesztesz fokhagymát, akkor élvezheti a fokhagymaszárak bónuszát is, amelyek azelőtt jelennek meg, hogy a fejek készen állnak a betakarításra. Ezek a zöld szárak enyhébb fokhagymás ízűek, tökéletesek a sült krumpli, tojásételek és még a pesto ízesítéséhez is.

Uborka

Néhány uborkanövényből könnyen lesz elegendő mennyiség egy négytagú család számára. És még az is lehet, hogy megoszthatsz egy kis plusz jutalmat barátaiddal és szomszédjaiddal, így az uborkaaz egyik legjobb zöldség a kertjében. A könnyen termeszthető és erőteljes uborka szétterülhet a kertben, vagy erős rácsra is nevelhető. Az olyan fajták, mint a 'Marketmore 76' vagy a 'Salad Bush', kiválóan alkalmasak kis méretű zöldségeskertekhez és konténerekhez. Próbáld meg az uborka magvakat beltéren kezdeni, hogy megugord ezzel a növekedési időszakot.

Borsó

A kerti friss borsó a legjobb tavaszi csemege, és olyan édes, hogy akár a növényről is fogyaszthatjuk. A legjobb, ha a betakarítás után azonnal fogyasztjuk, néhány borsó cukortartalmának ugyanis akár 40 százalékát is keményítővé alakítja néhány óra alatt a hideg a hűtőszekrényben. Ez a hűvös évszakot kedvelő növény a tavaszi és őszi hűvösebb hónapokban virágzik, de meleg hőmérsékleten leáll a növekedése.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

szakaszos fejlődés (stádiumos fejlődés)

a magvas növények —>egyedfejlődésére jellemző, hogy jól elkülöníthető, alaktani... Tovább

igásállat

főleg vonóerejével hasznosuló állat. Tartása a technika feji.-vei egyre inkább háttérbe... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert