notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Kínában káposztát sétáltatnak kutya helyett

Hirdetés

Káposztát sétáltatnak kutya helyett

Petra

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Pekingben nem túl ritka jelenség, ha az utcán káposztát sétáltató emberekkel találkozunk. Viszont ami ennek a hátterében áll, az közel sem ennyire mulatságos.

Káposztasétáltatás

Kínában egy újabb furcsa szokás ütötte fel a fejét. A depresszió nem túl ritka jelenség ebben a felgyorsult világban, ahol az embereknek alig van idejük magukra és egymásra. Ez ellen mindenki küzd a maga fegyverével. Van, aki gyógyszereket szed, van, aki sportolni jár és van, aki káposztát sétáltat. Kínában ugyanis ez lett az új „divat”. A káposztát pórázra akasztják és húzzák maguk után. Hogy ez őrültség-e, vagy sem, azt mindenki döntse el maga, viszont arra jó, hogy az embereknek még több ismerkedési lehetőséget adjon - csak úgy, mint a kutyasétáltatás.

Káposztasétáltatás

Ez a káposztaőrület 2000-ben kezdődött, amikor Han Bing, egy kínai művész egy olyan művészeti projektet indított el, amiben káposztát sétáltató emberekről készített fotósorozatot. Viszont még ő se gondolta volna, hogy az emberek nemcsak egy napig fognak rajongani ezért az ötletért, hanem immáron 14 éve. A művész amúgy azért választotta pont a káposztát bármelyik más zöldség helyett, mert a káposztát a legszegényebbek asztalán is megtaláljuk. A fotósorozatnak, amit annak idején a művész készített viszont nagyon mély mondanivalója van.

Káposztasétáltatás

Elég morbid látvány ugyanis káposztákat sétáltató embereket látni az utcán – főleg úgy, hogy ez már 14 éve megy így – viszont a művész ennek a jelenségnek a tükrében látja a társadalmat, ami tele van magányos emberekkel. Így akármilyen elkeserítő, a káposztákat sétáltató emberek valahol a társadalom tükörképei.

 

Bár a káposztasétáltatás őrültségnek tűnik, viszont nem szabad elfelejtenünk, hogy a kínai kultúra annyira más, mint amihez mi, európai emberek hozzá vagyunk szokva, hogy nem biztos, hogy sikerül őket elsőre megérteni.

Káposztasétáltatás

Mindenesetre a társas kapcsolatokat soha nem fogja pótolni egy zöldség, viszont arra jó, hogy akik ennek a hobbinak élnek, azoknak talán lesz esélyük kapcsolatba lépni egymással és ezzel máris elejét vehetik a magánynak és a depressziónak.

Forrás: Hír24

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
305 983
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
7 549 104
Közösség

8/2007. (I. 31.) FVM rendelet

egyes növényvédõ szerek forgalmazásával, illetve felhasználásával kapcsolatban külföldön... Tovább

kacsa (házikacsa, réce, Anas platyrhyncha domestica)

—>kacsafélék családjába tartozik; a házi-k. őse a ma is vadon élő tőkés réce... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 234

Átlagos értékelés: 4.7

Mezőgazdaság