Rovarölő csávázószer kukorica vetőmag csávázására, klotianidin, Bayer,

Csávázó Poncho

hirdetes

Rovarölő csávázószer kukorica vetőmag csávázására.


Hatóanyag:
600 g/l klotianidin


Felhasználható:
Kukorica, talajlakó kártevők és korai lombkártevők (barkók) ellen 0,83 μl/mag dózisban; kukoricabogár lárvája elleni védelmére 2,08 μl/mag dózisban.A készítmény nagyobb dózisa a kukoricabogár lárvakártétel mértékét képes a gazdasági kártételi küszöb alá szorítani.


Javasolt dózis:


Hatásspektrum:
A Poncho 600 FS az inszekticid csávázószerek legújabb hatóanyagával, alacsony dózissal, környezetkímélő módon megoldást nyújt a kukorica korai fejlődési szakaszában fellépő rovarkárosítók elleni védekezésben.


Javasolt növényvédelmi technológia:
Adagolás: Talajlakó kártevők és kukoricabarkó ellen 42 ml/U (1U=50 ezer szem), azaz 0,83 μl/mag. Kukoricabogár elleni védelemre 104 ml/U (1U=50 ezer szem), azaz 2,08 μl/mag. csávázószert nedves csávázási technológiával kell a vetőmag felületére egyenletesen felvinni. Javasolt az FS, vagy WS formulációjú gombaölő csávázószerekkel egymenetben történő alkalmazása. A fungicid csávázószerrel már előzetesen kezelt vetőmag csávázása esetén külön ragasztóanyag alkalmazása javasolt. Kukorica vetőmag csávázásakor az esetleges felesleges nedvesség megkötésére vetőmag kg-onként 2-4 g inert por (Bayer technológia szerint Talkum Rot) adagolása javasolt. A nedvesség megkötésére szolgálló inert port a csávázási folyamat utolsó szakaszában kell adagolni.Nem javasolt a készítményt EC vagy ES formulációjú termékekkel keverni. Az alkalmazott csávázólé mennyiségét minden esetben a vetőmag tulajdonságaihoz és a csávázógép paramétereihez kell igazítani. A nagyüzemi körülmények között elvégzett vetőmag csávázás biztosítja a szer pontos és precíz adagolását és egyenletes eloszlását. Ezért a Poncho kizárólag a Bayer által meghatározott és jóváhagyott technológiai feltételekkel rendelkező vetőmag kikészítő üzemekben használhatják fel.A csávázott vetőmag áttárolása esetén a készítmény nincs hatással a vetőmag értékmérő tulajdonságaira.A csávázás végzésekor kerülni kell az inert por (Talkum Rot) belégzését.A csávázott vetőmagot elkülönítve és feltűnő módon megjelölve kell tárolni!A csávázott vetőmagot tilos emberi fogyasztásra vagy takarmányozásra felhasználni!A vadállomány védelme érdekében tilos a csávázott vetőmagot vetés után a talaj felszínén hagyni!


Forgalmi kategória:
I


Munkaegészségügyi várakozási idő:
0 nap


Méregjelzés, veszélyesség:


Eltarthatóság:
0


Kiszerelés:
200 l


Gyártó:
Bayer


hirdetes

címkék:
Kapcsolódó cikkek
Citromfű termesztése

Ezért érdemes mindenkinek citromfüvet termesztenie

Sokáig sorolhatnánk a citromfű pozitív hatásait. Ezt a növényt a Nemzetközi Gyógynövény Szövetség (IHA) egyszer az év gyógynövényének választotta. Hogy miért? Nézzük…

Kék kert

Kékségek kertje – hogyan legyen Neked is meseszép, kék kerted?

Neked is a kék a kedvenc színed és szeretnéd kertedbe csempészni, vagy esetleg csak azzal a színnel dolgozni, hogy egy egyszínű, csodás látképet kapj ablakodból nézve? Mostani...

Az oszlopos gyümölcsfák nevelése

Termelj akár egy város közepén is oszlopos gyümölcsfákkal

Nem szükséges nagy terület ahhoz sem, hogy saját gyümölcseink legyenek, mostani cikkemben elmondok mindent az oszlopos gyümölcsfákról, érdemes megismerkednetek velük, és...

Ezt tedd, ha gyümölcsfád elkezd mézgásodni

Mézgásodás a gyümölcsfákon – Ezt jelenti, és ezt kell tenned!

Sokan nem tulajdonítanak figyelmet a gyümölcsfákon megjelenő mézgásodásra, pedig nem ártana, ugyanis ez a jelenség egy amolyan segélykiáltás a fa részéről. Nézzük, mit is...

Védekezz eredményesen a lisztharmat ellen

Hogyan szabaduljunk meg a lisztharmattól

A lisztharmat közönséges gombás fertőzés, amely szinte minden kerti növényt érint, az apró paradicsompalántáktól a gyümölcsfákig. Némely növények azonban hajlamosabbak...

Mohák

Moha a kertben – tippek, hogy tökéletes fejlődjenek

A mohák nevelése kertekben új megoldást nyújthat többünknek kertrendezés szempontjából – ezek a kis elemek nem csak kellemesebb látképet eredményezhetnek, de...

Fahéj termesztése saját kezűleg

Neveljünk sikeresen fahéjfát, és legyen saját fahéjunk!

A fahéj jellegzetesen kellemes aromáját és ízét bizonyára senkinek nem kell bemutatni. Ezt az első sorban télen népszerű fűszert számos fogás és ital ízesítésére szokás...

Valóban mérgező a rügyezett burgonya?

Tényleg mérgező a kirügyezett burgonya?

Sokakban felmerült már a kérdés, és több olyan emberrel is találkoztam, aki félt a kirügyezett burgonyától, és inkább kidobta, minthogy felhasználta volna. Mostani cikkemben...

Készítsünk házi szalámit!

Így készül az isteni házi szalámi!

Készíts te is házilag szalámit, sokkal finomabb, mint a boltban kapható, ráadásul nincsen tele színezékekkel és káros anyagokkal szimplán csak istenien finom, imádni fogja mindenki! 

Broméliafélék

Broméliafélék gondozása – így legyen csodálatos növényed Neked is

A broméliafélék képesek érdekes formáikkal egy egzotikus környezetet teremteni otthonodban, érzékeltetni a trópusi, valamint a napsütötte éghajlat hangulatát. Ezt a növényt...

Cikkünkben mindent elmondunk a ribizli termesztéséről

A ribizli gondozása

Akinek van saját kertje, mindenképp érdemes ribizlit ültetnie.  Egy csodálatos, finom gyümölcs;  és bár apró, de a nyár egyik legnagyobb vitaminbombája. Mindezek...

Megérkezett a vegetáriánusoknak készült szalonna

Vegetáriánus szalonna?! – Igen, létezik!

Én nem igazán nevezném szalonnának, mert nálam teljesen más értelmet nyer az a szó, hogy szalonna…De igen, megérkezett és sokan örülnek neki, bemutatom a vegetáriánus...