Konyhakert pályázat

hirdetes

Elindult Magyarország legszebb konyhakertjének keresése!

Kiszner Klaudia
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

 Magyarország legszebb konyhakertje címen elindult a versengés, a pályázat nem csak a küllemről szól, hanem az otthoni termesztés minden velejáró szépségéről, és az egyre dráguló élelmiszerárak elkerüléséről elleni harcáról.

Konyhakert

 A nyitórendezvény elmondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, hogy ilyesfajta tevékenységet művelni felér egy szabadságharccal, hiszen új értéket teremtünk, saját munkánkból és a föld adta jóságból és nem újabb adóságot termelünk. A miniszter azt is hozzátette, hogy fellendülni látja az országszerte hagyománynak számító konyhakert művelését.

 

A helyi termeléssel és értékesítéssel újabb érték, életminőség születik a vidéken.  Arról is beszélt Fazekas, hogy a hagyományos őshonos fajták és az új nemesítésű fajok igazán jól elférnek egymás mellett így változatossá tudjuk tenni otthoni termesztésünket. Minden egyes kis kert más – más kialakítású ezzel ahhoz is hozzájárulnak, hogy minél sokszínűbb legyen a magyar mezőgazdaság.

hirdetes

 

„A programban való részvételre, a karcagi mintaprogramhoz való csatlakozásra a rendezvényen Magyarország minden települési önkormányzatának szóló felhívást ötletgazdaként Kovács Szilvia, Karcag alpolgármestere tette közzé. Az önkormányzatok awww.karcag.hu vagy a www.gasztroangyal.hu oldalon jelentkezhetnek, ezt követően szerződést kötnek velük, majd szabadon használhatják a program anyagát”- közölte az MTI.

hirdetes

 

A pályázatra való jelentkezés 2012. április 15-ig lehetséges a kiskertek tulajdonosainak a helyi önkormányzatoknál. Az előírt elvárások között szerepel, hogy a konyhakertnek minimum 5 fajta növényt kell tartalmazni, szép és rendezett környezetben legyen és minőségi zöldségek teremjenek ott. Ha felismersz a kiskertedre bátran jelentkezz!  Végeredmény kihirdetése 2012 ősze.

Forrás: Boon.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

hurutos gyulladás

a nyálkahártyákon lezajló gyakori gyulladás, amikor a gyulladás egyéb jelei mellett a... Tovább

fermentáció

1. Sejtekben, valamint sejtmentes közegben is végbemenő folyamat; szénhidrátoknak, főként a... Tovább

Tovább a lexikonra