Kínában káposztát sétáltatnak kutya helyett

hirdetes

Káposztát sétáltatnak kutya helyett

Petra

Pekingben nem túl ritka jelenség, ha az utcán káposztát sétáltató emberekkel találkozunk. Viszont ami ennek a hátterében áll, az közel sem ennyire mulatságos.

Káposztasétáltatás

Kínában egy újabb furcsa szokás ütötte fel a fejét. A depresszió nem túl ritka jelenség ebben a felgyorsult világban, ahol az embereknek alig van idejük magukra és egymásra. Ez ellen mindenki küzd a maga fegyverével. Van, aki gyógyszereket szed, van, aki sportolni jár és van, aki káposztát sétáltat. Kínában ugyanis ez lett az új „divat”. A káposztát pórázra akasztják és húzzák maguk után. Hogy ez őrültség-e, vagy sem, azt mindenki döntse el maga, viszont arra jó, hogy az embereknek még több ismerkedési lehetőséget adjon - csak úgy, mint a kutyasétáltatás.

Káposztasétáltatás

Ez a káposztaőrület 2000-ben kezdődött, amikor Han Bing, egy kínai művész egy olyan művészeti projektet indított el, amiben káposztát sétáltató emberekről készített fotósorozatot. Viszont még ő se gondolta volna, hogy az emberek nemcsak egy napig fognak rajongani ezért az ötletért, hanem immáron 14 éve. A művész amúgy azért választotta pont a káposztát bármelyik más zöldség helyett, mert a káposztát a legszegényebbek asztalán is megtaláljuk. A fotósorozatnak, amit annak idején a művész készített viszont nagyon mély mondanivalója van.

Káposztasétáltatás

Elég morbid látvány ugyanis káposztákat sétáltató embereket látni az utcán – főleg úgy, hogy ez már 14 éve megy így – viszont a művész ennek a jelenségnek a tükrében látja a társadalmat, ami tele van magányos emberekkel. Így akármilyen elkeserítő, a káposztákat sétáltató emberek valahol a társadalom tükörképei.

 

Bár a káposztasétáltatás őrültségnek tűnik, viszont nem szabad elfelejtenünk, hogy a kínai kultúra annyira más, mint amihez mi, európai emberek hozzá vagyunk szokva, hogy nem biztos, hogy sikerül őket elsőre megérteni.

Káposztasétáltatás

Mindenesetre a társas kapcsolatokat soha nem fogja pótolni egy zöldség, viszont arra jó, hogy akik ennek a hobbinak élnek, azoknak talán lesz esélyük kapcsolatba lépni egymással és ezzel máris elejét vehetik a magánynak és a depressziónak.

Forrás: Hír24

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Vállalati Tanács

az állami vállalatok egy részénél kialakított új, kollektív vezetési forma. Tagjai az... Tovább

injektoros tartálytöltő

nagy nyomással működő vízsugárszivattyú; a folyadékok szállítására, keverésére,... Tovább

Tovább a lexikonra
Mezőgazdaság