Kovászos uborka készítése – Kovászos uborka recept mindenkinek

Kovászos uborka készítése tartósítószer nélkül!

Szélesi Ferenc - Főkertész, SFV
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Az év elején nagyon drága és sok helyen nem is lehet hozzájutni a kovászolni való uborkához, de azért nem árt, ha beszerezzük a legtökéletesebb receptet. Én nem tudom elképzelni a nyarat kovi ubi nélkül, hatalmas kedvencem – ha te is így vagy vele, akkor tarts velem, mert cikkemben megmutatom a legszuperebb receptet, nézzük, hogy készül tartósítószer nélkül a kovászos uborka! 

Kovászos uborka recept

Szereted a kovászos uborkát?

Kovászos uborka készítése – Felejtsd el a bolti kovászos uborkát! 

Régen volt olyan alkalom, amikor vásároltunk boltban kovászos uborkát – de csak azért tettük meg, mert türelmetlenek voltunk. Sok mindennel így van, de a kovászos uborkára a leginkább igaz az állítás, mely szerint a boltban kapott változata meg sem közelíti azt, amit te magad, vagy anyukád/nagymamád készít otthon. Az az igazság, hogy mára eljutottam arra a szintre, hogy csak a házi kovászos uborkát tudom megenni, semmi mást…de szerintem ezzel nem vagyok egyedül! 

Kovászos uborka készítése – Nincs nyár kovászos uborka nélkül! 

Nyáron szinte mindenhez fogyasztunk kovászos uborkát – tökéletesen illik a bográcsban elkészített paprikás krumplihoz, pörkölthöz, de még a friss kenyérrel készült zsíroskenyérhez is. Imádom, egyetlen egy baj van vele, mégpedig az, hogy mindig nagyon hamar elfogy. Ez annak köszönhető, hogy családunkban sokan vannak olyanok, akik még magában is fogyasztják. Nagyon szerencsésnek érzem magam a receptet illetően, mert birtokában vagyok egy olyan útmutatónak, ami generációkon keresztül öröklődött (most ezt fogom megmutatni nektek is).

Kovászos uborka készítése – A kovászos uborka egészséges! 

Sokan nem tudják, pedig így van: a kovászos uborka nemcsak isteni finom, hanem még egészséges is! A kovászos uborkát melegben készítjük, a meleg hatására pedig tejsav jön létre az uborka tetejére elhelyezett kenyérből, az erjesztéssel pedig hasznos baktériumok fejlődnek az uborkában. A tejsav kedvező hatással van a bélflóra, valamint a gyomor egészséges működésére.

Ráadásul a kovászos uborka A-, B12-, és C-vitamint tartalmaz, emellett meg kell említenem még, hogy jelentős mennyiségben van benne foszfor, kalcium, kálium, magnézium és nem utolsósorban vas. Szóval érdemes fogyasztania mindenkinek, most pedig nézzük a várva várt receptet, a következő oldalon megmutatom, hogy készül a tökéletes kovászos uborka, tartósítószer nélkül! 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Rovarölo Confidor 200 OD

Rovarölő permetezőszer burgonyában burgonyabogár, levéltetvek, őszibarackban levéltetvek,... Tovább

koseresztés

a szabad v. a vadpároztatáshoz a tenyészszezon kezdetén (az fizetések megkezdésekor) a kosokat... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek