notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Konyhakert pályázat

Hirdetés

Elindult Magyarország legszebb konyhakertjének keresése!

Kiszner Klaudia

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 Magyarország legszebb konyhakertje címen elindult a versengés, a pályázat nem csak a küllemről szól, hanem az otthoni termesztés minden velejáró szépségéről, és az egyre dráguló élelmiszerárak elkerüléséről elleni harcáról.

Konyhakert

 A nyitórendezvény elmondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, hogy ilyesfajta tevékenységet művelni felér egy szabadságharccal, hiszen új értéket teremtünk, saját munkánkból és a föld adta jóságból és nem újabb adóságot termelünk. A miniszter azt is hozzátette, hogy fellendülni látja az országszerte hagyománynak számító konyhakert művelését.

 

A helyi termeléssel és értékesítéssel újabb érték, életminőség születik a vidéken.  Arról is beszélt Fazekas, hogy a hagyományos őshonos fajták és az új nemesítésű fajok igazán jól elférnek egymás mellett így változatossá tudjuk tenni otthoni termesztésünket. Minden egyes kis kert más – más kialakítású ezzel ahhoz is hozzájárulnak, hogy minél sokszínűbb legyen a magyar mezőgazdaság.

Hirdetés

 

„A programban való részvételre, a karcagi mintaprogramhoz való csatlakozásra a rendezvényen Magyarország minden települési önkormányzatának szóló felhívást ötletgazdaként Kovács Szilvia, Karcag alpolgármestere tette közzé. Az önkormányzatok awww.karcag.hu vagy a www.gasztroangyal.hu oldalon jelentkezhetnek, ezt követően szerződést kötnek velük, majd szabadon használhatják a program anyagát”- közölte az MTI.

Hirdetés

 

A pályázatra való jelentkezés 2012. április 15-ig lehetséges a kiskertek tulajdonosainak a helyi önkormányzatoknál. Az előírt elvárások között szerepel, hogy a konyhakertnek minimum 5 fajta növényt kell tartalmazni, szép és rendezett környezetben legyen és minőségi zöldségek teremjenek ott. Ha felismersz a kiskertedre bátran jelentkezz!  Végeredmény kihirdetése 2012 ősze.

Forrás: Boon.hu

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
430 286
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
1 143 368
Közösség

cink-foszfid-tartalmú rovarölő szer

a lótetű és a mezei pocok irtására alkalmas készítmény. A hatóanyagból nedvesség... Tovább

12/2007. (II. 28.) FVM rendelet

a növényegészségügyi feladatok végrehajtásának részletes szabályairól szóló 7/2001. (I.... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 127

Átlagos értékelés: 5.0