Ezek után te is más szemmel nézel majd a Kinder tojásra!

Megrázó titok a Kinder tojásról

Szélesi Ferenc - Főkertész

Hihetetlenül megrázó titokra derült fény a Kinder tojással kapcsolatban, olvasd el cikkünket te is és oszd meg másokkal is, erről tudnia kell mindenkinek! Én már más szemmel nézek erre a finomságra...


Ezek után te is más szemmel nézel majd a Kinder tojásra!

 

Röviden a Kinder tojás történetéről

 

Kinder meglepetés, népszerű nevén a Kinder tojás az olasz Ferrero cég egyik terméke, ami a Kinder csokoládéhoz hasonlóan a "Kinder" termékekbe tartozik. Bár eredetileg Kinder meglepetés a neve, szinte mindenki Kinder tojásnak hívja, mert valójában egy csokitojás, amiben egy kis, gyakran összerakható játék található, ez a meglepetés. A tojás formájú tejcsokiréteg mögött egy, rendszerint sárga színű műanyag kapszula rejti a meglepetést, utalva a tojássárgájára, de más színű kapszulákkal is készülnek.

 

Ezek korábban két részre szedhetőek voltak, mostanában azonban zsanérszerűen nyithatók szét. A Kinder meglepetés először 1972-ben jelent meg Kinder Sorpresa (olaszul), azaz Kinder meglepetés néven, amelyet utána mindenhol így hívtak (Kinder Überraschungnémetül, Kinder Surprise angolul, stb.). A Kinder meglepetés azután jött létre, hogy a Ferrero német leányvállalata forgalomba hozta a Kinder csokoládét. Németországban1974-től kezdődően árulják, és kezdetben ez volt a legnagyobb piaca a Kinder meglepetésnek. Manapság is jelentős Németország a termék életében, mivel az ide külön készülő játékok a gyűjtők szerint jobb kivitelűek.

 

A Kinder meglepetés hamar meghódította a világot, kivéve néhány országot: a legjelentősebb ezek közül meglepő módon az USA, ahol egy törvény értelmében nem lehet forgalomba hozni olyan élelmiszereket, amikben játék, vagy bármilyen más fogyasztásra alkalmatlan dolog van! (Kanadában viszont kapható.) Most pedig jöjjön a titok, ami nem régiben derült ki, a következő oldalon elmondom nektek!

 

Ezek után te is más szemmel nézel majd a Kinder tojásra!

 

A brit Sun cikke nyomán derült fény arra, hogy a Kindert gyártó olasz cégnek, a Ferrerónak van egy román beszállítója, a Romexa. Ez a cég alvállalkozókon keresztül oldotta meg a tojások töltését.

 

A cikk szerint a csoki alatti műanyagtojásokat napi 13 órás munkában rakták össze a romániai Tasnád és Kispér környéki falvakban élő, nehéz anyagi helyzetű családok, akikhez nagy zsákokban szállították ki az alkatrészeket. Mint írták, minden 1000 megtöltött sárga tojás után 1400 forintnak megfelelő lejt kaptak, ami családtagra lebontva 79 forintos órabért jelent.

 

Forrás

 

Ezek után te is más szemmel nézel majd a Kinder tojásra!

 

A Sun riportere megkereste a tojásokat gyártó céget, a Prolegist, de a társaság vezetője visszarohant az üzembe, és magára zárta az ajtót. Másnap egy autó jelent meg az egyébként már álmukban is műanyagdarabokat látó családnál, ahol a lap munkatársa a riportot készítette, elvitték az ottani tojás alkatrészeket, és közölték velük, hogy többé nincs szükség a munkájukra.

 

A cikk szerint a cég szóvivője később azt nyilatkozta, hogy ők nem adnak ki családoknak alkatrészeket, a korábban említett Romexa is értetlenül széttette a kezeit, a Ferrero pedig arról beszélt, hogy titlja a gyermekmunkát, valamint a beszállítóinak legalább a minimálbért ki kell fizetniük az alkalmazottaknak.

 

Forrás

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


ebtippan (Agrostis canina L.)

a ->pázsitfüvek család tagja. Tűlevelei széles fonalúak, toklásza szálkás. Lápos, sovány... Tovább

csontlágyulás (oszteomalácia, osteomalacia)

kifejlett állatok kalcium- és foszforellátásának hiányából származó betegség; a csontok... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek