Leesett az első hó-Magyarország ismét megbénul?

Leesett az első hó

Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Megérkezett hazánkba is a tél, havazással együtt. Az este rengeteg baleset történt, a vonatok késtek, kamionsorok rostokoltak az utakon. Szombaton sok helyen folytatódhat a havazás. 

Megérkezett hazánkba is a tél, havazással együtt. Az este rengeteg baleset történt, a vonatok késtek, kamionsorok rostokoltak az utakon. Szombaton sok helyen folytatódhat a havazás.

Szokás szerint, idén is van tél, ez viszont még mindig meglepetést okoz az embereknek, rengetegen vágtak neki az utaknak nyári gumikkal, mert miért ne, úgy sem lesz , eddig sem volt. Nem értem az embereket, árokba csúszó autók sok helyen, mintha még soha nem láttak volna életükben havat az illetők, a legtöbben persze azzal magyarázzák, hogy nem voltak felkészülve, mint szokás szerint a MÁV sem volt felkészülve a havazásra. Nem értem miért nem lehet felkészülni arra, ami biztosan be fog következni, TÉL van és igen, télen esik a , bármennyire is meglepő… Ma már az interneten lehet tájékozódni, mikor, hol, mekkora mennyiségben lesz havazás, melyik autópályán lehet számítani hóátfúvásokra. Mielőtt elindulok én ezeket mindig megnézem, hogy ne legyen meglepetés például, hogy 30 centiméteres hótorlasszal találkozok valahol, vagy havas úttal, mert lehetetlen volt letakarítani azt.

 

Nézzük mik történtek pénteken, az utakon:

A 67-es főúton sorozatos kamion megcsúszások miatt áll a forgalom Simonfa-Bőszénfa között, Kaposvár határában és Kaposfüred után.

Egy keresztbe fordult kamion miatt mindkét irányban leállt a forgalom pénteken kora délután a 74-es főúton, Hahót és Fakospuszta között.

Teljes szélességében lezárták az M7-es autópályát Balatonújlaknál a főváros felé vezető oldalon két kamion balesete miatt.

Keresztbe fordult egy kamion pénteken, néhány perccel délután hat óra után az M6-os autópálya mohácsi szakaszán, a Budapest felé vezető oldalon.

Újabb baleset nehezíti a forgalmat Somogyban a 67-es úton, egy személyautó felborult és a tetején állt meg a főút mernyei szakaszán pénteken, nem sokkal 18 óra előtt.

Egy út mentén veszteglő kamionba rohant egy személyautó péntek kora este hét óra körül Győr-Moson-Sopron megyében, Gönyű külterületén, az 1-es számú főúton a 114-es kilométerszelvénynél.

Személyautók és tehergépkocsik is árokba csúsztak péntek délután és este Fejér megyében. A 64-es úton egy személyautó, Sárbogárd és Mezőszilas között egy autó és egy kisteherautó, Kulcson és Előszálláson személygépkocsik, a 7-es úton Lepsénynél pedig egy kamion csúszott árokba. A balesetekben senki nem sérült meg.

Lepsénynél a 7-es úton árokba hajtott egy személyautó, két utasát könnyű sérülésekkel vitték kórházba.
Baranyában továbbra sincs elzárt település, de a távolsági autóbuszok átlagosan ötven, a vonatok kevesebb mint harminc percet késnek.
Öt embert kellett kimenteni egy elakadt kisbuszból a Somogyapáti és Somogyhárságy közötti úton pénteken.

 

 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

árvacsalán (Lamium)

a kajakosok családjának egyik nemzetsége. Gyomtársulásokban gyakori a négyszögletes, gyakran... Tovább

eszközlekötés

a mg. vállalat rendelkezésére álló eszközök összessége, beleértve az összes... Tovább

Tovább a lexikonra