notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Cukorhiány: korlátozásokat vezettek be a somogyi üzletekben: egy-egy vásárló fejenként legfeljebb 10 kiló cukrot vihet haza

Hirdetés

Korlátozzák a cukor vásárlási mennyiségét

Agroline
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A somogyi boltokban is korlátozták a lakosság cukorvásárlását. A legtöbb helyen csak tíz kilót lehet venni. De még így is előfordul, hogy két szállítás között néhány napig nem lehet kapni. A cukrot a kisebb pékségek, cukrászok, méhészek is nehezen tudják beszerezni. Többen attól félnek, lehúzhatják a rolót, ha nem rendeződik a helyzet.
Korlátozzák a cukor vásárlási mennyiségét
A válság óta pang az üzlet - mondja az egyik kaposvári cukrászda tulajdonosa. A forgalomkiesést és a folyamatos áremeléseket még épp hogy ki tudja gazdálkodni. Nem gondolta volna, hogy a legnagyobb gondot a cukorhiány fogja okozni. Most ahova csak megy, mindenhol cukrot vesz. Tartalékol. Még néhány hétig kitart, de kétségbe van esve, nem tudja, azután mi lesz. Azt mondja: ilyen árak mellett ez katasztrófát jelent a cukrászdák számára. Ha cukorhiány lesz, nagyon sok cukrászda lehúzhatja a rolót.

Nemcsak a cukrászdák vannak bajban, hanem minden olyan kereskedelmi egység, ahol használnak cukrot. A pékeket például az mentheti meg, ha szerződésük van a nagykereskedővel.

A méhészeket is sújtja az cukorhiány. Ők a méhek táplálására használnak cukrot. Ha nem tudnak szerezni, akkor kevesebb méhcsaládot tudnak szaporítani, és gyengébb lesz az állomány.

Nagy Csaba, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület megyei szaktanácsadója szerint a szemfüles méhészek a szomszédos országokat is végigjárták, sok forrást felderítettek már külföldön is, tehát szerzik be mindenhonnan a cukrot.

A somogyi üzletek közül rengetegen kérnek segítséget a boltosoktól. Pedig nekik is csak ennyi van a raktárban. Az ellátást épphogy tudják biztosítani. Ezért korlátozásokat vezettek be: egy-egy vásárló fejenként csak tíz kilót vihet haza. Boltonként 500-800 kiló cukorra lenne kereslet. Hatta József, a Kapos-Coop kereskedelmi igazgatója elmondta: boltjaik nem kapják meg a megrendelt mennyiséget, hanem egy korlátozott tétellel számolhatnak, ami a szállítások alkalmával 50-100 kilogrammot jelent. Előfordulhat pár napos hiány, azonban a következő szállításnál ismét érkezhet egy kisebb tétel.

A kereskedelmi igazgató szerint nem megy 400 forint fölé a cukor ára. Viszont hamarosan az étolajjal és a liszttel lesznek gondok. Néhány somogyi üzlet ugyanis már most sem kapott annyi olajat, amennyit rendelt.
Hirdetés

KaposPont/AgroLine

AgroLine
Hirdetés

Forrás: www.eu-info.hu

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
293 267
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
6 418 987
Közösség

gyűrűsférgek (Annelida)

az állatvilág egyik törzse, szárazföldön, édesvizekben és tengerekben élő fajokkal.... Tovább

számtani középérték

az az érték, amelytől az adatok eltérésének összege 0; azért, mert a plusz és a mínusz... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 175

Átlagos értékelés: 5.0